Josh Walet

Nieuwe locatie mét spectaculaire attracties: dit kunnen Alphenaren verwachten van de Jaarmarktkermis

Een zweefmolen van 60 meter hoog en de spectaculaire Reactor zijn dit jaar dé publiekstrekkers op de Jaarmarktkermis. Nieuw is dat de kermis dit jaar buiten het Alphense centrum plaatsvindt, namelijk op het parkeerterrein van ARC. Hoe gaat de kermis er precies uitzien op deze nieuwe locatie? Daar vertelt organisator Tommy Boesveld meer over.

Het was de afgelopen maanden flink puzzelen voordat er een nieuwe locatie voor de Jaarmarktkermis was gevonden. Vanwege de nieuwbouw in het centrum is er namelijk geen ruimte meer voor de kermis. “We hebben nog wel gekeken naar de mogelijkheden voor een kermis in het Burgemeester Visserpark, maar daar is alleen plek voor een standaard kermis. Dat zou Alphen onwaardig zijn, dus moesten we op zoek naar een locatie buiten het centrum”, begint organisator Tommy Boesveld.

Nieuwe locatie

De nieuwe locatie is het parkeerterrein van ARC, waar dit jaar van vrijdag 10 tot en met woensdag 15 september de Jaarmarktkermis plaats zal vinden. Boesveld heeft deze nieuwe locatie zelf voorgedragen. “We willen toch zoveel mogelijk binding proberen te houden met de Alphense Jaarmarkt die normaal gesproken plaatsvindt in het centrum. Natuurlijk zouden we het liefst met de kermis ook in het centrum blijven, maar het parkeerterrein van ARC is op dit moment het beste alternatief”, zegt Boesveld.

Het parkeerterrein van ARC is echter nog geen definitieve nieuwe locatie voor de Jaarmarktkermis. Er is namelijk alleen een beslissing genomen over de locatie voor 2021. “Dit jaar is een try-out jaar. We kijken hoe het verloopt en wat bezoekers van de nieuwe locatie vinden. Dat gaan we evalueren met de betrokken partijen. Pas daarna kijken we of de kermis volgend jaar ook weer op deze locatie plaats gaat vinden of dat we op zoek moeten naar een andere locatie.”

Corona-proof

Alphenaren hebben vorig jaar al kennisgemaakt met een corona-proof kermis. Dit jaar zal de kermis op een vergelijkbare manier georganiseerd zijn. “De toegang is minder vrij dan normaal”, zegt Boesveld. “Om het kermisterrein heen staan dranghekken en we werken met een aparte in- en uitgang. We werken met een looproute en er staat een stoplicht die aangeeft of het te druk is op het terrein. Dit wordt gedaan met verschillende kleuren: groen voor normale drukte, oranje als het drukker is op het terrein en rood als het echt te druk is.”

Spectaculaire attracties

Op het parkeerterrein van ARC is plek voor zo’n 35 attracties, wat overeenkomt met de hoeveelheid attracties waar in het centrum plek voor was. “Natuurlijk zijn de klassieke attracties zoals de Future Dance en Uncharted Funhouse van de partij, maar we hebben ook ingezet op echte publiekstrekkers. De 60 meter hoge zweefmolen Around The World XXL zal op de kermis staan en ook de Reactor, een draaiend plateau dat op 20 meter hoogte rondzwiept, is van de partij. Dat zijn echte visitekaartjes!”

Ook aan de kids is natuurlijk gedacht. Op de kermis vind je trampolines, een kinderachtbaan, de Adventure Land Buggy, Teacups en de Aladdin Fantasy Flight. Wat natuurlijk ook niet ontbreekt zijn de diverse behendigheids- en gokspelen en de eet- en drinkgelegenheden.

Parkeren en vervoer

De organisatie van de kermis adviseert Alphenaren om met de fiets naar de kermis te komen, omdat je dan niet zo ver meer hoeft te lopen naar het kermisterrein. Kom je toch met de auto naar de kermis? Dan kun je iets verderop parkeren bij De Bijlen.

Kom je met het openbaar vervoer? Vanaf het station rijden er ook bussen richting het kermisterrein, die rit duurt zo’n 10 minuten. Als je één van onderstaande bussen neemt, is het daarna nog 5 minuten lopen naar de kermis. De laatste bus van lijn 722 vertrekt om 17:34 uur, de laatste bussen van lijn 147 en 247 vertrekken om 23:30 uur.

Dag

Buslijn

Richting

Uitstaphalte

Frequentie

Maa t/m vrij

247

Uithoorn

Beerendrecht

1x per uur

Maa t/m zon

147

Uithoorn

Beerendrecht

1x per uur

Maa t/m vrij

722

Bodegraven

Beerendrecht

1x per uur


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 15:08

Onthaasten met klei bij Parkvilla

Met klei kun je alle kanten op. Je creëert iets in een ruimtelijke vorm en met een beetje techniek ben je vrij om van alles te maken. Van fijn sieraad tot een meubel. “Tijdens de cursus keramiek hebben wij ook wel eens krukje gemaakt van klei en dat was echt zo stevig dat je erop kon zitten”, vertelt Parkvilla docente Beatrijs van Rheeden.

Werken gisteren 13:37

Het nieuwe vacature aanbod van week 37

Op zoek naar leuke baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je diverse soorten vacatures in verschillende branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Metaalwerk

In het Alphense castellum Albaniana zijn veel metalen voorwerpen gevonden. Onder meer in de fabrica, de extreem grote werkplaats. Daar werd zeker metaal bewerkt, want er zijn haarden en bewerkingsafval aangetroffen. Maar ook op het castellumterrein en in de oeverzone zijn metalen onderdelen gevonden.

Advertorial Sport gisteren 09:22

OldStars waterpolo van start in Alphen aan den Rijn

Op donderdag 23 september kunnen ouderen uit Alphen aan den Rijn en omstreken gratis kennismaken met OldStars waterpolo bij het Zwembad en Buurthuis Aquarijn. De clinic staat onder leiding van Robin van Galen; voormalig bondscoach van het Nederlands Waterpolo mannenteam.