Alphens EV

Nieuwe dienstregeling Arriva: dit kun je verwachten

De dienstregeling van Arriva gaat op de schop. En dat gaat ook gevolgen hebben voor Alphenaren. Door de coronacrisis zijn er minder reizigers, waardoor de vervoerder genoodzaakt is om dienstregelingen aan te passen.

Om beter aan te sluiten bij de reizigersvraag en om kosten te besparen, past Arriva de dienstregelingen in 2022 aan. Momenteel is nog niet bekend welke definitieve aanpassingen Arriva door zal voeren. Arriva heeft wel al plannen bekendgemaakt in een eerder concept. Hiervan hebben we de belangrijkste zaken op een rij gezet.

Stad Alphen aan den Rijn 

Het ziet ernaar uit dat lijn 1 en 2 op werkdagen én op zaterdag overdag nog maar één keer in het uur gaan rijden, waarbij de ritten zo worden afgewisseld dat er ieder half uur een rit beschikbaar is.

De route van lijn 3 en 4 zou worden verlegd. De route gaat dan via de Aziëlijn en Goudse Schouw, waarmee lijn 5 vervalt. Hiervoor worden nu al extra bushaltes gerealiseerd op de Aziëlaan. Verder is er een extra halte ter hoogte van de Zuiderkeerkring wenselijk. Een extra halte bij De Schans II zou het nieuwe bedrijventerrein optimale ontsluiting bieden. Tenslotte zou de halte Archeon verlegd kunnen worden naar het begin van de Tankval.

Regio Alphen aan den Rijn  

De pilot van traject 247, de snellere bus, is succesvol gebleken en zal in stand worden gehouden. De 247 (Alphen via Nieuwkoop naar Uithoorn) krijgt extra dienstritten tijdens de spits.

Lijn 182 (Alphen – Leiden) zou nog maar eens in het uur gaan rijden, maar krijgt extra ritten in de ochtendspits en middag. Hiervoor wordt een nieuwe lijn geïntroduceerd: de 282. Met deze nieuwe lijn is Alphen aan den Rijn beter te bereiken voor inwoners uit Ter Aar.

Lijn 182 en 183 (Alphen – Leiden) zouden worden samengevoegd en nog maar eens in het uur gaan rijden. In plaats daarvan wordt een nieuwe lijn geïntroduceerd: lijn 282. Deze gecombineerde lijn zou dan extra ritten in de ochtendspits en middag krijgen. Met deze nieuwe lijn is Alphen aan den Rijn beter te bereiken voor inwoners uit Ter Aar.

Arriva is voornemend om lijn 165-380-381 (Zoetermeer – Alphen) te reduceren tot één lijn waarbij lijn 380 en 381 vervallen. Lijn 165 zal dan vaker gaan rijden: eens per half uur.

Meer informatie over de veranderende dienstregeling wordt later in december bekendgemaakt.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen gisteren 16:45

Zoveel nieuwbouwwoningen kreeg Alphen erbij in 2022

Nederland bevindt zich in een woningcrisis. Ook Alphenaren merken dat er hoge nood is voor woningen. Om uit de crisis te komen zullen veel woningen gebouwd moeten worden. In 2022 werd landelijk daarom het hoogste aantal nieuwbouwwoningen opgeleverd in het afgelopen decennium.

Sport gisteren 15:38

Ajax: "Heitinga maakt seizoen af als hoofdtrainer Ajax"

Vorige week werd de 39-jarige Alphenaar en oud-voetballer John Heitinga naar voren geschoven als interim-trainer bij Ajax na het ontslag van Schreuder. Ajax maakt nu bekend dat Heitinga het seizoen als hoofdtrainer af zal maken.

Gemeente gisteren 13:12

Gemeente stelt groot geldbedrag beschikbaar voor kadevervanging Aarkade

Al zo’n vijftien jaar is de gemeente Alphen aan den Rijn bezig met het ontwikkelen van Stadshart Lage Zijde. Naast het bouwen en vernieuwen van woningen op meerdere locaties zal ook de openbare ruimte aangepakt worden. Daarvoor heeft de gemeente ruim een miljoen opzij gezet.

Advertorial Sport gisteren 12:01

Lodge Alphen Après-ski Feest

Jetzt Gehts Los! Over enkele weken vindt de eerste editie van het Lodge Alphen Après-ski Feest plaats. Trek je skipak maar uit de kast want op 18 februari gaan ze weer los in de Biergarten. Samen met de DJ en La Chouffe wordt er een spetterend feest van gemaakt. Bestel snel je ticket want vol = vol.

Rechtszaak gisteren 11:08

Alphense ambtenaren omgekocht door aannemer

Wat doe je als aannemer als je extra klussen wil in de gemeente en wil kunnen winnen van je concurrenten? Een 67-jarige aannemer uit Bodegraven wordt verdacht van het omkopen van ambtenaren om zo een streepje voor te hebben.