Alphens eV

Nieuwe dienstregeling Arriva: dit kun je verwachten

De dienstregeling van Arriva gaat op de schop. En dat gaat ook gevolgen hebben voor Alphenaren. Door de coronacrisis zijn er minder reizigers, waardoor de vervoerder genoodzaakt is om dienstregelingen aan te passen.

Om beter aan te sluiten bij de reizigersvraag en om kosten te besparen, past Arriva de dienstregelingen in 2022 aan. Momenteel is nog niet bekend welke definitieve aanpassingen Arriva door zal voeren. Arriva heeft wel al plannen bekendgemaakt in een eerder concept. Hiervan hebben we de belangrijkste zaken op een rij gezet.

Stad Alphen aan den Rijn 

Het ziet ernaar uit dat lijn 1 en 2 op werkdagen én op zaterdag overdag nog maar één keer in het uur gaan rijden, waarbij de ritten zo worden afgewisseld dat er ieder half uur een rit beschikbaar is.

De route van lijn 3 en 4 zou worden verlegd. De route gaat dan via de Aziëlijn en Goudse Schouw, waarmee lijn 5 vervalt. Hiervoor worden nu al extra bushaltes gerealiseerd op de Aziëlaan. Verder is er een extra halte ter hoogte van de Zuiderkeerkring wenselijk. Een extra halte bij De Schans II zou het nieuwe bedrijventerrein optimale ontsluiting bieden. Tenslotte zou de halte Archeon verlegd kunnen worden naar het begin van de Tankval.

Regio Alphen aan den Rijn  

De pilot van traject 247, de snellere bus, is succesvol gebleken en zal in stand worden gehouden. De 247 (Alphen via Nieuwkoop naar Uithoorn) krijgt extra dienstritten tijdens de spits.

Lijn 182 (Alphen – Leiden) zou nog maar eens in het uur gaan rijden, maar krijgt extra ritten in de ochtendspits en middag. Hiervoor wordt een nieuwe lijn geïntroduceerd: de 282. Met deze nieuwe lijn is Alphen aan den Rijn beter te bereiken voor inwoners uit Ter Aar.

Lijn 182 en 183 (Alphen – Leiden) zouden worden samengevoegd en nog maar eens in het uur gaan rijden. In plaats daarvan wordt een nieuwe lijn geïntroduceerd: lijn 282. Deze gecombineerde lijn zou dan extra ritten in de ochtendspits en middag krijgen. Met deze nieuwe lijn is Alphen aan den Rijn beter te bereiken voor inwoners uit Ter Aar.

Arriva is voornemend om lijn 165-380-381 (Zoetermeer – Alphen) te reduceren tot één lijn waarbij lijn 380 en 381 vervallen. Lijn 165 zal dan vaker gaan rijden: eens per half uur.

Meer informatie over de veranderende dienstregeling wordt later in december bekendgemaakt.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 16:49

Plan voor bescherming van cultuurhistorie valt goed

De plannen van wethouder Erik van Zuylen voor beleid rond cultuurhistorie vallen goed bij de Alphense politiek. De beheersverordening en het bestemmingsplan cultuur gaan beide als hamerstuk naar de gemeenteraad die dit beleid zal goedkeuren. Bij de plannen gaat het vooral om bescherming van historisch erfgoed.

Advertorial Kinderen vandaag 15:33

Theater Castellum geeft Mad Science V.I.Pakketje weg

Op zondag 6 februari gaat het er knallend aan toe in Castellum met de voorstelling Mad Science (5+). Het theater mag twee V.I.Pakketjes vol met proefjes en experimenten weggeven. 

Wonen en bouwen vandaag 12:10

Nieuwbouw Scala College officieel begonnen: eerste paal is de grond in

De eerste paal voor de nieuwbouw van het Scala College aan de Henry Dunantweg is de grond in. De realisatie van de nieuwbouw voor het Scala College is daarmee gestart. De bouw is in handen van Du Prie bouw & ontwikkeling. De oplevering wordt verwacht in juni 2023.