Nieuwe noodverordening van kracht

Veiligheidsregio Hollands Midden heeft op donderdag 26 maart de nieuwe noodverordening ondertekend. Houden inwoners zich niet aan de regels? Dan hebben boa's en de politie de bevoegdheid om boetes uit te delen, die kunnen oplopen tot € 4350. 

Met deze noodverordening wordt uitvoering gegeven aan de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus die de afgelopen dagen door het kabinet zijn afgekondigd. 

Tot 1 juni zijn alle evenementen en samenkomsten verboden, met uitzondering van wettelijk verplichte samenkomsten zoals vergaderingen van gemeenteraden. Bij deze uitzonderingen moet wel te allen tijde 1,5 meter afstand worden gehouden tot de dichtstbijzijnde persoon. Ook mogen er bij deze gelegenheden niet meer dan 100 personen aanwezig zijn. De uitzondering geldt ook voor uitvaarten, huwelijksvoltrekkingen en diensten die gehouden worden vanuit geloofsovertuiging. Daar geldt ook de 1,5 meter afstand regel en mogen niet meer dan 30 personen aanwezig zijn.

Ook is het verboden om in groepen van drie of meer personen op straat te zijn. Te allen tijde moet hierbij de regel van 1,5 meter afstand nageleefd worden. Hierbij geldt een uitzondering voor personen die een gezamenlijke huishouding vormen, kinderen tot en met 12 jaar die samenspelen onder toezicht van een of meer van hun ouders of voogden die daarbij onderling een afstand van 1,5 meter in acht nemen. 

Handelen in strijd met de voorschriften uit deze verordening is strafbaar gesteld in artikel 443 van het Wetboek van Strafrecht. Dit wordt bestraft met hechtenis van ten hoogste drie maanden of een geldboete van de tweede categorie, wat neerkomt op € 4350. Boetes voor personen kunnen oplopen tot € 400. Ook kan de voorzitter van de veiligheidsregio een last onder bestuursdwang of dwangsom opleggen.

Lees ook: Burgemeester Spies: “Afsluitingen zijn in handen van de inwoners”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.