Nieuwe noodverordening van kracht

Veiligheidsregio Hollands Midden heeft op donderdag 26 maart de nieuwe noodverordening ondertekend. Houden inwoners zich niet aan de regels? Dan hebben boa's en de politie de bevoegdheid om boetes uit te delen, die kunnen oplopen tot € 4350. 

Met deze noodverordening wordt uitvoering gegeven aan de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus die de afgelopen dagen door het kabinet zijn afgekondigd. 

Tot 1 juni zijn alle evenementen en samenkomsten verboden, met uitzondering van wettelijk verplichte samenkomsten zoals vergaderingen van gemeenteraden. Bij deze uitzonderingen moet wel te allen tijde 1,5 meter afstand worden gehouden tot de dichtstbijzijnde persoon. Ook mogen er bij deze gelegenheden niet meer dan 100 personen aanwezig zijn. De uitzondering geldt ook voor uitvaarten, huwelijksvoltrekkingen en diensten die gehouden worden vanuit geloofsovertuiging. Daar geldt ook de 1,5 meter afstand regel en mogen niet meer dan 30 personen aanwezig zijn.

Ook is het verboden om in groepen van drie of meer personen op straat te zijn. Te allen tijde moet hierbij de regel van 1,5 meter afstand nageleefd worden. Hierbij geldt een uitzondering voor personen die een gezamenlijke huishouding vormen, kinderen tot en met 12 jaar die samenspelen onder toezicht van een of meer van hun ouders of voogden die daarbij onderling een afstand van 1,5 meter in acht nemen. 

Handelen in strijd met de voorschriften uit deze verordening is strafbaar gesteld in artikel 443 van het Wetboek van Strafrecht. Dit wordt bestraft met hechtenis van ten hoogste drie maanden of een geldboete van de tweede categorie, wat neerkomt op € 4350. Boetes voor personen kunnen oplopen tot € 400. Ook kan de voorzitter van de veiligheidsregio een last onder bestuursdwang of dwangsom opleggen.

Lees ook: Burgemeester Spies: “Afsluitingen zijn in handen van de inwoners”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 20:22

KNVB: competities amateurvoetbal niet hervat

De KNVB heeft op dinsdag 31 maart besloten om de de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer te hervatten. Dit betekent geen eindstanden, geen kampioenen, geen promovendi en geen degradanten. 

Algemeen vandaag 19:11

Huidige coronamaatregelen verlengd t/m 28 april

Tijdens de persconferentie die Mark Rutte op dinsdagavond 31 maart heeft gegeven, is bekendgemaakt dat de huidige maatregelen worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dit betekent dat scholen, horecagelegenheden, kapsalons, sportclubs en alle andere locaties die nu al gesloten zijn, tot die tijd gesloten moeten blijven. 

Politiek vandaag 18:30

Omwonenden hebben bezwaar tegen komst chemische fabriek

Omwonenden van industrieterrein Heijmanswetering zijn een petitie begonnen om de vestiging van een chemische fabriek tegen te houden op het voormalige terrein van Bos Beton. Het gaat om een fabriek die kunststof afval omzet naar een bruikbare brandstof.

Advertorial Horeca vandaag 17:37

WOODSTONE THUIS – De beste pizza’s bij jou thuis bezorgd!

In deze rare tijden is niets zoals we gewend zijn. We zijn meer thuis en brengen minder tijd door met vrienden. Gelukkig kan je het thuis ook gezellig maken, en nu is dat nog makkelijker. Je kan je favoriete WOODSTONE pizza's en pasta's namelijk nu ook thuis laten bezorgen!