SUM architecten

Nieuwe plannen Ridderhof krijgen groen licht

De nieuwe plannen voor winkelcentrum de Ridderhof zijn bekend. Eind dit jaar moet duidelijk zijn hoeveel het gaat kosten en moeten de eigenaren aangeven of zij meedoen met de nieuwe plannen.

De eigenaren van de winkels in de Ridderhof hebben deze week groen licht gegeven voor de toekomst van het winkelcentrum. De plannen kunnen verder worden uitgewerkt en de kosten moeten in kaart worden gebracht. Er moet worden bepaald wat het investeringsbedrag per eigenaar wordt. Ook kunnen de gesprekken met de gemeente worden ingezet. Naar verwachting moet er eind dit jaar definitief duidelijk zijn hoe het winkelcentrum eruit komt te zien.

Zoals al eerder bekend werd, is het de bedoeling dat er een woontoren komt die grenst aan het winkelcentrum. Er zijn de afgelopen tijd veel winkels vertrokken en ook de Zeeman en Albert Heijn hebben besloten om de deuren te sluiten. De 'dode westpoot' zal worden gesloopt. Hier moet ruimte worden gemaakt voor de woontoren waar nieuwe appartementen in komen.

Dit zal gebeuren bij de vleugel waar nu ook de Albert Heijn in zit. Het achterste deel van de vleugel gaat tegen de vlakte en aan de voorkant rondom het middenplein komen nieuwe winkels. Ook wordt er met de nieuwe plannen gekeken naar de verbinding tussen het oude en nieuwe gedeelte van het winkelcentrum. De twee binnenpleinen worden gelijkwaardig.

De komende periode gaan de VVE, de opkoper van de westpoot, de bewoners van de omliggende gebouwen en de gemeente met elkaar in gesprek over de benodigde ingrepen in de openbare ruimte en de verskeersafwikkeling.

Tentdak verdwijnt
Het tentdak wat zo kenmerkend is voor de Ridderhof verdwijnt, net als de lichtkoepels. Het winkelcentrum krijgt een compleet andere uitstraling met meer licht in het winkelcentrum en een nieuwe entree aan de Troubadourweg. Ook krijgen de winkelpuien een metamorfose zodat het winkelcentrum overal dezelfde uitstraling krijgt.

Gratis parkeren
Als de gemeente meewerkt dan moet het parkeren met de nieuwe plannen gratis worden. Ook de parkeergarage krijgt een update met nieuwe ingangen en betere verbindingen. Op deze manier moeten het Aïdaplein, Carmenplein en parkeren-onder-de-winkels één geheel worden. 

Info: Zijentree West

Info: Noordplein

Info: Bovenaanzicht entree Noord

Alle beelden zijn artis impressions van SUM Architecten.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 16:41

Alphense tweeling wint Rijswijkse wielermeerdaagse

In Rijswijk ging de jeugd drie dagen lang de strijd tegen elkaar aan op de racefiets tijdens de Rijkswijkse wielermeerdaagse. De Alphense Quinty en Sanne Keijzer kwamen ook in actie.

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 14:12

Nieuwe Rede: uniek wonen tussen water en polder

Wonen te midden van de natuur en omringd door water? Het kan in het unieke, eigentijdse nieuwbouwproject Nieuwe Rede in Leimuiden. Naast de unieke ligging tussen water en polder zijn alle woningen stuk voor stuk bijzonder comfortabel, flexibel indeelbaar en toekomstbestendig. Bovendien zijn er nog enkele woningen beschikbaar. Lees snel verder en ontdek de unieke plek en het woningaanbod.