Alphens EV

Nieuwe dienstregeling Arriva: dit kun je verwachten

De dienstregeling van Arriva gaat op de schop. En dat gaat ook gevolgen hebben voor Alphenaren. Door de coronacrisis zijn er minder reizigers, waardoor de vervoerder genoodzaakt is om dienstregelingen aan te passen.

Om beter aan te sluiten bij de reizigersvraag en om kosten te besparen, past Arriva de dienstregelingen in 2022 aan. Momenteel is nog niet bekend welke definitieve aanpassingen Arriva door zal voeren. Arriva heeft wel al plannen bekendgemaakt in een eerder concept. Hiervan hebben we de belangrijkste zaken op een rij gezet.

Stad Alphen aan den Rijn 

Het ziet ernaar uit dat lijn 1 en 2 op werkdagen én op zaterdag overdag nog maar één keer in het uur gaan rijden, waarbij de ritten zo worden afgewisseld dat er ieder half uur een rit beschikbaar is.

De route van lijn 3 en 4 zou worden verlegd. De route gaat dan via de Aziëlijn en Goudse Schouw, waarmee lijn 5 vervalt. Hiervoor worden nu al extra bushaltes gerealiseerd op de Aziëlaan. Verder is er een extra halte ter hoogte van de Zuiderkeerkring wenselijk. Een extra halte bij De Schans II zou het nieuwe bedrijventerrein optimale ontsluiting bieden. Tenslotte zou de halte Archeon verlegd kunnen worden naar het begin van de Tankval.

Regio Alphen aan den Rijn  

De pilot van traject 247, de snellere bus, is succesvol gebleken en zal in stand worden gehouden. De 247 (Alphen via Nieuwkoop naar Uithoorn) krijgt extra dienstritten tijdens de spits.

Lijn 182 (Alphen – Leiden) zou nog maar eens in het uur gaan rijden, maar krijgt extra ritten in de ochtendspits en middag. Hiervoor wordt een nieuwe lijn geïntroduceerd: de 282. Met deze nieuwe lijn is Alphen aan den Rijn beter te bereiken voor inwoners uit Ter Aar.

Lijn 182 en 183 (Alphen – Leiden) zouden worden samengevoegd en nog maar eens in het uur gaan rijden. In plaats daarvan wordt een nieuwe lijn geïntroduceerd: lijn 282. Deze gecombineerde lijn zou dan extra ritten in de ochtendspits en middag krijgen. Met deze nieuwe lijn is Alphen aan den Rijn beter te bereiken voor inwoners uit Ter Aar.

Arriva is voornemend om lijn 165-380-381 (Zoetermeer – Alphen) te reduceren tot één lijn waarbij lijn 380 en 381 vervallen. Lijn 165 zal dan vaker gaan rijden: eens per half uur.

Meer informatie over de veranderende dienstregeling wordt later in december bekendgemaakt.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Straatraadsels vandaag 13:56

Waar komt de naam van het ‘Rooie Dorp’ vandaan?

Het is misschien wel één van de meest bekende wijken in Alphen aan den Rijn: het Rode Dorp, in de volksmond ook wel ‘Rooie Dorp’ genoemd. Maar hoe komt deze Alphense wijk eigenlijk aan zijn naam?

De sfeer van het Zomerspektakel vandaag 12:31

Van Koninginnedag tot slot-act op het Zomerspektakel: het verhaal van Helemaal Top

In 2017 stond Helemaal Top voor het eerst op het podium van het Zomerspektakel aan het Meer, een hele eer voor het trio. Nu, zes jaar later, mag de band de zondagavond afsluiten. We spreken Toine Kremer over de essentie van Helemaal Top, hun optredens bij het Zomerspektakel en de voorbereiding op het komende festivalseizoen.

Advertorial Activiteiten voor kids vandaag 10:58

Ontmoet Bob de Bouwer bij winkelcentrum De Aarhof

Het succes van Bob de Bouwer kent geen grenzen en is razend populair bij kinderen zowel in Nederland als in de rest van Europa. Overal waar Bob de Bouwer verschijnt loopt het storm. De televisieheld zal ook in Alphen komen. Op 3 juni komt Bob de Bouwer naar winkelcentrum De Aarhof.