Bibliotheek Alphen
Advertorial Overige

Nieuwe reeks seniorencolleges met Open Maakplaats

Het is nooit te laat om te leren. Bibliotheek Rijn en Venen en Stichting OGJG organiseren daarom een nieuwe reeks seniorencolleges over Slimme Computers, speciaal voor de nieuwsgierige 55+er. 

De reeks in Bibliotheek Alphen start op 29 september en bestaat uit drie delen. Na ieder college is er de mogelijkheid te experimenteren in de Open Maakplaats. In deze nieuwe reeks worden de ontwikkelingen van computers en robots besproken. Zo bespreken jullie in hoeverre robots teksten en voorspellingen kunnen maken, of robots onze toekomst kunnen bepalen en op wat voor manier mensen en computers kunnen samenwerken. 

Open Maakplaats  

Speciaal tijdens deze editie is er na ieder college de mogelijkheid om kennis te maken met de activiteiten van de Maakplaats. Zo kunnen deelnemers zelf experimenteren met nieuwe technologieën, zoals virtual reality, 3D-printen en robotica. 

Het is nooit te laat om te leren 

In de seniorencolleges duiken studenten van Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan in de rol van docent en geven colleges over de meest uiteenlopende onderwerpen. Tijdens de interactieve colleges gaan studenten in gesprek met senioren over uiteenlopende onderwerpen. Ook is er tijd voor het ophalen van herinneringen en het delen van kennis en ervaringen. Het motto van OGJG is dan ook: persoonlijke groei is niet afhankelijk van leeftijd! 

Locatie en aanmelden 

De colleges vinden plaats op 29 september, 6 oktober en 13 oktober. Alle colleges vinden plaats in Bibliotheek Alphen. Tijdens de colleges op 29 september en 13 oktober geeft de spreker les op afstand via een scherm in de Bibliotheek. 

De ticketprijs per college is € 5. De colleges zijn ook los te volgen. Aanmelden kan hier.  


Meer nieuws

Oud Alphen vandaag 16:54

Oud Alphen: De Raadhuisstraat

De Raadhuisstraat, de straat waar het kantoor van Alphens.nl nu staat, is genoemd naar het oude raadhuis van de voormalige gemeente Aarlanderveen. Na eeuwenlang vergaderd te hebben in herbergen als de Vergulde Wagen kreeg de toenmalige gemeente Aarlanderveen in de 19e eeuw een eigen raadhuis.

Advertorial Theater vandaag 15:41

Ronald Goedemondt komt naar Castellum

Goed nieuws: Ronald Goedemondt speelt momenteel zijn achtste avondvullende cabaretprogramma. Overal is hij tot en met december 2022 uitverkocht. Castellum heeft het echter voor elkaar gekregen dat hij op zondag 19 maart 2023 zijn voorstelling ‘Met knielende knikjes’ speelt voor het Alphense publiek. De kaartverkoop start op 13 december om 13:00 uur.

Politiek plein vandaag 14:29

Inbreng ChristenUnie in debat over begroting

Op 3 november 2022 werd in de gemeenteraad de begroting voor 2023 besproken en het beleid dat hiermee gevoerd zal gaan worden. Dit beleid is samengevat in het uitvoeringsprogramma 'Zichtbaar en dichtbij' van de coalitiepartijen. Aan dit debat leverde de ChristenUnie-fractie een inhoudsvolle bijdrage.

Feestdagen vandaag 13:12

Laat je vuurwerkafval ophalen op 2 januari 2023

Van het aftelen tot 00:00 uur en vuurwerk afsteken naar vuurwerkafval waar je niet zo veel mee kan. Voor het opruimen van dit vuurwerkafval wordt door de gemeente Alphen aan den Rijn een oplossing bedacht.

Limesjaar 2022 vandaag 11:58

ROMEINEN Rantsoenen

Het Romeinse leger zorgt normaal gesproken goed voor haar manschappen. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. De commandant moet voor voldoende rantsoenen zorgen en dat is zelfs in vredestijd een behoorlijke klus.

Advertorial Horeca vandaag 10:37

Dit jaar een unieke kerst bij restaurant Bon Bini

Restaurant Bon Bini in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn komt dit jaar met een uniek concept. Op eerste kerstdag 2022 kun jij bij Bon Bini, in samenwerking met de chef, zelf jouw kerstdiner samenstellen.