Huurdersorganisatie Groene Hart

Nieuwe huurdersorganisatie voor huurders Woonforte

Op 12 september heeft het bestuur van de nieuwe Huurdersorganisatie Groene Hart haar statuten via de notaris laten passeren. Dit betekent dat er nu, na ruim een jaar, weer een volwaardige overleg en advies partner namens alle huurders voor Woonforte is.  

Huurdersorganisatie Groene Hart vertegenwoordigt ruim 10.000 huurders van Woonforte in de plaatsen Alphen aan den Rijn, Aarlanderveen, Boskoop en Zwammerdam. Er is eerst een convenant met Woonforte afgesloten waarna nu gewerkt gaat worden aan een samenwerkingsovereenkomst. Deze samenwerkingsovereenkomst vloeit voort uit de Wohv (Wet op overleg huurder verhuurder)

Jaar hard werken
In oktober 2018 startte onder begeleiding van de Nederlandse Woonbond een werkgroep om te komen tot de huidige Huurdersorganisatie Groene Hart. Bewonerscommissies en huurders waren lange tijd in het ongewisse of het lukte een nieuwe huurdersorganisatie van de grond te krijgen.

Adviezen
De huurdersorganisatie geeft adviezen aan de verhuurder Woonforte over: huurverhoging, prestatieafspraken tussen de gemeente Alphen aan den Rijn en Woonforte, leefbaarheid in de wijken, onderhoud, toewijzing van woningen die afwijkt van de standaard regels (lokaal maatwerk), dienstverlening en het lange termijnbeleid.

Adviesgroep/Huurders kunnen meedenken
Alle huurders van Woonforte worden middels een brief uitgenodigd om zich op te geven voor een of meerdere adviesgroepen.

Bijeenkomst huurders
In de herfst van 2019 presenteert de nieuwe huurdersorganisatie zich aan alle huurders.

Kantoor
De stichting Huurdersorganisatie Groene Hart gaat zich vestigen aan de Zuidpoolsingel, dicht bij het station in Alphen aan den Rijn, waardoor het makkelijk bereikbaar is voor mensen die afhankelijk zijn van openbaar vervoer.

Later dit jaar zal de opening van het kantoor volgen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Werken vandaag 17:16

Staking bij de Technische Unie in Alphen

Op donderdagmiddag 23 januari heeft een groep werknemers van verschillende technische groothandels gestaakt bij de Technische Unie (TU) in Alphen. De werknemers kwamen bij elkaar om te staken voor hogere salarissen.

Advertorial Algemeen vandaag 17:11

Opknapdag op broedplaats De Werf

Dat ouderwetse keukentrapje van Brabantia. Het theekastje van overgrootmoeder. Of die staande lamp uit de jaren ’70. Vintage is trend maar dan moet het meubel er natuurlijk wel goed en netjes uitzien. Op De Werf krijgt tweedehands een nieuwe kans.

Evenementen vandaag 16:46

ScalaMUN 2020: de grootste editie ooit

Op 6 en 7 maart 2020 wordt ScalaMUN (Model United Nations) voor de zevende keer op rij georganiseerd door leerlingen en docenten van het Scala College aan de Sacharov-locatie. Deze editie van ScalaMUN heeft als thema ‘’Time to reconsider; Let’s take back our future’’. Dit jaar wordt de grootste ScalaMUN tot nu toe georganiseerd.

Calamiteiten vandaag 15:14

Voertuigdiefstallen kwamen vaker voor in 2019

In veel gemeenten in de regio hebben dieven in 2019 vaker een voertuig gestolen dan in 2018. In Alphen is het aantal voertuigdiefstallen met maar liefst 70% gestegen.

Gemeente vandaag 14:29

Droge voeten, schoon water en een prettige en veilige leefomgeving

Klimaatverandering, de overstap van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen, de woningbouwopgave in de Randstad. Allemaal geen eenvoudige opgaven. Om alles in goede banen te leiden, stellen overheden strategische samenwerkingsagenda’s op. Hoogheemraad Sjaak Langeslag van Rijnland en wethouder Leo Maat van Alphen aan den Rijn ondertekenden op donderdag 23 januari zo’n strategische samenwerkingsagenda.

Advertorial Musical vandaag 13:54

Theatervoorstelling ‘Haar naam was Sarah’ opnieuw te zien

Productiehuis Alphen aan den Rijn (PA) bracht het toneelstuk 'Haar naam was Sarah', gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Tatiana de Rosnay, vorig jaar voor het eerst op de planken. Na een reeks succesvolle voorstellingen volgt er dit jaar een reprise. Op zondag 16 februari is de voorstelling te zien in Parkvilla.