Vriendenloop

Nieuwe hoop: stichting ‘Vrienden van Dichtbij’ en Alphen a/d Run slaan de handen ineen

Eind maart 2021 besloot het KWF, tot ieders spijt, dat het financieel niet verantwoord was om de Samenloop voor Hoop doorgang te laten vinden. Dit vanwege de pandemie en teruglopende inkomsten. Maar het wegvallen van dit evenement, biedt ook ruimte voor nieuwe initiatieven.

Stichting ‘Vrienden van Dichtbij’ en Alphen a/d Run slaan de handen ineen en organiseren een nieuw evenement waarbij geld ingezameld zal worden voor verschillende goede doelen. Op zaterdag 25 september 2021 zal er een nieuw evenement plaatsvinden in Archeon te Alphen aan den Rijn: De Vriendenloop. Van 10:00 uur tot 22:00 uur zal er gewandeld worden over een route binnen het museumpark. Teams, maar ook individuele wandelaars, kunnen zich vanaf heden inschrijven. Op het park is er ruimte voor een markt, muziek en ontspanning.

Naast wandelen zal er ook een hardloopevenement worden georganiseerd met afstanden van 7 en 14 kilometer. Inschrijven hiervoor, als team of individueel, gaat via de website van AAV’36 en kan vanaf 1 juli.

Alphen voor Alphen

De VriendenLoop kiest ervoor om de goede doelen te steunen op een wijze waarbij het direct zichtbaar is waar de opbrengsten naartoe gaan. Tevens is gekozen voor lokale doelen.

  • In samenwerking met de Mentelity Foundation van Bibian Mentel zal een meisje, afkomstig uit de gemeente Alphen aan den Rijn, geholpen worden met een beenprothese waarmee zij haar uitdagingen aan kan gaan.
  • SamenhuiS zal een donatie ontvangen waarmee zij de bezoekers en vrijwilligers een onvergetelijke dag kunnen geven.
  • Het derde doel is Stichting Toekomstplan Arie-Jan. Door een noodlottig ongeval heeft Arie-Jan een incomplete dwarslaesie. Met een deel van de opbrengst ondersteunt De Vriendenloop de aanschaf van een aangepast hoog/laag bed.

De deelnemers worden ook in de gelegenheid gesteld om nog een goed doel aan te dragen. Het spreekt voor zich dat er vooraf een goede toetsing zal plaatsvinden zodat de opbrengst de juiste organisatie bereikt. De VriendenLoop zal zich inzetten om de kosten voor de organisatie zo laag mogelijk te houden. De teams mogen vanuit de VriendenLoop rekenen op ondersteuning bij het opzetten van initiatieven en acties die gericht zijn op het inzamelen van geld.

De ontwikkelingen zijn onder andere te volgen via de Facebookpagina’s van Stichting ‘Vrienden van Dichtbij’ en Alphen a/d Run. Teams en individuele wandelaars kunnen informatie aanvragen en zichzelf aanmelden door een e-mail te sturen naar info@vriendenloop.nl.

nieuwe hoop vriendenloop logo.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.