Josh Walet

Nieuwe methode om in te checken bij NS vanaf 31 januari

Reis jij regelmatig met het openbaar vervoer vanaf station Alphen aan den Rijn? Dan maakt NS het je vanaf 31 januari een stuk gemakkelijker. Vanaf dinsdag zal er namelijk een nieuwe manier zijn om in te checken.

“Vanaf 31 januari kunnen treinreizigers die vol tarief tweede klas reizen - naast de OV-chipkaart – bij NS ook in- en uitchecken met de contactloze betaalpas, creditcard of mobiel”, aldus NS. “ Je hoeft niet meer langs een kaartautomaat om een kaartje te kopen of saldo te laden, maar kunt direct inchecken en je trein halen. Met de introductie van OVpay wordt reizen met het openbaar vervoer nog makkelijker.”

De afgelopen maanden hebben 3000 reizigers meegedaan aan een pilot om met een contactloze betaalpas in- en uit te checken. Door deze pilot heeft NS kunnen zien wat beter kan en kunnen verbeteren waar dat nodig was. Op 31 januari zal NS dus de nieuwe betaalvorm introduceren. Deze betaalvorm is een samenwerking van verschillende OV-bedrijven en Translink.

Tweede klas

De prijs van een treinreis met je betaalpas is gelijk aan de prijs van een reis met een OV-chipkaart vol tarief tweede klas. “De kosten van gemaakte reizen worden per dag bij elkaar opgeteld en zijn de volgende dag voor de reiziger zichtbaar op het betaaloverzicht van de bank of creditcardverstrekker”, vervolgt NS. “Reizigers kunnen hun reisoverzicht terugvinden door je betaalpas te koppelen aan Mijn NS of door op ovpay.nl/reisoverzicht de code in te vullen die vermeld staat in het betaaloverzicht met de omschrijving NLOV.”

Het is nog niet mogelijk om met je betaalpas te reizen als je reist met bijvoorbeeld studentenkorting of als je in de eerste klas wil reizen. Naar verwachting is het vanaf eind maart in het hele OV mogelijk in te checken met je betaalpas. Eerder was het al mogelijk om met je betaalpas in te checken bij Arriva Zuid-Holland.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Werken vandaag 16:53

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 12

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Vrijwilliger vandaag 15:24

Word jij vrijwilliger bij de dierenambulance? “Het is leuk, leerzaam én zinvol!”

Van gewonde egels en uit het nest gevallen jonge vogels tot aan verdwaalde huiskatten en ernstig verzwakte zwanen – als vrijwilliger bij Dierenambulance Alphen aan den Rijn kom je van alles tegen. Het werk is zeker niet altijd even makkelijk, maar aan positiviteit is nooit gebrek. En dat komt vooral door de waardering en voldoening die alle vrijwilligers ervaren.

Milieu en duurzaamheid vandaag 14:01

Geen grap: vanaf 1 april statiegeld op blikjes

Lege blikjes van bijvoorbeeld bier of cola is een veel voorkomende vorm van zwerfafval. Daarom zal vanaf 1 april statiegeld worden ingevoerd op blikjes. Eerder werd dit al gedaan met kleine plasticflesjes. Waar je je lege blikjes vanaf 1 april kan inleveren lees je hier.

Advertorial Horeca vandaag 09:27

Tot en met april voordelig smullen van de beste Argentijnse spareribs bij El Caballo

Argentijns vlees dat écht uit Argentinië komt, en dan ook nog eens van de beste kwaliteit. Dat krijg je bij Argentijns restaurant El Caballo. Heb jij al trek in spareribs? Dan heeft het restaurant goed nieuws. Vanaf maandag 27 maart tot en met eind april eet je hun Argentijnse spareribs voor een nóg betere prijs.