Hoogheemraadschap van Rijnland

Nieuwe duikers in Greenport Boskoop

Bij het Rijneveld in Boskoop heeft Rijnland de laatste duiker aangelegd die ervoor moet zorgen dan de waterafvoer in de Gouwepolder verbeterd. Hiermee is de grootste opgave van het watergebiedsplan Greenport Boskoop afgerond.

“In 2015 is door Rijnland samen met de gemeente Alphen aan den Rijn gestart met het watergebiedsplan Greenport Boskoop. Het doel van dit plan was om het watersysteem te verbeteren en toekomstbestendig te maken door extra waterverbindingen aan te leggen die ook bevaarbaar zijn of kunnen worden gemaakt”, zegt wethouder Kees van Velzen (CDA).

In 2017 is de aanleg van de duiker in de Halve Raak gerealiseerd. "Daarna is de duiker aan de Insteek qua capaciteit fors vergroot, en nu is de laatste duiker in het Rijneveld klaar. De nieuwe duikers zijn allemaal onderdeel van de weg; daarom is in overleg met de gemeente besloten de duikers gefundeerd aan te leggen.”

Nu de aanleg gerealiseerd is, worden de duikers overgedragen aan de gemeente Alphen aan den Rijn.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Zadel

De Romeinse cavalerie was niet in het minst zo succesvol, omdat de berijders van de pony’s uitstekende goed getrainde ruiters waren. Daarnaast werd een Romeins cavaleriepaard vakkundig opgezadeld met een stevig zadel en een degelijk hoofdstel.

Verkeer en vervoer gisteren 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.