Algemeen

Nieuwbouw scholen voortgezet onderwijs in gevaar

De gemeente Alphen aan den Rijn is bezig met ambitieuze nieuwbouwplannen waarbij de schoolgebouwen worden vernieuwd of gerenoveerd. Naar nu blijkt zijn de bouwkosten de afgelopen anderhalf zo sterk gestegen dat het hele Masterplan in gevaar komt.

Het college van burgemeester en wethouders heeft een brief gestuurd naar de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn met een financiële waarschuwing. Het Masterplan Voortgezet Onderwijs van 26 oktober 2017 houdt in dat de Alphense scholen nieuwe huisvesting krijgen. Nu blijkt echter dat de bouwkosten sindsdien zo sterk gestegen zijn dat het realiseren van de plannen in gevaar komt. De schoolbesturen zijn in overleg met de gemeente aan het bekijken welke oplossingen denkbaar zijn. Het college denkt dat deze in het tweede kwartaal met de gemeenteraad kunnen worden besproken.

Artist Impression van Scope Tolstraat.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie 23 aug. 2019 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.