Huurdersorganisatie Groene Hart

Nieuwe huurdersorganisatie voor huurders Woonforte

Op 12 september heeft het bestuur van de nieuwe Huurdersorganisatie Groene Hart haar statuten via de notaris laten passeren. Dit betekent dat er nu, na ruim een jaar, weer een volwaardige overleg en advies partner namens alle huurders voor Woonforte is.  

Huurdersorganisatie Groene Hart vertegenwoordigt ruim 10.000 huurders van Woonforte in de plaatsen Alphen aan den Rijn, Aarlanderveen, Boskoop en Zwammerdam. Er is eerst een convenant met Woonforte afgesloten waarna nu gewerkt gaat worden aan een samenwerkingsovereenkomst. Deze samenwerkingsovereenkomst vloeit voort uit de Wohv (Wet op overleg huurder verhuurder)

Jaar hard werken
In oktober 2018 startte onder begeleiding van de Nederlandse Woonbond een werkgroep om te komen tot de huidige Huurdersorganisatie Groene Hart. Bewonerscommissies en huurders waren lange tijd in het ongewisse of het lukte een nieuwe huurdersorganisatie van de grond te krijgen.

Adviezen
De huurdersorganisatie geeft adviezen aan de verhuurder Woonforte over: huurverhoging, prestatieafspraken tussen de gemeente Alphen aan den Rijn en Woonforte, leefbaarheid in de wijken, onderhoud, toewijzing van woningen die afwijkt van de standaard regels (lokaal maatwerk), dienstverlening en het lange termijnbeleid.

Adviesgroep/Huurders kunnen meedenken
Alle huurders van Woonforte worden middels een brief uitgenodigd om zich op te geven voor een of meerdere adviesgroepen.

Bijeenkomst huurders
In de herfst van 2019 presenteert de nieuwe huurdersorganisatie zich aan alle huurders.

Kantoor
De stichting Huurdersorganisatie Groene Hart gaat zich vestigen aan de Zuidpoolsingel, dicht bij het station in Alphen aan den Rijn, waardoor het makkelijk bereikbaar is voor mensen die afhankelijk zijn van openbaar vervoer.

Later dit jaar zal de opening van het kantoor volgen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 15:24

Voordelig eten bij Bregje

Hoera! Proeflokaal Bregje heeft 25 vestigingen door heel Nederland. Om dat te vieren kun je in de maand september extra voordelig eten bij Proeflokaal Bregje.

Sport gisteren 14:07

Ex-profs tegen amateurs: ongelijke strijd

Vorig seizoen was het in de eerste klasse A een vreemde competitie. Wekelijks sprake van een nieuwe koploper. In de Hoofdklasse A lijkt het dit jaar een zelfde beeld te krijgen. Na drie wedstrijddagen is nog geen enkele club zonder puntenverlies.

Gemeente gisteren 12:16

De oorlog in beeld

Toen op 7 mei 1945 bekend werd dat een dag later een stoet van de Prinses Irenebrigade en geallieerden via de Rijndijk naar Den Haag te zien zou zijn, regelden de zusters van ’t Zwaantje, Rijndijk Oost, dat de kinderen van de Rijndijk, de Groenendijk en Koudekerk in optocht konden gaan kijken naar hun berijders. Op zich al een unieke samenwerking tussen het katholieke Hazerswoude en het protestantse Koudekerk.   

Evenementen 14 sep. 2019 12:28

Taptoe viert dertigste editie

Op zaterdagavond 14 september viert Taptoe Alphen de dertigste editie van het evenement. Verschillende muziekkorpsen uit de regio komen naar het Stadhuisplein om op te treden.

Advertorial Horeca 14 sep. 2019 10:51

Feestelijke avond bij De Zaak

Op dinsdag 17 september is het feest bij Grandcafé de Zaak. Op de vooravond van de jaarmarkt gaat het dak er 's avonds af!