Scala College

Nieuwbouw Scala College officieel begonnen: eerste paal is de grond in

De eerste paal voor de nieuwbouw van het Scala College aan de Henry Dunantweg is de grond in. De realisatie van de nieuwbouw voor het Scala College is daarmee gestart. De bouw is in handen van Du Prie bouw & ontwikkeling. De oplevering wordt verwacht in juni 2023.

“Wat belangrijk is, is dat we ook een nieuwe school kunnen bouwen voor onze leerlingen van de bovenbouw. We kunnen het vanwege de coronamaatregelen nog niet vieren, maar dat gaan we snel inhalen", zegt bestuursvoorzitter Frank de Wit.

Onderwijs nog beter organiseren

"Met ons nieuwe schoolgebouw kunnen we ons onderwijs nog beter organiseren. Leerlingen verdienen een mooi gebouw waar ze gewoon goed onderwijs krijgen en waar we aandacht kunnen geven aan het talent van iedere leerling. Alle voorbereidingen zijn klaar, de bouw is begonnen en we hebben er ontzettend veel zin in.“

In de nieuwbouw van het Scala College worden lessen verzorgd in domeinen. Dit betekent dat een groep leerlingen in een eigen gedeelte van het gebouw onderwijs zal volgen. Daar zijn ook de kluisjes en is hun werkplek. Naast de domeinen voor de bovenbouw van het vmbo en de havo is er in de nieuwbouw ook ruimte gereserveerd voor leerlingen uit de onderbouw. Er komt een apart domein voor biologie, natuurkunde en scheikunde. Op de Henry Dunantweg wordt ook een compacte sporthal gebouwd.

Raymond Pet, directeur Scala College: “Er is door veel mensen jarenlang keihard gewerkt om een nieuw gebouw te gaan realiseren. Het is dan wel erg gaaf om te zien dat het nu echt een tastbaar product oplevert. Ons personeel en onze leerlingen staan te popelen om het nieuwe gebouw te gaan gebruiken. Ik verwacht dat iedereen zich snel thuis voelt in een aantrekkelijke, professionele omgeving die kwaliteit, verbinding, energie en ontwikkeling uitstraalt.”

Oplevering in 2023

De vestiging op de Diamantstraat komt met dit nieuwe schoolgebouw te vervallen. Vanaf het begin van het schooljaar 2023 kunnen leerlingen en medewerkers terecht aan de Henry Dunantweg, waar de missie van de school 'uitstekend onderwijs op maat' waargemaakt kan worden. De vestigingen voor de onderbouw aan de Kees Mustersstraat en de bovenbouwafdeling vwo aan de Sacharovlaan blijven gewoon in gebruik.

Han de Jager, wethouder Onderwijs gemeente Alphen aan den Rijn: “Een goede leeromgeving begint bij een schoolgebouw dat leerlingen uitnodigt om zich te ontwikkelen en waarin ze zich welkom voelen. Die uitgangspunten komen zeker terug in het nieuwe Scala College. Het wordt een prachtig, modern gebouw, dat helemaal past bij het onderwijs van nu."

Meer informatie is eveneens te vinden op de Scala-pagina van Du Prie.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Werken vandaag 15:27

Vijf goede redenen om te kiezen voor meer werkgeluk

Werkgeluk: een controversieel onderwerp waar zelden bij wordt stilgestaan. De combinatie van een leuke job, je privéleven, drie keer in de week sporten en het onderhouden van je sociale contacten vraagt om onwijs veel intrinsieke motivatie van jezelf, vind je niet? Je lichaam en geest zijn ervoor gebouwd. Maar is dat genoeg?

Politiek vandaag 14:34

Laatste optreden Van Velzen en De Jager

Kees van Velzen en Han de Jager nemen afscheid van de politieke arena in Alphen aan den Rijn. Beide CDA-wethouders keren niet terug in het college van burgemeester en wethouders. Zij stappen uit de actieve politiek en nemen donderdag 19 mei afscheid.

Calamiteiten vandaag 13:52

Grote file door verkeersongeval op de N11

Op de N11 is woensdag aan het begin van de middag een ongeval gebeurd tussen een vrachtwagen en een personenauto. Dit heeft een grote file veroorzaakt.

Wonen en bouwen vandaag 13:41

Bewoners Rode Dorp vieren de afronding van fase 1

Dinsdag werd in het Rode Dorp de oplevering van de nieuwbouwwoningen van Woonforte en de vernieuwde straten door de gemeente gevierd. Het feest startte in de Jan Nieuwenhuijzenstraat bij de onthulling van de nieuwe gevelsteen en eindigde met een gezellige barbecue in de speeltuin Kindervreugd.

Blog Opinie vandaag 12:02

Het zal je kind maar wezen

Nederland werd recent weer opgeschrikt door het zoveelste incident met een verward persoon. En weer wordt er moord en brand geschreeuwd hoe het zover heeft kunnen komen.