Woonforte

Nieuwbouwproject ‘Noorderlicht’ zorgt voor dubbele reacties

In 2024 wil Woonforte beginnen met het bouwen van nieuwe woningen in het stationsgebied, tussen het spoor en de Zuidpoolsingel. Het project heet 'Noorderlicht' en is een groot nieuwbouwproject van Woonforte. Bewoners hieromheen zijn niet te spreken over de plannen.

Noorderlicht bestaat uit 257 huurwoningen. In het gebouw komen 233 appartementen, variërend van tweekamer- tot vierkamerwoningen. Ook komen er 24 eengezinswoningen met een buitenruimte.

Duurzaam en groen

De woningen zijn milieuvriendelijk, energie-efficiënt en vrij van aardgas. Zonnepanelen worden geïnstalleerd op het dak, terwijl de verwarming wordt gevoed door bodemwarmte. Bovendien zijn de woningen grondig geïsoleerd. Direct naast het gebouw wordt een weelderig park aangelegd voor het groen.

Niet blij

Wat klinkt als een mooi plan, maakt niet iedereen blij. Buurtbewoners zijn niet te spreken over de plannen van Woonforte. "Het gebouw is veel te groot voor de locatie", vertelt een van de bewoners. Niet alleen de grootte van het gebouw staat de bewoners tegen. Ook de parkeerplaatsen worden vervangen door het gebouw. “De Europamarkt gaat ook plat en wordt volgebouwd”, laat een andere bewoner weten. “Heeft de gemeente überhaupt gedacht aan parkeergelegenheden voor buitenaf?”

Woonforte wil de bouw starten in 2024. Of dat begin of eind het jaar is, is nog niet bekend


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Kabalt Vuurwerk december 2023

Meer nieuws

Werken vandaag 09:36

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 48

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.  

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Tweede Kamer

Ik ben reuze benieuwd of Geert Wilders erin slaagt om alle gewenste neuzen dezelfde kant op te krijgen. Op papier is het kippiekak, maar in de praktijk is het reuze lastig. De VVD wil niet. Pieter Omtzigt doet moeilijk. BBB slaat met de vuist op tafel. Zoiets dus.

Politie en handhaving gisteren 17:09

Letselschadejurist vervolgd voor vermeende handtekeningvervalsing in Ridderhofzaak

Jurist Orlando Kadir wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. De Letselschadejurist is door een oud-cliënt, die Kadir bijstond tijdens de schadeafhandeling van de schietpartij in de Ridderhof in 2011, aangeklaagd. Er zou op een contract van Kadir een handtekening staan, echter zou de oud-cliënt deze er niet opgezet hebben.   

Politiek gisteren 14:56

Cliëntenraad GO! voor Jeugd maakt zich zorgen

De cliëntenraad van jeugdzorgorganisatie GO! voor Jeugd is niet blij met de gang van zaken rond de overgang naar een Overheids-B.V. voor jeugdzorg. Voorzitter Ludy Heemskerk uitte haar zorgen over wachtlijsten, personeelsgebrek en communicatie. Wethouder Anouk Noordermeer haalde de kou uit de lucht met een aantal toezeggingen.