Woonforte

Nieuwe samenwerking Woonforte en makelaars

Woonforte ondertekende dinsdagmiddag samenwerkingsovereenkomsten met Drieman Garantiemakelaars en Koppes Makelaardij. Woonforte wil de komende vijf jaar 525 huurwoningen verkopen met koopsommen rond de € 220.000.

Mirjam van der Ziel, directeur Koppes Makelaardij, en Gerben Hak, directeur Drieman Garantiemakelaars Alphen aan den Rijn, zetten hun handtekening op de contracten voor 2022.

Monique Brewster, directeur-bestuurder Woonforte, kijkt uit naar een mooie samenwerking: “Beide makelaars zijn professionele organisaties die al jaren bekend zijn op de Alphense woningmarkt. Drieman Garantiemakelaars werkt al vele jaren met Woonforte aan het informeren van huurders en andere kandidaat-kopers. Koppes Makelaardij is een nieuwe samenwerkingspartner. Met elkaar zullen we de mogelijkheden om een eigen woning te kopen onder de aandacht brengen bij onder andere onze huurders.”

Betaalbare koopwoningen

Voor starters en mensen met een laag en middeninkomen is het moeilijk om een woning te kopen. De huizenprijzen zijn doorgaans te hoog voor hen, vooral door het overbieden lopen ze kansen mis. “Woonforte biedt deze mensen een unieke kans op een eigen woning. De huurwoningen van Woonforte komen beschikbaar voor koopprijzen ongeveer gelijk aan taxatiewaarde. Met koopsommen rond de € 220.000 komen zo meer betaalbare koopwoningen beschikbaar voor deze huishoudens met een middeninkomen.”

Verkoop is noodzakelijk

Woonforte gaat woningen verkopen om de enorme nieuwbouwopgave te kunnen betalen. “Nieuwe woningen zijn namelijk nodig om het enorme tekort aan woningen te lijf te gaan. Er is meer behoefte aan woningen voor jongeren, gezinnen en senioren. Alle nieuwbouwwoningen die we gaan bouwen, worden gebouwd met een verlies, een zogenaamd onrendabel deel. Dit onrendabele deel kan de corporatie niet lenen en moet dus uit eigen financiën komen. Met de verkoop van een deel van de woningen kan Woonforte de komende 10 jaar bijna 2,500 nieuwe sociale huurwoningen in Alphen aan den Rijn bouwen.”

Voorrang voor huurders

Huurders die wonen in een voor verkoop geselecteerde huurwoning kunnen hun eigen huurwoning kopen. “Dit is natuurlijk geen verplichting – zij kunnen gewoon blijven huren bij de corporatie. Andere huurders van Woonforte krijgen voorrang als een woning vrijkomt voor de verkoop. Zij betalen de taxatiewaarde en hoeven dus niet over te bieden.”

Vanaf januari 2022 kunnen huurders van Woonforte en andere geïnteresseerden bij de Woonforte InfoDesk bij Drieman Garantiemakelaars en Koppes Makelaardij zich laten informeren over het kopen van een huurwoning.

Interesselijst – als eerste op de hoogte van een koopwoning

Huurders die interesse hebben in het kopen van een huurwoning of willen weten wat zij in hun situatie qua inkomen en toekomstperspectief kunnen kopen, kunnen zich aanmelden voor de interesselijst. Inschrijven kan via een mailbericht aan verkoopteam@woonforte.nl of via de website van Drieman Garantiemakelaars en Koppes Makelaardij.

Geïnteresseerden die geen huurder zijn, kunnen hun gegevens doorgeven aan Drieman Garantiemakelaars en Koppes Makelaardij via www.drieman.nl en www.koppesmakelaardij.nl. Als er een huurwoning voor verkoop beschikbaar komt, ontvangen geïnteresseerden hiervan bericht.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen gisteren 16:45

Zoveel nieuwbouwwoningen kreeg Alphen erbij in 2022

Nederland bevindt zich in een woningcrisis. Ook Alphenaren merken dat er hoge nood is voor woningen. Om uit de crisis te komen zullen veel woningen gebouwd moeten worden. In 2022 werd landelijk daarom het hoogste aantal nieuwbouwwoningen opgeleverd in het afgelopen decennium.

Sport gisteren 15:38

Ajax: "Heitinga maakt seizoen af als hoofdtrainer Ajax"

Vorige week werd de 39-jarige Alphenaar en oud-voetballer John Heitinga naar voren geschoven als interim-trainer bij Ajax na het ontslag van Schreuder. Ajax maakt nu bekend dat Heitinga het seizoen als hoofdtrainer af zal maken.

Gemeente gisteren 13:12

Gemeente stelt groot geldbedrag beschikbaar voor kadevervanging Aarkade

Al zo’n vijftien jaar is de gemeente Alphen aan den Rijn bezig met het ontwikkelen van Stadshart Lage Zijde. Naast het bouwen en vernieuwen van woningen op meerdere locaties zal ook de openbare ruimte aangepakt worden. Daarvoor heeft de gemeente ruim een miljoen opzij gezet.

Advertorial Sport gisteren 12:01

Lodge Alphen Après-ski Feest

Jetzt Gehts Los! Over enkele weken vindt de eerste editie van het Lodge Alphen Après-ski Feest plaats. Trek je skipak maar uit de kast want op 18 februari gaan ze weer los in de Biergarten. Samen met de DJ en La Chouffe wordt er een spetterend feest van gemaakt. Bestel snel je ticket want vol = vol.

Rechtszaak gisteren 11:08

Alphense ambtenaren omgekocht door aannemer

Wat doe je als aannemer als je extra klussen wil in de gemeente en wil kunnen winnen van je concurrenten? Een 67-jarige aannemer uit Bodegraven wordt verdacht van het omkopen van ambtenaren om zo een streepje voor te hebben.