Rehobothschool

Nieuwe maatregelen in verband met coronavirus: gevolgen voor scholen en horeca

Scholen, horecagelegenheden, sportclubs en kinderopvangen gaan tot maandag 6 april dicht. Dit is gemeld tijdens de persconferentie op zondag 15 maart.

De afgelopen dagen zijn de scholen er niet in geslaagd om de deuren open te houden door zieke docenten en bezorgde ouders. Hierdoor ontstaan er problemen binnen de organisatie. Daarom is besloten om vanaf maandag 16 maart tot maandag 6 april de scholen te sluiten. De scholen en kinderopvang blijven open voor kinderen met ouders in vitale beroepen. Hieronder vallen ouders die werken in de zorg, bij de politie of bij de brandweer. Onderwijspersoneel en pedagogische medewerkers zijn daarom hard nodig om deze kinderen op te vangen.

Maar het blijft hier niet bij. Ook de horeca moet de deuren sluiten. Dit moet zondag 15 maart vanaf 18:00 uur. Ook sport- en fitnessclubs moeten hun deuren sluiten vanaf 18:00 uur op zondag 15 maart. Verder doen de ministers een oproep om op gepaste afstand van elkaar te blijven, bij voorkeur op een afstand van 1,5 meter. Ook bij het boodschappen doen. Hierbij wordt benadrukt om niet te gaan hamsteren, omdat dit voor problemen zorgt bij supermarkten.

Nederland gaat nog niet op slot, zo meldt minister Bruno Bruins, maar er worden wel steeds verdergaande maatregelen getroffen. “We moeten samen door deze crisis”, aldus Bruins. De overheid biedt daarom hulp aan bedrijven en horecagelegenheden die dit nodig hebben.

Lees hier de gevolgen van het coronavirus voor Alphen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.

Algemeen 23 jul. 2024 13:36

Natuurmomenten doet oproep voor betere waterkwaliteit

In Nederland is de waterkwaliteit een toenemend probleem, en ook in Alphen aan den Rijn hebben wij te maken met de gevolgen van slechte waterkwaliteit. Natuurmonumenten roept inwoners daarom op om de petitie voor schoon water te tekenen.