Nieuwe noodverordening van kracht

Veiligheidsregio Hollands Midden heeft op donderdag 26 maart de nieuwe noodverordening ondertekend. Houden inwoners zich niet aan de regels? Dan hebben boa's en de politie de bevoegdheid om boetes uit te delen, die kunnen oplopen tot € 4350. 

Met deze noodverordening wordt uitvoering gegeven aan de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus die de afgelopen dagen door het kabinet zijn afgekondigd. 

Tot 1 juni zijn alle evenementen en samenkomsten verboden, met uitzondering van wettelijk verplichte samenkomsten zoals vergaderingen van gemeenteraden. Bij deze uitzonderingen moet wel te allen tijde 1,5 meter afstand worden gehouden tot de dichtstbijzijnde persoon. Ook mogen er bij deze gelegenheden niet meer dan 100 personen aanwezig zijn. De uitzondering geldt ook voor uitvaarten, huwelijksvoltrekkingen en diensten die gehouden worden vanuit geloofsovertuiging. Daar geldt ook de 1,5 meter afstand regel en mogen niet meer dan 30 personen aanwezig zijn.

Ook is het verboden om in groepen van drie of meer personen op straat te zijn. Te allen tijde moet hierbij de regel van 1,5 meter afstand nageleefd worden. Hierbij geldt een uitzondering voor personen die een gezamenlijke huishouding vormen, kinderen tot en met 12 jaar die samenspelen onder toezicht van een of meer van hun ouders of voogden die daarbij onderling een afstand van 1,5 meter in acht nemen. 

Handelen in strijd met de voorschriften uit deze verordening is strafbaar gesteld in artikel 443 van het Wetboek van Strafrecht. Dit wordt bestraft met hechtenis van ten hoogste drie maanden of een geldboete van de tweede categorie, wat neerkomt op € 4350. Boetes voor personen kunnen oplopen tot € 400. Ook kan de voorzitter van de veiligheidsregio een last onder bestuursdwang of dwangsom opleggen.

Lees ook: Burgemeester Spies: “Afsluitingen zijn in handen van de inwoners”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.

Algemeen 23 jul. 2024 13:36

Natuurmomenten doet oproep voor betere waterkwaliteit

In Nederland is de waterkwaliteit een toenemend probleem, en ook in Alphen aan den Rijn hebben wij te maken met de gevolgen van slechte waterkwaliteit. Natuurmonumenten roept inwoners daarom op om de petitie voor schoon water te tekenen.