Hoogvliet Supermarkten

Nieuwe distributiecentrum Hoogvliet geopend

Het nieuwe distributiecentrum van Hoogvliet in Bleiswijk is op vrijdag 24 januari geopend. Binnen enkele weken vinden de eerste activiteiten plaats in het nieuwe Servicecentrum en kort daarna wordt ook het distributiecentrum in gebruik genomen. Vanaf dat moment zal het distributiecentrum in Alphen verdwijnen.

In de openingstoespraak van CEO Siep de Haan haalde hij aan dat het realiseren van het nieuwe Distributiecentrum een belangrijk onderdeel van de strategie van Hoogvliet is. De centrale doelstelling van de supermarkt is om de meest attractieve omni-channel supermarkt binnen haar marktgebied te zijn, met de laagst mogelijke logistieke kostenstructuur. Door dit nieuwe distributiecentrum hoopt Hoogvliet dit te kunnen bereiken en sterk concurrerend te zijn en te blijven.

In eerste instantie wilde Hoogvliet graag in Alphen uitbreiden, maar enkele jaren terug kon de supermarktketen hierover geen overeenstemming bereiken met de gemeente. Daarom startte de supermarktketen in 2018 met de bouw van het nieuwe distributiecentrum in Bleiswijk. Het nieuw pand is ontworpen en gebouwd met oog op het klimaat, wat inhoudt dat er maatregelen zijn genomen om de CO2-uitstoot met 20% te verlagen. Ook wordt het gebruik van grondstoffen gereduceerd door zo veel mogelijk gebruik te maken van duurzame grondstoffen. Hoogvliet laat ook weten dat er rekening is gehouden met de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van werknemers.

De supermarktketen laat weten dat het distributiecentrum van Hoogvliet in Alphen binnen afzienbare tijd naar Bleiswijk zal verhuizen.

hoogvliet distributiecentrum bleiswijk.jpg

Foto: het nieuwe distributiecentrum van Hoogvliet in Bleiswijk.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:18

De fietsrotonde nabij het NS-station is verwijderd

De fietsrotonde langs de Prins Bernhardlaan nabij het NS-station in Alphen aan den Rijn is verwijderd. De rotondes wordt vaak verkeerd gebruikt (tegen de richting in) en vormt een obstakel midden op het fietspad. Met het verwijderen van de fietsrotonde ontstaat er meer ruimte, waardoor je als fietser comfortabeler en zonder hinderlijke obstakels je route kunt vervolgen.

Stadsdichter gisteren 15:45

Chanty Louis is de nieuwe stadsdichter van Alphen

Zondag werd de nieuwe stadsdichter van Alphen gekozen. Lars Ferwerda gaf het stokje over aan de Alphense Chanty Louis (31). Ze schrijft gedichten over streven naar verbinding en strijden tegen racisme.

Evenement gisteren 13:43

Geslaagd Alphens Boksgala met hoogstaande gevechten

In de Rijnstreekhal vond afgelopen zaterdag het jaarlijkse Alphense Boksgala plaats, georganiseerd door Boksschool Teus de Kruyf. Met een tribune die tot de nok toe gevuld was, was het evenement een groot succes met zeventien amateurpartijen en drie professionele gevechten.