Bibliotheek Alphen
Advertorial Overige

Nieuwe reeks seniorencolleges met Open Maakplaats

Het is nooit te laat om te leren. Bibliotheek Rijn en Venen en Stichting OGJG organiseren daarom een nieuwe reeks seniorencolleges over Slimme Computers, speciaal voor de nieuwsgierige 55+er. 

De reeks in Bibliotheek Alphen start op 29 september en bestaat uit drie delen. Na ieder college is er de mogelijkheid te experimenteren in de Open Maakplaats. In deze nieuwe reeks worden de ontwikkelingen van computers en robots besproken. Zo bespreken jullie in hoeverre robots teksten en voorspellingen kunnen maken, of robots onze toekomst kunnen bepalen en op wat voor manier mensen en computers kunnen samenwerken. 

Open Maakplaats  

Speciaal tijdens deze editie is er na ieder college de mogelijkheid om kennis te maken met de activiteiten van de Maakplaats. Zo kunnen deelnemers zelf experimenteren met nieuwe technologieën, zoals virtual reality, 3D-printen en robotica. 

Het is nooit te laat om te leren 

In de seniorencolleges duiken studenten van Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan in de rol van docent en geven colleges over de meest uiteenlopende onderwerpen. Tijdens de interactieve colleges gaan studenten in gesprek met senioren over uiteenlopende onderwerpen. Ook is er tijd voor het ophalen van herinneringen en het delen van kennis en ervaringen. Het motto van OGJG is dan ook: persoonlijke groei is niet afhankelijk van leeftijd! 

Locatie en aanmelden 

De colleges vinden plaats op 29 september, 6 oktober en 13 oktober. Alle colleges vinden plaats in Bibliotheek Alphen. Tijdens de colleges op 29 september en 13 oktober geeft de spreker les op afstand via een scherm in de Bibliotheek. 

De ticketprijs per college is € 5. De colleges zijn ook los te volgen. Aanmelden kan hier.  


Meer nieuws

Politiek vandaag 10:23

Meer tijdelijke woningen in gemeente Alphen aan den Rijn

Er lopen onderzoeken naar locaties voor tijdelijke woningen bestemd voor spoedzoekers en voor opvang van vluchtelingen. Aan Hoorn-West, vlakbij de PI, is een locatie in onderzoek waar mogelijk 350 tot 400 asielzoekers kunnen worden opgevangen.

Calamiteiten vandaag 08:39

Auto te water bij afrit N11

Van dinsdag- op woensdagnacht is een auto te water geraakt bij het Rietveldsepad. De hulpdiensten kwamen ter plaatse.

Politiek gisteren 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.