SUM architecten

Nieuwe plannen Ridderhof krijgen groen licht

De nieuwe plannen voor winkelcentrum de Ridderhof zijn bekend. Eind dit jaar moet duidelijk zijn hoeveel het gaat kosten en moeten de eigenaren aangeven of zij meedoen met de nieuwe plannen.

De eigenaren van de winkels in de Ridderhof hebben deze week groen licht gegeven voor de toekomst van het winkelcentrum. De plannen kunnen verder worden uitgewerkt en de kosten moeten in kaart worden gebracht. Er moet worden bepaald wat het investeringsbedrag per eigenaar wordt. Ook kunnen de gesprekken met de gemeente worden ingezet. Naar verwachting moet er eind dit jaar definitief duidelijk zijn hoe het winkelcentrum eruit komt te zien.

Zoals al eerder bekend werd, is het de bedoeling dat er een woontoren komt die grenst aan het winkelcentrum. Er zijn de afgelopen tijd veel winkels vertrokken en ook de Zeeman en Albert Heijn hebben besloten om de deuren te sluiten. De 'dode westpoot' zal worden gesloopt. Hier moet ruimte worden gemaakt voor de woontoren waar nieuwe appartementen in komen.

Dit zal gebeuren bij de vleugel waar nu ook de Albert Heijn in zit. Het achterste deel van de vleugel gaat tegen de vlakte en aan de voorkant rondom het middenplein komen nieuwe winkels. Ook wordt er met de nieuwe plannen gekeken naar de verbinding tussen het oude en nieuwe gedeelte van het winkelcentrum. De twee binnenpleinen worden gelijkwaardig.

De komende periode gaan de VVE, de opkoper van de westpoot, de bewoners van de omliggende gebouwen en de gemeente met elkaar in gesprek over de benodigde ingrepen in de openbare ruimte en de verskeersafwikkeling.

Tentdak verdwijnt
Het tentdak wat zo kenmerkend is voor de Ridderhof verdwijnt, net als de lichtkoepels. Het winkelcentrum krijgt een compleet andere uitstraling met meer licht in het winkelcentrum en een nieuwe entree aan de Troubadourweg. Ook krijgen de winkelpuien een metamorfose zodat het winkelcentrum overal dezelfde uitstraling krijgt.

Gratis parkeren
Als de gemeente meewerkt dan moet het parkeren met de nieuwe plannen gratis worden. Ook de parkeergarage krijgt een update met nieuwe ingangen en betere verbindingen. Op deze manier moeten het Aïdaplein, Carmenplein en parkeren-onder-de-winkels één geheel worden. 

Info: Zijentree West

Info: Noordplein

Info: Bovenaanzicht entree Noord

Alle beelden zijn artis impressions van SUM Architecten.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur gisteren 17:25

Expositie abstracte schilderijen Parkvilla foyer

Tot en met 5 januari 2020 exposeren Vera Pieterse en Bep Cherillo een deel van hun schilderijen in de foyer van Parkvilla in Alphen. De expositie bestaat uit schilderijen op doek met een abstracte stijl met soms daarin verborgen een realistische toets.

Gemeente gisteren 16:47

Scanauto controleert op betaald parkeren

Vanaf 2 december gaat Gemeente Alphen aan den Rijn een scanauto inzetten om te controleren of mensen betaald hebben voor het parkeren of een vergunning hebben.

Evenementen gisteren 16:08

Data van de Avond- en Dag LAURA zijn bekend

In 2020 vindt de 73e editie plaats van de fietsvierdaagse van de LAURA en de 51e editie van de avondfietsvierdaagse. De organisatie heeft de data van het evenement bekend gemaakt. Let op! De Dag Laura vindt in een andere week plaats.

Overige gisteren 15:22

Intertoys donatie-actie voor Jantje Beton van start

De donatie-actie van Intertoys voor Jantje Beton is van start gegaan. Tot en met 31 maart 2020 kun je bij de kassa van de Intertoys € 0,50 doneren aan Jantje Beton. De opbrengst komt ten goede aan projecten van Jantje Beton voor kinderen in kwetsbare posities.