Josh Walet

Nieuwe noodverordening van kracht: horecagasten dienen hun contactgegevens achter te laten

De nieuwe noodverordening die Veiligheidsregio Hollands Midden heeft samengesteld, is op maandag 10 augustus ingegaan. Vanaf vandaag, maandag 10 augustus, dienen horecagasten hun contactgegevens achter te laten.

Gasten mogen vanwege de coronacrisis niet aanschuiven in een restaurant zonder dat er vooraf of bij aankomst een gezondheidscheck wordt uitgevoerd. Ook dienen gasten plaats te nemen aan een tafeltje of de bar en dient er te worden gereserveerd. Nieuw is dat bezoekers wordt gevraagd hun contactgegevens beschikbaar te stellen en toe te stemmen met de verwerking en overdracht van die gegevens, maar dit is geen verplichting. Deze maatregel is toegevoegd ten behoeve van de uitvoering van een eventueel bron- en contactonderzoek door de GGD.

Het gaat om de volgende gegevens: volledige naam; datum, aankomsttijd en placering van het bezoek; e-mailadres; telefoonnummer; toestemming. De Veiligheidsregio benadrukt in de noodverordening dat “genoemde gegevens uitsluitend worden verwerkt voor de uitvoering van een eventueel bron- en contactonderzoek door de GGD, uitsluitend door de regionale GGD worden opgevraagd en 14 dagen worden bewaard en daarna vernietigd door de exploitant.” 

Andere maatregelen

Naast de extra maatregel voor de horeca, zijn er nog andere maatregelen die nu van kracht zijn. Zo moeten onderwijsinstellingen en studentenverenigingen hun activiteiten zoveel mogelijk online organiseren, en kan een recreatieve instelling verplicht worden de deuren maximaal 14 dagen te sluiten als een of meerdere coronabesmettingen te linken zijn aan de recreatieve instelling.

Daarnaast krijgen voorzitters van de Veiligheidsregio de mogelijkheid om lokale en regionale maatregelen op te leggen indien nodig. Mocht het nodig zijn kunnen deze maatregelen ook landelijk worden ingevoerd. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:42

Bewoners tevreden over afvalinzameling door gemeente

Uit een onderzoek onder de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn blijkt dat zij tevreden zijn over de afvalinzameling en over de manier waarop dit gebeurt. Het rapportcijfer voor de gemeente in 2020 is een 7,5 en dat is 0,1 punt hoger dan in 2017.

Wonen en bouwen vandaag 15:51

Lumen Holland Rijnland opent Respijthuis in Alphen

Een veilige plek voor wie het even tegenzit. Mensen met psychische klachten kunnen vanaf medio oktober terecht in het Respijthuis. Het pand, gelegen aan de Prins Hendrikstraat 135, wordt zaterdag 10 oktober feestelijk geopend.

Onderwijs vandaag 14:43

Feestelijke uitreiking Anglia-certificaten op het Leerpark

Afgelopen schooljaar hebben zeventien leerlingen van het Groene Hart Leerpark voor het eerst Anglia-examen gedaan, en alle leerlingen zijn geslaagd. Dinsdag 22 september werden de officiële certificaten feestelijk uitgereikt.