Google Street View

Nieuwe ontwerpen voor speelplekken in de Zeeheldenbuurt

De speelplekken in de Zeeheldenbuurt worden vernieuwd. Dit gebeurt met inspraak van kinderen uit de buurt. Wat er gaat veranderen lees je hier.

In het najaar hebben kinderen de kans gekregen om via een buurtbijeenkomst hun ideale speeltuin te ontwerpen en hun wensen en ideeën door te geven. Met al deze informatie heeft de gemeente een uitvoerbaar ontwerp gemaakt, waarbij samen spelen (inclusief) voorop staat. 

Speeltuinen op de schop

De ontwerpen voor de speeltuinen in de Banckerstraat en de Van Heutszstraat zijn klaar. Het ontwerp van de Van Stuyvesantlaan heeft enige vertraging opgelopen in verband met de oppervlakte van de speel-sportplek, die een parkachtige uitstraling krijgt. De speelplek aan de Jan Willem Frisostraat wordt opgeheven. “Door het verkeer naar de bedrijven wordt op deze speelplek niet tot nauwelijks gespeeld”, aldus de gemeente.

Tekst loopt door onder de afbeelding

159_DO_Banckerstraat.jpg

Banckerstraat

Hier komt een natuurlijke speelplek waar jonge kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Er komt een echte zand- en water-speelplek. Daarnaast komt er ook een gedeelte waar zowel jonge als oudere kinderen kunnen schommelen, klimmen, glijden, wippen en hinkelen. Er is ook nog genoeg plek voor vrij spel.

Van Heutszstraat

Hier maken alle huidige speeltoestellen plaats voor nieuwe speeltoestellen voor jonge en oude kinderen. Alle kinderen uit de buurt kunnen hier dus straks spelen. Deze speelplek krijgt een thema, het blauwe kunstgras stelt water voor. Over de hele speelplek komt een route van gele vierkantjes. De kinderen kunnen op de speelplek duikelen, draaien, springen, glijden en een fantasiespel spelen.

160_DO_Van Heutszstraat.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Milieu en duurzaamheid gisteren 16:59

Ondernemers, doe mee aan onderzoek naar duurzaam ondernemen!

Verschillende partijen, waaronder EDBA, VOA, Greenport Boskoop, mboRijnland, Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) en de Gemeente Alphen aan den Rijn, hebben de handen ineengeslagen voor een gezamenlijk onderzoek onder ondernemers in onze gemeente. Dit onderzoek heeft tot doel de uitdagingen en behoeften van ondernemers op het gebied van duurzaam en circulair ondernemen in kaart te brengen.

Politiek gisteren 14:46

Alphense politiek tevreden over nieuw dierenbeleid

De aanvulling op het Alphense dierenbeleid is een voorbeeld voor andere gemeenten. Dat vindt wethouder Gert-Jan Schotanus over de uitwerking van een initiatiefvoorstel over dierenwelzijn van de Alphense gemeenteraad. De Alphense politiek is het hiermee eens en zal de Aanvulling Kader Dierenwelzijn in haar komende gemeenteraadsvergadering goedkeuren.

Politiek gisteren 12:04

Regels Jeugdzorg, Wmo en Participatie worden aangepast

Door verschillende oorzaken moeten de Verordening Sociaal Domein en de bijbehorende Nadere Regels worden aangepast. Het gaat daarbij vooral om wijzigingen door wettelijke regels. Ook zijn er aanpassingen nodig omdat de wet Breed Offensief inmiddels is ingegaan.

Werken gisteren 09:48

Vacatureoverzicht week 15: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Blog Opinie 12 apr. 2024 19:59

MINERVA Bloedbad

Gemeente Alphen aan den Rijn gaat 25 miljoen euro bezuinigen. En dat niet een keer, maar vanaf nu elk jaar. Dat is nogal wat. Het betekent dat er veel gaat sneuvelen van wat wij nu normaal vinden. Of, het betekent dat de gemeentelijke belastingen aanzienlijk zullen stijgen.

Advertorial Overige 12 apr. 2024 17:01

Problemen in de zoektocht naar nieuwe medewerkers? Let's Recruit! helpt je uit de brand!

Een groeiend bedrijf is natuurlijk goed, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. Het vinden van het juiste talent wordt soms zo lastig dat bedrijven orders moeten laten lopen of bestaande collega’s onbedoeld zwaar belasten. Let’s Recruit! ontzorgt daarom bij technische MKB-bedrijven het gehele recruitmentproces. Maar wat doen ze nou precies tijdens dat proces?