Josh Walet

Nieuwe methode om in te checken bij NS vanaf 31 januari

Reis jij regelmatig met het openbaar vervoer vanaf station Alphen aan den Rijn? Dan maakt NS het je vanaf 31 januari een stuk gemakkelijker. Vanaf dinsdag zal er namelijk een nieuwe manier zijn om in te checken.

“Vanaf 31 januari kunnen treinreizigers die vol tarief tweede klas reizen - naast de OV-chipkaart – bij NS ook in- en uitchecken met de contactloze betaalpas, creditcard of mobiel”, aldus NS. “ Je hoeft niet meer langs een kaartautomaat om een kaartje te kopen of saldo te laden, maar kunt direct inchecken en je trein halen. Met de introductie van OVpay wordt reizen met het openbaar vervoer nog makkelijker.”

De afgelopen maanden hebben 3000 reizigers meegedaan aan een pilot om met een contactloze betaalpas in- en uit te checken. Door deze pilot heeft NS kunnen zien wat beter kan en kunnen verbeteren waar dat nodig was. Op 31 januari zal NS dus de nieuwe betaalvorm introduceren. Deze betaalvorm is een samenwerking van verschillende OV-bedrijven en Translink.

Tweede klas

De prijs van een treinreis met je betaalpas is gelijk aan de prijs van een reis met een OV-chipkaart vol tarief tweede klas. “De kosten van gemaakte reizen worden per dag bij elkaar opgeteld en zijn de volgende dag voor de reiziger zichtbaar op het betaaloverzicht van de bank of creditcardverstrekker”, vervolgt NS. “Reizigers kunnen hun reisoverzicht terugvinden door je betaalpas te koppelen aan Mijn NS of door op ovpay.nl/reisoverzicht de code in te vullen die vermeld staat in het betaaloverzicht met de omschrijving NLOV.”

Het is nog niet mogelijk om met je betaalpas te reizen als je reist met bijvoorbeeld studentenkorting of als je in de eerste klas wil reizen. Naar verwachting is het vanaf eind maart in het hele OV mogelijk in te checken met je betaalpas. Eerder was het al mogelijk om met je betaalpas in te checken bij Arriva Zuid-Holland.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 15:40

Gebiedsagenda onbekend bij inwoners

De Alphense gemeenteraad heeft donderdag 28 maart de Gebiedsagenda dorpen en wijken vastgesteld. Hierover is eerder uitgebreid gesproken. GroenLinks wil echter een wijziging: "Wij zien graag een actieplan om de Gebiedsagenda beter onder de aandacht van de inwoners te brengen." De gemeenteraad vindt dit voor nu niet nodig.

Advertorial Politiek plein vandaag 14:32

Gebiedsplan als visitekaartje

Naar aanleiding van een motie van GroenLinks gaat het college van Alphen aan den Rijn aan de slag met een betere communicatie rond de gebiedsagenda’s. Een gebiedsagenda is een plan om de leefbaarheid van een wijken of dorp te verbeteren. Betere communicatie hierover is volgens GroenLinks essentieel voor het slagen van de plannen. De motie werd mede ingediend door de andere oppositiepartijen: PvdA, SP, CU, SGP, FvD, RGL en ONS.

Politiek vandaag 13:19

Erfgoedfonds Alphen aan den Rijn voor 2024 weer gevuld

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft het Erfgoedfonds opnieuw gevuld. Vanuit dit fonds worden projecten op het gebied van beleving van erfgoed gesubsidieerd. Het gaat vooral om projecten die door groepen inwoners en kleine organisaties worden geïnitieerd.

Overige vandaag 10:53

Nieuwe voorzitter neemt het roer over bij Scouting Alphen

Op 28 maart heeft Dick Raaphorst, na meer dan 22 jaar voorzitterschap, het leiderschap van Scouting Alphen overgedragen aan Vincent Peters. Voor Vincent, een bekend gezicht op de vereniging, voelt deze nieuwe rol als een thuiskomst: "Ik ben zelf als welp op deze vereniging begonnen."