Josh Walet

Nieuwe corona testlocatie wordt weer een drive-in

De corona testlocatie in Alphen gaat verhuizen naar een nieuw adres. GGD Hollands Midden laat nu weten dat de nieuwe locatie achter het AVIA tankstation aan de Kalkovenweg een drive-in wordt. “Dit is veiliger voor ons personeel”, laat een woordvoerster weten.

De corona teststraat in Alphen verhuisde al eerder, maar bleef toen wel op hetzelfde terrein aan de Euromarkt. Wel veranderde de teststraat van een drive-in naar een inpandige testlocatie waar Alphenaren niet met hun auto doorheen konden. Dit verandert weer nu de testlocatie wordt verhuisd naar de andere kant van Alphen, naar een leegstaand pand achter het AVIA tankstation aan de Kalkovenweg. Dit leegstaande pand wordt beschikbaar gesteld door SO Retail groep van Schouten Olie BV.

“De locatie waar we heen verhuizen is inpandig en is geschikt als drive-in. Aangezien een drive-in locatie voor ons personeel veiliger is, kiezen we daarvoor. Er is namelijk geringere kans op besmetting”, legt een woordvoerster van GGD Hollands Midden uit. Verzocht wordt om zoveel mogelijk met de auto te komen op de nieuwe locatie, maar anderen worden niet geweigerd: “Mensen die op de fiets of lopend komen, kunnen ook gewoon terecht op de nieuwe locatie.”

De nieuwe locatie is een stuk ruimer dan de huidige locatie. “We beginnen met twee teststraten, maar als het nodig blijkt kunnen we uitbreiden.” Naar verwachting opent de nieuwe teststraat in de loop van volgende week. De huidige teststraat blijft tot de opening van de nieuwe teststraat gewoon in bedrijf. Alphenaren die daar niet meer terecht kunnen omdat er geen plek meer is, dienen uit te wijken naar een andere testlocatie in de regio.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:14

Tiny Houses zijn een grote uitdaging in Alphen-Stad

Het aanwijzen van locaties voor Tiny Houses is niet gemakkelijk. Dat zegt wethouder Gerard van As. "De grote uitdagingen zijn het vinden van locaties en voldoende grond die nodig is voor één tiny house." Van As ziet slechts een mogelijke locatie: Gnephoek-zuid. Het worden dan wel appartementen.

Blog Op reis met Naomi gisteren 19:33

Op reis met Naomi: "het leven is nu eenmaal niet altijd rozengeur en maneschijn"

Zo, die eerste week zit erop. En wat een week is het geweest! Ik ben letterlijk alle kanten op gegaan, er zijn veel emoties voorbij gekomen die van links naar rechts en van onder naar boven gaan. En het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn, dus ik ga ook de andere kant met jullie delen. Mijn motto is immers ‘we hoeven ons nergens voor te schamen’. Daarbij houd ik van open- en eerlijkheid en transparantie.

Politiek gisteren 18:39

Lachgas op verschillende plekken voortaan verboden

Het gebruik van lachgas is voortaan verboden op een aantal locaties die zijn opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Alphen aan den Rijn. Het gaat daarbij om beperken van hinder en beschermen van openbare orde, volksgezondheid en milieu.

Politiek gisteren 17:42

Bewoners tevreden over afvalinzameling door gemeente

Uit een onderzoek onder de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn blijkt dat zij tevreden zijn over de afvalinzameling en over de manier waarop dit gebeurt. Het rapportcijfer voor de gemeente in 2020 is een 7,5 en dat is 0,1 punt hoger dan in 2017.