Nieuwe Sloot

Nieuwe Sloot heropent tennishal na jarenlang gebruik als vaccinatielocatie

Vanaf dinsdag 6 februari kunnen tennisliefhebbers weer gebruikmaken van tennishal 1 in het racketsportcentrum Nieuwe Sloot. Hiermee is het aantal indoorbanen verdubbeld, van drie naar zes. Sporters konden jarenlang niet in de hal terecht, omdat GGD Hollands Midden die gebruikte.

Tot december 2023 diende tennishal 1 nog als vaccinatielocatie voor COVID-19. Op 1 januari werd de hal leeg opgeleverd door GGD Hollands Midden. Dit gebeurde ongeveer een jaar nadat tennishal 2, die als testlocatie fungeerde, was vrijgegeven. Na de leeglevering moesten de banen opnieuw worden ingericht voor tennis. Maandag werd deze taak afgerond met de installatie van de laatste led-lampen, waardoor Nieuwe Sloot weer beschikt over drie volwaardige indoor tennisbanen.

Het racketsportcentrum blijft operationeel tot het einde van het jaar. Vanaf 1 januari 2025 moet het tenniscomplex plaatsmaken voor woningbouw. De beslissing over de verhuizing van de buitenbanen van Tennisvereniging Nieuwe Sloot naar het complex van voetbalvereniging Alphense Boys ligt nog bij de politiek. Het is eveneens onduidelijk of er een alternatief komt voor de indoorbanen.

De zes tapijtbanen worden beheerd door Tennisvereniging Nieuwe Sloot, maar ook niet-leden kunnen deze reserveren via de website Meetandplay.nl van de KNLTB. De banen zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 23:00 uur, en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 16:49

Brasserie De Alphense Burgemeester opent haar vernieuwde deuren na grote make-over

Na anderhalve week van hard werken en een intensief verbouwen, is het moment eindelijk daar: Brasserie De Alphense Burgemeester onthult haar gloednieuwe uitstraling. Het restaurant, gevestigd in de Julianastraat, heeft een complete make-over ondergaan, van boven tot beneden. Ze openden gisteravond 27 februari om 17:00 haar deuren.

Horeca gisteren 15:34

Restaurant De Lelie staat na ruim 30 jaar te koop

In 1994 opende Alphenaar Alex van der Linden, samen met zijn compagnon Bart van Leeuwen, de deuren van Restaurant De Lelie, gelegen naast het Europapark. Wat ooit begon als een bescheiden theehuis, groeide al snel uit tot een volwaardig restaurant, geliefd bij velen in de regio. Na ruim 33 jaar zijn de twee eigenaren klaar om het stokje door te geven aan de opvolger. 

20 van Alphen gisteren 14:21

Ontdek de FunRun: een avond vol plezier vóór de 20 van Alphen!

Ben je op zondag 3 maart verhinderd en kun je niet meedoen aan de 20 van Alphen? Of zoek je gewoon een leuke opwarmer voor het grote evenement? Voor het eerst in de geschiedenis van de 20 van Alphen wordt er een speciaal event georganiseerd op de avond voorafgaand aan de hoofdwedstrijd: de FunRun. 

Advertorial Overige gisteren 13:05

Buurthuis AquaRijn heeft lentekriebels

Buurtband Ridderveld is in oprichting. Elke donderdag vanaf 7 maart, 15:30 tot 17:00 uur is er een repetitie. De Buurtband zoekt nog leden. Muzikale ervaring is niet nodig maar mensen die al een instrument spelen en meenemen zijn ook zeer welkom. Al op woensdag 15 mei kan de band voor het eerst optreden: op het wijkfeest Ridderveld. Meedoen? Geef je nu op of kom gewoon even kijken bij een repetitie.

Calamiteiten gisteren 12:57

Wasdroger vliegt in brand in de Quadriviumlaan

Op woensdagmiddag is er een wasdroger in brand gevlogen in de Quadriviumlaan in Alphen aan den Rijn. Dankzij een snelle reactie van de bewoner en behulpzame werklui in de straat werd een grotere brand voorkomen.

Politie en handhaving gisteren 11:52

Man gearresteerd met pepperspray en vleesmes op de N11

Afgelopen weekend kwam de Alphense politie in actie na een melding over een man die op de N11 zou lopen. Toen de agenten ter plaatse kwamen troffen ze voertuig zonder bestuurder aan.