Nieuwe assistenten Dames 1 en Heren 1: HC Alphen is klaar voor het nieuwe seizoen

Op dinsdag 16 juni zijn de voltallige nieuwe begeleidingsteams van HC Alphen Dames 1 en Heren 1 voor het seizoen 2020/2021 gepresenteerd en zijn de contracten ondertekend. Beide teams zijn versterkt met nieuwe assistenten. Met deze bekrachtiging zijn beide eerste teams vol vertrouwen dat ze hun ambities komend seizoen waar kunnen maken.

Bij Dames 1 is Marco Kuiper aangetrokken als nieuwe assistent-coach. Hij gaat de huidige hoofdcoach Arnoud Boersma bijstaan bij de begeleiding van het team. Op de dinsdagavonden zal Jordy Motta assisteren bij de trainingen. De drie heren bij elkaar staan samen voor een flinke dosis hockeyervaring. Naast de werkzaamheden bij HC Alphen is Arnoud actief bij SCHC als coördinator Tophockey Meisjes en als trainer/coach van Meisjes A1. Marco is werkzaam als technisch coördinator en trainer/coach van Jongens B1 bij HC IJburg. Daarnaast is hij gecertificeerd CrossFit trainer. Jordy is al een aantal jaren trainer/coach bij de jeugd van HC Alphen. Het begeleidingsteam heeft de ambitie om komend seizoen met het relatief jonge damesteam minimaal in de top 5 van de Eerste Klasse te eindigen.

Met de komst van Blake Cuckow als nieuwe assistent-coach bij Heren 1 krijgt het begeleidingsteam onder leiding van Robbert Groeneveld een internationaal tintje. De van origine Britse Blake woont inmiddels al meerdere jaren in Nederland met zijn vrouw en kinderen, maar heeft voorheen in onder andere Engeland op hoog niveau gefungeerd als hockeycoach. Hij is momenteel ook nog werkzaam als technisch manager bij HC Doornse.

Heren 1 heeft de afgelopen seizoenen mooie successen behaald met onder andere het kampioenschap in de Tweede Klasse en het winnen van de Silver Cup. Afgelopen seizoen zijn de mannen kampioen geworden in de zaal en eindigden ze op de tweede plaats in de reguliere competitie, die halverwege noodgedwongen is stopgezet vanwege de corona-uitbraak. De ambitie is dan ook om komend seizoen opnieuw in de top van de Eerste Klasse mee te draaien en een gooi te doen naar promotie.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:05

Grote najaarsproeverij bij La Bodega ‘87

Wijnliefhebbers opgelet! De gezelligste wijnmiddag van Alphen aan den Rijn komt er weer aan. Zondag 27 september organiseert La Bodega '87 de grote najaarsproeverij!

Onderwijs gisteren 16:32

Sneak peek in het nieuwe Groene Hart Lyceum

Leerlingen van het Groene Hart Lyceum moeten nog even geduld hebben, maar in het najaar van 2020 is het dan toch echt zo ver. Dan neemt het Groene Hart Lyceum het nieuwe schoolgebouw in gebruik. Hoe staat het er nu voor? Dat laten de leerlingen zien in deze sneak peek.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:11

Kabinet dient ‘coronawet’ in bij Tweede Kamer

Een tijdelijke ‘coronawet’ moet ervoor zorgen dat de juridische basis rondom de coronamaatregelen beter wordt geregeld. Hiermee zullen de noodverordeningen, waarin momenteel de coronamaatregelen zijn vastgelegd, komen te vervallen.

Heel Alphen Beweegt gisteren 12:45

Net als Kees en George je op oudere leeftijd fit en vitaal voelen?

Wekelijks verzorgt Alphen Beweegt ‘Senioren in Beweging’ lessen op verschillende locaties in de gemeente Alphen aan den Rijn. Tijdens deze lessen worden er diverse oefeningen gegeven die het uithoudingsvermogen vergroten, de spieren sterker maken en zorgen voor lichamelijke ontspanning.