Google Street View

Nieuwe ontwerpen voor speelplekken in de Zeeheldenbuurt

De speelplekken in de Zeeheldenbuurt worden vernieuwd. Dit gebeurt met inspraak van kinderen uit de buurt. Wat er gaat veranderen lees je hier.

In het najaar hebben kinderen de kans gekregen om via een buurtbijeenkomst hun ideale speeltuin te ontwerpen en hun wensen en ideeën door te geven. Met al deze informatie heeft de gemeente een uitvoerbaar ontwerp gemaakt, waarbij samen spelen (inclusief) voorop staat. 

Speeltuinen op de schop

De ontwerpen voor de speeltuinen in de Banckerstraat en de Van Heutszstraat zijn klaar. Het ontwerp van de Van Stuyvesantlaan heeft enige vertraging opgelopen in verband met de oppervlakte van de speel-sportplek, die een parkachtige uitstraling krijgt. De speelplek aan de Jan Willem Frisostraat wordt opgeheven. “Door het verkeer naar de bedrijven wordt op deze speelplek niet tot nauwelijks gespeeld”, aldus de gemeente.

Tekst loopt door onder de afbeelding

159_DO_Banckerstraat.jpg

Banckerstraat

Hier komt een natuurlijke speelplek waar jonge kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Er komt een echte zand- en water-speelplek. Daarnaast komt er ook een gedeelte waar zowel jonge als oudere kinderen kunnen schommelen, klimmen, glijden, wippen en hinkelen. Er is ook nog genoeg plek voor vrij spel.

Van Heutszstraat

Hier maken alle huidige speeltoestellen plaats voor nieuwe speeltoestellen voor jonge en oude kinderen. Alle kinderen uit de buurt kunnen hier dus straks spelen. Deze speelplek krijgt een thema, het blauwe kunstgras stelt water voor. Over de hele speelplek komt een route van gele vierkantjes. De kinderen kunnen op de speelplek duikelen, draaien, springen, glijden en een fantasiespel spelen.

160_DO_Van Heutszstraat.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.