Hoogheemraadschap van Rijnland

Nieuwe duikers in Greenport Boskoop

Bij het Rijneveld in Boskoop heeft Rijnland de laatste duiker aangelegd die ervoor moet zorgen dan de waterafvoer in de Gouwepolder verbeterd. Hiermee is de grootste opgave van het watergebiedsplan Greenport Boskoop afgerond.

“In 2015 is door Rijnland samen met de gemeente Alphen aan den Rijn gestart met het watergebiedsplan Greenport Boskoop. Het doel van dit plan was om het watersysteem te verbeteren en toekomstbestendig te maken door extra waterverbindingen aan te leggen die ook bevaarbaar zijn of kunnen worden gemaakt”, zegt wethouder Kees van Velzen (CDA).

In 2017 is de aanleg van de duiker in de Halve Raak gerealiseerd. "Daarna is de duiker aan de Insteek qua capaciteit fors vergroot, en nu is de laatste duiker in het Rijneveld klaar. De nieuwe duikers zijn allemaal onderdeel van de weg; daarom is in overleg met de gemeente besloten de duikers gefundeerd aan te leggen.”

Nu de aanleg gerealiseerd is, worden de duikers overgedragen aan de gemeente Alphen aan den Rijn.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 14:34

Laatste optreden Van Velzen en De Jager

Kees van Velzen en Han de Jager nemen afscheid van de politieke arena in Alphen aan den Rijn. Beide CDA-wethouders keren niet terug in het college van burgemeester en wethouders. Zij stappen uit de actieve politiek en nemen donderdag 19 mei afscheid.

Calamiteiten vandaag 13:52

Grote file door verkeersongeval op de N11

Op de N11 is woensdag aan het begin van de middag een ongeval gebeurd tussen een vrachtwagen en een personenauto. Dit heeft een grote file veroorzaakt.

Wonen en bouwen vandaag 13:41

Bewoners Rode Dorp vieren de afronding van fase 1

Dinsdag werd in het Rode Dorp de oplevering van de nieuwbouwwoningen van Woonforte en de vernieuwde straten door de gemeente gevierd. Het feest startte in de Jan Nieuwenhuijzenstraat bij de onthulling van de nieuwe gevelsteen en eindigde met een gezellige barbecue in de speeltuin Kindervreugd.

Blog Opinie vandaag 12:02

Het zal je kind maar wezen

Nederland werd recent weer opgeschrikt door het zoveelste incident met een verward persoon. En weer wordt er moord en brand geschreeuwd hoe het zover heeft kunnen komen.