Alphens EV

Nieuwe dienstregeling Arriva: dit kun je verwachten

De dienstregeling van Arriva gaat op de schop. En dat gaat ook gevolgen hebben voor Alphenaren. Door de coronacrisis zijn er minder reizigers, waardoor de vervoerder genoodzaakt is om dienstregelingen aan te passen.

Om beter aan te sluiten bij de reizigersvraag en om kosten te besparen, past Arriva de dienstregelingen in 2022 aan. Momenteel is nog niet bekend welke definitieve aanpassingen Arriva door zal voeren. Arriva heeft wel al plannen bekendgemaakt in een eerder concept. Hiervan hebben we de belangrijkste zaken op een rij gezet.

Stad Alphen aan den Rijn 

Het ziet ernaar uit dat lijn 1 en 2 op werkdagen én op zaterdag overdag nog maar één keer in het uur gaan rijden, waarbij de ritten zo worden afgewisseld dat er ieder half uur een rit beschikbaar is.

De route van lijn 3 en 4 zou worden verlegd. De route gaat dan via de Aziëlijn en Goudse Schouw, waarmee lijn 5 vervalt. Hiervoor worden nu al extra bushaltes gerealiseerd op de Aziëlaan. Verder is er een extra halte ter hoogte van de Zuiderkeerkring wenselijk. Een extra halte bij De Schans II zou het nieuwe bedrijventerrein optimale ontsluiting bieden. Tenslotte zou de halte Archeon verlegd kunnen worden naar het begin van de Tankval.

Regio Alphen aan den Rijn  

De pilot van traject 247, de snellere bus, is succesvol gebleken en zal in stand worden gehouden. De 247 (Alphen via Nieuwkoop naar Uithoorn) krijgt extra dienstritten tijdens de spits.

Lijn 182 (Alphen – Leiden) zou nog maar eens in het uur gaan rijden, maar krijgt extra ritten in de ochtendspits en middag. Hiervoor wordt een nieuwe lijn geïntroduceerd: de 282. Met deze nieuwe lijn is Alphen aan den Rijn beter te bereiken voor inwoners uit Ter Aar.

Lijn 182 en 183 (Alphen – Leiden) zouden worden samengevoegd en nog maar eens in het uur gaan rijden. In plaats daarvan wordt een nieuwe lijn geïntroduceerd: lijn 282. Deze gecombineerde lijn zou dan extra ritten in de ochtendspits en middag krijgen. Met deze nieuwe lijn is Alphen aan den Rijn beter te bereiken voor inwoners uit Ter Aar.

Arriva is voornemend om lijn 165-380-381 (Zoetermeer – Alphen) te reduceren tot één lijn waarbij lijn 380 en 381 vervallen. Lijn 165 zal dan vaker gaan rijden: eens per half uur.

Meer informatie over de veranderende dienstregeling wordt later in december bekendgemaakt.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen vandaag 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek vandaag 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport vandaag 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.