alphens EV

Nieuwe appartementen langs Oude Rijn in Hooftstraat

Boven Bistro De Gelaarsde Kat worden vier appartementen gebouwd door Vonk Living today. De appartementen komen aan de Rijnzijde boven de serre die twee verdiepingen telt. Daarmee worden de bestaande twee panden vier hoog.

Tegen het bouwplan voor uitbreiding van de panden in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn was door omwonenden bezwaar gemaakt. De bezwaren zijn door de bezwarencommissie onvoldoende aanleiding  om de omgevingsvergunning in te trekken.
Het bouwplan houdt in dat de bestaande tweede verdieping aan de Rijnzijde wordt vergroot en dat er een dakopbouw op komt als derde verdieping. Op de beide verdiepingen worden in totaal vier appartementen gebouwd. 

Voor de uitbreiding van de panden, waarvan de onderste twee etages door Bistro De Gelaarsde Kat worden gehuurd, is al eerder een vergunning verleend door de gemeente Alphen aan den Rijn. De serre die de bisto in gebruik heeft, mag over twee verdiepingen tot aan de rivier worden uitgebreid. Tegen deze vergunning kon geen bezwaar meer worden gemaakt.
Een heikel aspect is dat voordat deze vergunning werd verleend, overleg had moeten plaatsvinden met provincie Zuid-Holland. Dit omdat de gevel direct aan het water grenst. Met de provincie is nu alsnog afgesproken dat een nieuwe oevervoorziening wordt aangelegd voordat de nieuwbouw plaatsvindt. Hiervoor moet door Vonk Living Today bij de provincie een vergunning worden aangevraagd.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 17:03

IJssalon San Paolo gaat bijna open!

Het is bijna zo ver: vanaf zondag 1 maart kun je eindelijk weer ijsjes halen bij San Paolo op het Thorbeckeplein! En dat is niet alles.

Overige gisteren 16:25

Project Stichting Tsjernobyl gecanceld door coronavirus

Van 2 maart tot en met 23 april zou een groep van 23 kinderen voor het project van Stichting Tsjernobyl Alphen naar Alphen komen, maar dit gaat niet door. De Wit-Russische overheid heeft groepen verboden om naar het buitenland te reizen in verband met het coronavirus.

Overige gisteren 15:30

Bloemen en brieven ter nagedachtenis aan slachtoffer steekpartij

In de nacht van zaterdag op zondag vond er een steekincident plaats in een woning aan de Robijnstraat in Alphen. Hierbij is een 16-jarige jongen uit Amsterdam overleden. Ter nagedachtenis aan het slachtoffer zijn er bloemen en brieven neergelegd op het Topaasplantsoen.

Overige gisteren 14:48

Krijgt Alphen een locatie voor Real Life Gaming?

Sinds 2018 bieden Sebastiaan Thie en Roy van Ommen Real Life Gaming (RLG) aan. Hun doel is om de nieuwe generatie kinderen uit te dagen door sport en gamen met elkaar te combineren. Thie en Van Ommen hebben de gemeente Alphen aan den Rijn nu ook benaderd voor een locatie in Alphen.

Overige gisteren 13:44

SAVA organiseert Internationale Vrouwendag

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Dit is een dag die vrouwen over de hele wereld, in elke cultuur op haar eigen manier, vieren. Het is een dag waarop verbinding, samenwerking en solidariteit centraal staan. Ook in Nederland is worden activiteiten en evenementen georganiseerd voor Internationale Vrouwendag. Het thema van dit jaar is Vrijheid, wat betekent vrijheid voor jou?