Alphens EV

Nieuwe dienstregeling Arriva: dit kun je verwachten

De dienstregeling van Arriva gaat op de schop. En dat gaat ook gevolgen hebben voor Alphenaren. Door de coronacrisis zijn er minder reizigers, waardoor de vervoerder genoodzaakt is om dienstregelingen aan te passen.

Om beter aan te sluiten bij de reizigersvraag en om kosten te besparen, past Arriva de dienstregelingen in 2022 aan. Momenteel is nog niet bekend welke definitieve aanpassingen Arriva door zal voeren. Arriva heeft wel al plannen bekendgemaakt in een eerder concept. Hiervan hebben we de belangrijkste zaken op een rij gezet.

Stad Alphen aan den Rijn 

Het ziet ernaar uit dat lijn 1 en 2 op werkdagen én op zaterdag overdag nog maar één keer in het uur gaan rijden, waarbij de ritten zo worden afgewisseld dat er ieder half uur een rit beschikbaar is.

De route van lijn 3 en 4 zou worden verlegd. De route gaat dan via de Aziëlijn en Goudse Schouw, waarmee lijn 5 vervalt. Hiervoor worden nu al extra bushaltes gerealiseerd op de Aziëlaan. Verder is er een extra halte ter hoogte van de Zuiderkeerkring wenselijk. Een extra halte bij De Schans II zou het nieuwe bedrijventerrein optimale ontsluiting bieden. Tenslotte zou de halte Archeon verlegd kunnen worden naar het begin van de Tankval.

Regio Alphen aan den Rijn  

De pilot van traject 247, de snellere bus, is succesvol gebleken en zal in stand worden gehouden. De 247 (Alphen via Nieuwkoop naar Uithoorn) krijgt extra dienstritten tijdens de spits.

Lijn 182 (Alphen – Leiden) zou nog maar eens in het uur gaan rijden, maar krijgt extra ritten in de ochtendspits en middag. Hiervoor wordt een nieuwe lijn geïntroduceerd: de 282. Met deze nieuwe lijn is Alphen aan den Rijn beter te bereiken voor inwoners uit Ter Aar.

Lijn 182 en 183 (Alphen – Leiden) zouden worden samengevoegd en nog maar eens in het uur gaan rijden. In plaats daarvan wordt een nieuwe lijn geïntroduceerd: lijn 282. Deze gecombineerde lijn zou dan extra ritten in de ochtendspits en middag krijgen. Met deze nieuwe lijn is Alphen aan den Rijn beter te bereiken voor inwoners uit Ter Aar.

Arriva is voornemend om lijn 165-380-381 (Zoetermeer – Alphen) te reduceren tot één lijn waarbij lijn 380 en 381 vervallen. Lijn 165 zal dan vaker gaan rijden: eens per half uur.

Meer informatie over de veranderende dienstregeling wordt later in december bekendgemaakt.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Verkeer en vervoer vandaag 11:26

Onderhoudswerkzaamheden aan A12 en A20 in volle gang

Het grootschalige onderhoud aan de A12 en A20 is nu twee weken bezig. In juni wordt het wegdek vernieuwd tussen Nieuwerbrug aan den Rijn en Utrecht, en er wordt gewerkt aan viaducten en vangrails. Weggebruikers van Alphen aan den Rijn richting Utrecht dienen hier rekening mee te houden.   

Overige gisteren 16:38

Woonforte overhandigt cheque ter waarde van € 5.000 aan Participe

Op de Nationale Buitenspeeldag op de Burgemeester Bruins Slotsingel overhandigde Monique Brewster, directeur-bestuurder van Woonforte, een cheque van € 5.000 aan Participe voor het organiseren van sportactiviteiten voor jongeren in aandachtswijken. Participe en de jongerenwerkers zetten zich in voor deze kwetsbare groep binnen onze samenleving. Ook Woonforte vindt het belangrijk dat deze jongeren een waardevolle plek vinden in hun buurt.

Advertorial Kinderen gisteren 12:48

Romeinse dag in het Alphense Stadshart

Op vrijdag 28 juni wordt het Alphense stadshart omgetoverd tot een levendig Romeins dorp, speciaal voor groepen van zowel jongeren als ouderen. Het programma biedt activiteiten zoals een speurtocht en Romeinse vaartochten, waardoor op een interactieve manier kennis gemaakt kan worden met de Romeinse geschiedenis van Alphen. 

Sport gisteren 11:50

Supporters opgelet: Hier kijk je zondag het EK voetbal in Alphen

Zondag om 15:00 uur begint het Nederlands Elftal aan hun eerste wedstrijd van het toernooi tegen Polen. Op diverse locaties in Alphen aan den Rijn kun je de wedstrijd live op grote schermen bekijken. Ontdek hier waar je kunt genieten van deze spannende wedstrijd.