Woonforte

Nieuwe huurders De Ampère blij met hun woning

De nieuwbouw van de Ampère aan de Gasfabriek in Alphen aan den Rijn is klaar. Woonforte verhuurt hier 63  drie- en vierkamerwoningen in de sociale huur en vrije sector. 

Omdat het erg druk is bij de nutsbedrijven was het nog even spannend of de woningen dit jaar konden worden aangesloten. Gelukkig kregen de huurders een paar weken geleden het goede nieuws dat zij nog voor de kerst kunnen starten met het inrichten van de nieuwe woning.

Zorgappartementen

Op de begane grond, eerste en tweede verdieping zijn er ook nog 58 zorgwoningen voor bewoners van Philadelphia en Ipse de Bruggen. Ook zij kregen de sleutel en zijn druk bezig met de inrichting van de gezamenlijke ruimten en het woonklaar maken van de appartementen. Op de begane grond komen bedrijven.  

Lindy gaat op de bovenste verdieping wonen. Zij laat een appartement achter dat binnenkort in de verkoop komt. “Ik ben superblij dat ik de woning heb gekregen. Het was mijn eerste keus. Toen ik de advertentie zag, droomde ik al helemaal weg. Ik zie mezelf al helemaal lopend naar het centrum gaan voor mijn boodschappen en de kroeg. Echt mijn plek, ik heb er zin in!” 

Wooncrisis te lijf 

Woonforte is en blijft bezig om de wooncrisis te lijf te gaan en meer woningzoekenden een mooie woning te bieden. Die opgave blijft een constante uitdaging. Voorrang geven aan huurders uit eengezinswoningen en ook aan huurders uit voor verkoop geselecteerde woningen geeft kansen voor woningzoekenden én huurders die een woning willen kopen.

Meer nieuwe woningen

Woonforte bouwt de komende 10 jaar bijna 2.500 nieuwe woningen. Omdat de corporatie ook woningen vervangt en verkoopt, komen er in totaal 1.271 sociale huurwoningen bij. Op www.woonforte.nl/projecten staat het actuele projectenoverzicht. 

Op de foto: Lindy krijgt haar sleutel en huurcontract van projectleider Armagan Koksal en consulent verhuur Jantine de Jong


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 21:40

Alphenaar Willem Bouman (82) bemachtigt zesde wereldrecord

Het kostte hoofdrekenwonder Willem Bouman (82) nog geen negen minuten om de derdemachtswortel van een getal van 36 cijfers te berekenen. Daarmee is het zesde wereldrecord hoofdrekenen van de Alphenaar een feit.

Evenementen vandaag 16:50

Opbouw Zomerspektakel aan het Meer is begonnen

Met nog dertien dagen te gaan is de opbouw van het Zomerspektakel aan het Meer op het evenemententerrein langs de Zegerplas begonnen. Het meerdaagse festival trapt vrijdag 3 juni af met bekende artiesten als Anouk, Snelle en Kensington.