Google Street View

Nieuwe ontwerpen voor speelplekken in de Zeeheldenbuurt

De speelplekken in de Zeeheldenbuurt worden vernieuwd. Dit gebeurt met inspraak van kinderen uit de buurt. Wat er gaat veranderen lees je hier.

In het najaar hebben kinderen de kans gekregen om via een buurtbijeenkomst hun ideale speeltuin te ontwerpen en hun wensen en ideeën door te geven. Met al deze informatie heeft de gemeente een uitvoerbaar ontwerp gemaakt, waarbij samen spelen (inclusief) voorop staat. 

Speeltuinen op de schop

De ontwerpen voor de speeltuinen in de Banckerstraat en de Van Heutszstraat zijn klaar. Het ontwerp van de Van Stuyvesantlaan heeft enige vertraging opgelopen in verband met de oppervlakte van de speel-sportplek, die een parkachtige uitstraling krijgt. De speelplek aan de Jan Willem Frisostraat wordt opgeheven. “Door het verkeer naar de bedrijven wordt op deze speelplek niet tot nauwelijks gespeeld”, aldus de gemeente.

Tekst loopt door onder de afbeelding

159_DO_Banckerstraat.jpg

Banckerstraat

Hier komt een natuurlijke speelplek waar jonge kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Er komt een echte zand- en water-speelplek. Daarnaast komt er ook een gedeelte waar zowel jonge als oudere kinderen kunnen schommelen, klimmen, glijden, wippen en hinkelen. Er is ook nog genoeg plek voor vrij spel.

Van Heutszstraat

Hier maken alle huidige speeltoestellen plaats voor nieuwe speeltoestellen voor jonge en oude kinderen. Alle kinderen uit de buurt kunnen hier dus straks spelen. Deze speelplek krijgt een thema, het blauwe kunstgras stelt water voor. Over de hele speelplek komt een route van gele vierkantjes. De kinderen kunnen op de speelplek duikelen, draaien, springen, glijden en een fantasiespel spelen.

160_DO_Van Heutszstraat.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:06

Geen last meer van warme nachten

Dit weekend kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden. Zie je er ook zo tegen op? Die warme zomernachten… Bloedheet in bed en zwetend wakker worden. Gelukkig kan dat anders! Met Dutch Dream Slaapcomfort kom je goed voorbereid de warme zomernachten door.

Gemeente gisteren 15:59

Gemeente onderzoekt ondermijning in buitengebied

In augustus 2022 heeft de Gemeente een onderzoek gestart naar ondermijning in het buitengebied. Dit onderzoek, waarbij 198 adressen zijn bezocht, is onlangs afgerond.