Woonforte

Nieuwe samenwerking Woonforte en makelaars

Woonforte ondertekende dinsdagmiddag samenwerkingsovereenkomsten met Drieman Garantiemakelaars en Koppes Makelaardij. Woonforte wil de komende vijf jaar 525 huurwoningen verkopen met koopsommen rond de € 220.000.

Mirjam van der Ziel, directeur Koppes Makelaardij, en Gerben Hak, directeur Drieman Garantiemakelaars Alphen aan den Rijn, zetten hun handtekening op de contracten voor 2022.

Monique Brewster, directeur-bestuurder Woonforte, kijkt uit naar een mooie samenwerking: “Beide makelaars zijn professionele organisaties die al jaren bekend zijn op de Alphense woningmarkt. Drieman Garantiemakelaars werkt al vele jaren met Woonforte aan het informeren van huurders en andere kandidaat-kopers. Koppes Makelaardij is een nieuwe samenwerkingspartner. Met elkaar zullen we de mogelijkheden om een eigen woning te kopen onder de aandacht brengen bij onder andere onze huurders.”

Betaalbare koopwoningen

Voor starters en mensen met een laag en middeninkomen is het moeilijk om een woning te kopen. De huizenprijzen zijn doorgaans te hoog voor hen, vooral door het overbieden lopen ze kansen mis. “Woonforte biedt deze mensen een unieke kans op een eigen woning. De huurwoningen van Woonforte komen beschikbaar voor koopprijzen ongeveer gelijk aan taxatiewaarde. Met koopsommen rond de € 220.000 komen zo meer betaalbare koopwoningen beschikbaar voor deze huishoudens met een middeninkomen.”

Verkoop is noodzakelijk

Woonforte gaat woningen verkopen om de enorme nieuwbouwopgave te kunnen betalen. “Nieuwe woningen zijn namelijk nodig om het enorme tekort aan woningen te lijf te gaan. Er is meer behoefte aan woningen voor jongeren, gezinnen en senioren. Alle nieuwbouwwoningen die we gaan bouwen, worden gebouwd met een verlies, een zogenaamd onrendabel deel. Dit onrendabele deel kan de corporatie niet lenen en moet dus uit eigen financiën komen. Met de verkoop van een deel van de woningen kan Woonforte de komende 10 jaar bijna 2,500 nieuwe sociale huurwoningen in Alphen aan den Rijn bouwen.”

Voorrang voor huurders

Huurders die wonen in een voor verkoop geselecteerde huurwoning kunnen hun eigen huurwoning kopen. “Dit is natuurlijk geen verplichting – zij kunnen gewoon blijven huren bij de corporatie. Andere huurders van Woonforte krijgen voorrang als een woning vrijkomt voor de verkoop. Zij betalen de taxatiewaarde en hoeven dus niet over te bieden.”

Vanaf januari 2022 kunnen huurders van Woonforte en andere geïnteresseerden bij de Woonforte InfoDesk bij Drieman Garantiemakelaars en Koppes Makelaardij zich laten informeren over het kopen van een huurwoning.

Interesselijst – als eerste op de hoogte van een koopwoning

Huurders die interesse hebben in het kopen van een huurwoning of willen weten wat zij in hun situatie qua inkomen en toekomstperspectief kunnen kopen, kunnen zich aanmelden voor de interesselijst. Inschrijven kan via een mailbericht aan verkoopteam@woonforte.nl of via de website van Drieman Garantiemakelaars en Koppes Makelaardij.

Geïnteresseerden die geen huurder zijn, kunnen hun gegevens doorgeven aan Drieman Garantiemakelaars en Koppes Makelaardij via www.drieman.nl en www.koppesmakelaardij.nl. Als er een huurwoning voor verkoop beschikbaar komt, ontvangen geïnteresseerden hiervan bericht.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Magazine 2021 gisteren 16:34

100 jaar Albert Heijn in Alphen aan den Rijn

In 2021 was het een eeuw geleden dat Albert Heijn zich vestigde in Alphen aan den Rijn. Op 1 maart 1921 opende er namelijk voor het eerst een winkel van Albert Heijn in de Julianastraat. Dat filiaal is inmiddels alweer jaren gesloten, maar Albert Heijn is nog steeds te vinden in het Alphense straatbeeld. Het jubileum is wel een mooi moment om terug te blikken op de afgelopen honderd jaar. Duik je mee in de geschiedenis van de Albert Heijn in Alphen aan den Rijn? 

Werken gisteren 14:40

De nieuwste vacatures van week 3

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, vind je hier.

Limesjaar 2022 gisteren 11:51

ROMEINEN De kade

Het Romeinse castellum in Alphen aan den Rijn, Albaniana, is gebouwd langs de oever van de rivier de Rijn. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de snelstromende hoofdstroom in de delta van de machtige rivier.