Josh Walet

Nieuwe locatie mét spectaculaire attracties: dit kunnen Alphenaren verwachten van de Jaarmarktkermis

Een zweefmolen van 60 meter hoog en de spectaculaire Reactor zijn dit jaar dé publiekstrekkers op de Jaarmarktkermis. Nieuw is dat de kermis dit jaar buiten het Alphense centrum plaatsvindt, namelijk op het parkeerterrein van ARC. Hoe gaat de kermis er precies uitzien op deze nieuwe locatie? Daar vertelt organisator Tommy Boesveld meer over.

Het was de afgelopen maanden flink puzzelen voordat er een nieuwe locatie voor de Jaarmarktkermis was gevonden. Vanwege de nieuwbouw in het centrum is er namelijk geen ruimte meer voor de kermis. “We hebben nog wel gekeken naar de mogelijkheden voor een kermis in het Burgemeester Visserpark, maar daar is alleen plek voor een standaard kermis. Dat zou Alphen onwaardig zijn, dus moesten we op zoek naar een locatie buiten het centrum”, begint organisator Tommy Boesveld.

Nieuwe locatie

De nieuwe locatie is het parkeerterrein van ARC, waar dit jaar van vrijdag 10 tot en met woensdag 15 september de Jaarmarktkermis plaats zal vinden. Boesveld heeft deze nieuwe locatie zelf voorgedragen. “We willen toch zoveel mogelijk binding proberen te houden met de Alphense Jaarmarkt die normaal gesproken plaatsvindt in het centrum. Natuurlijk zouden we het liefst met de kermis ook in het centrum blijven, maar het parkeerterrein van ARC is op dit moment het beste alternatief”, zegt Boesveld.

Het parkeerterrein van ARC is echter nog geen definitieve nieuwe locatie voor de Jaarmarktkermis. Er is namelijk alleen een beslissing genomen over de locatie voor 2021. “Dit jaar is een try-out jaar. We kijken hoe het verloopt en wat bezoekers van de nieuwe locatie vinden. Dat gaan we evalueren met de betrokken partijen. Pas daarna kijken we of de kermis volgend jaar ook weer op deze locatie plaats gaat vinden of dat we op zoek moeten naar een andere locatie.”

Corona-proof

Alphenaren hebben vorig jaar al kennisgemaakt met een corona-proof kermis. Dit jaar zal de kermis op een vergelijkbare manier georganiseerd zijn. “De toegang is minder vrij dan normaal”, zegt Boesveld. “Om het kermisterrein heen staan dranghekken en we werken met een aparte in- en uitgang. We werken met een looproute en er staat een stoplicht die aangeeft of het te druk is op het terrein. Dit wordt gedaan met verschillende kleuren: groen voor normale drukte, oranje als het drukker is op het terrein en rood als het echt te druk is.”

Spectaculaire attracties

Op het parkeerterrein van ARC is plek voor zo’n 35 attracties, wat overeenkomt met de hoeveelheid attracties waar in het centrum plek voor was. “Natuurlijk zijn de klassieke attracties zoals de Future Dance en Uncharted Funhouse van de partij, maar we hebben ook ingezet op echte publiekstrekkers. De 60 meter hoge zweefmolen Around The World XXL zal op de kermis staan en ook de Reactor, een draaiend plateau dat op 20 meter hoogte rondzwiept, is van de partij. Dat zijn echte visitekaartjes!”

Ook aan de kids is natuurlijk gedacht. Op de kermis vind je trampolines, een kinderachtbaan, de Adventure Land Buggy, Teacups en de Aladdin Fantasy Flight. Wat natuurlijk ook niet ontbreekt zijn de diverse behendigheids- en gokspelen en de eet- en drinkgelegenheden.

Parkeren en vervoer

De organisatie van de kermis adviseert Alphenaren om met de fiets naar de kermis te komen, omdat je dan niet zo ver meer hoeft te lopen naar het kermisterrein. Kom je toch met de auto naar de kermis? Dan kun je iets verderop parkeren bij De Bijlen.

Kom je met het openbaar vervoer? Vanaf het station rijden er ook bussen richting het kermisterrein, die rit duurt zo’n 10 minuten. Als je één van onderstaande bussen neemt, is het daarna nog 5 minuten lopen naar de kermis. De laatste bus van lijn 722 vertrekt om 17:34 uur, de laatste bussen van lijn 147 en 247 vertrekken om 23:30 uur.

Dag

Buslijn

Richting

Uitstaphalte

Frequentie

Maa t/m vrij

247

Uithoorn

Beerendrecht

1x per uur

Maa t/m zon

147

Uithoorn

Beerendrecht

1x per uur

Maa t/m vrij

722

Bodegraven

Beerendrecht

1x per uur


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 16:03

Groei deze zomer met Let's Recruit!

De zomer is aangebroken! De tijd om na te denken over nieuwe stappen in je carrière: wil je je in je huidige gebied ontwikkelen of ben je klaar voor een switch? Let’s Recruit! houdt je via Instagram op de hoogte van het nieuwste vacatureaanbod. Volg ze nu en maak kans op een zomerse prijs! 

Maatschappelijk vandaag 14:35

Ladies Circle Groene Hart overhandigt cheque van 1.000 euro aan het Jeroen Heitzman Accufonds

Met de Circle Cycle ’24 heeft Ladies Circle Groene Hart € 1000 bijeen gefietst voor het Jeroen Heitzman Accufonds van de Alphense Fietsmaatjes. Op zondag 21 april fietsten vijfenveertig gesponsorde deelnemers deze tocht van 24 kilometer langs de mooiste plekken rondom Alphen aan den Rijn. Dat leverde een cheque van € 1000 euro op, die op 12 juli door Marjon van Rijs en Emmy Rijnsburger aan het fonds is overhandigd.

Overige vandaag 13:42

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn groot succes

Op woensdag 2 juli vond er een waardevolle en informatieve scootmobielcursus plaats bij Atletiekvereniging AAV'36. Deze cursus, georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland (VVN) Alphen aan den Rijn in samenwerking met Welzorg, Vegro en Ergozorg, bood scootmobielgebruikers de kans om hun rijvaardigheden te verbeteren en hun kennis van verkeersregels op te frissen. Daarnaast konden deelnemers die nog niet over een eigen scootmobiel beschikten er kennis mee maken.

Maatschappelijk vandaag 12:08

Wheels 4 Rescue schenkt ambulance aan ziekenhuis in Gambia

Tijdens hun vakantie in Gambia zagen Sjaak en Hester Zevenhoven de zorgwekkende staat van de gezondheidszorg. Veel ziekenhuizen zijn verouderd, slecht uitgerust en kampen met een tekort aan medicijnen en gekwalificeerd personeel, wat leidt tot hoge kosten en beperkte toegang tot zorg. De kinder- en moedersterftecijfers behoren tot de hoogste ter wereld door een gebrek aan prenatale zorg en gezondheidseducatie.

Verkeer en vervoer vandaag 10:29

Vakantiedrukte: Tips voor een soepele reis op Zwarte Zaterdag

Zaterdag 20 juli is het weer zover: Zwarte Zaterdag. Deze dag staat bekend als een van de drukste verkeersdagen van het jaar, wanneer miljoenen Europeanen massaal op vakantie gaan. De wegen naar populaire vakantiebestemmingen, zoals Zuid-Frankrijk, Spanje en Italië, raken overvol en files zijn onvermijdelijk.