Josh Walet

Nieuwe data voor Avond- en Dag LAURA zijn bekend

Dit jaar zou alweer de 73e editie van de Dag LAURA en de 51e editie van de Avond LAURA plaatsvinden, maar het coronavirus gooide net als bij andere evenementen roet in het eten. Maar het bestuur werkt hard door en heeft nu de data voor 2021 bekendgemaakt.

“We waren in maart nog hard bezig om de fietsroutes af te ronden, van zowel de Avond als de Dag LAURA, toen we ineens in een periode kwamen van onzekerheden en de 1,5 meter afstand van elkaar. Dit was onwerkelijk”, zo laat het bestuur weten. “Eind april kwam toen het besluit dat alle evenementen verboden waren tot eind augustus.”

Nieuwe data bekend

Maar het bestuur is klaar voor een nieuwe editie in 2021. “Met een onvergetelijk jaar achter ons, kijken we met een frisse blik vooruit naar volgend jaar en wordt er al weer gewerkt aan de routes voor 2021.” Hoewel de routes nog even geheim worden gehouden, zijn wel al de nieuwe data van de Avond LAURA en Dag Laura bekendgemaakt.

Volgend jaar vindt de Avond LAURA plaats van dinsdag 1 tot en met vrijdag 4 juni. De routes tijdens de Avond zijn altijd rondom de 35 kilometer. De data die voor de Dag LAURA zijn gereserveerd zijn dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 juli. Tijdens de Dag LAURA kunnen deelnemers kiezen tussen een aantal verschillende afstanden, variërend van 40 tot 100 kilometer.

Fietsroute van 2019

Voor fietsliefhebbers die deze zomer toch graag op pad wilde, bood het bestuur wel een alternatief aan voor de afgelaste fietsvierdaagse. Mensen die er toch graag op uit wilde trekken met de fiets, kunnen de fietsroute van 2019 fietsen. Deze heeft het bestuur speciaal beschikbaar gesteld doordat de editie in 2020 geen doorgang kon vinden.

Herkomst naam

De naam LAURA staat voor de 4 plaatsen die tijdens het jaarlijkse evenement worden aangedaan. De deelnemers rijden op de eerste dag naar Leiden, op de tweede dag naar Amsterdam, op de derde dag naar Utrecht en op de laatste dag naar Rotterdam. Alphen is alle 4 de dagen de start- en finishplaats.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.