Josh Walet

Nieuwe Sloot wordt opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne

Eerder werd sporthal De Hil al aangewezen als noodopvanglocatie. Nieuwe Sloot wordt ook omgebouwd tot zo'n opvanglocatie.

"We verwachten volgend weekend de eerste vluchtelingen. Wij zijn blij dat we iets kunnen betekenen voor deze mensen", laat Nieuwe Sloot weten. Het gaat om een tijdelijk verblijf: de vluchtelingen verblijven maximaal twee a drie dagen in nieuwe sloot en gaan dan weer door. 

Voor leden van Nieuwe Sloot betekent dit het volgende:

  • Per direct is hal 4 buiten gebruik.
  • Vanaf zondag 13 maart 12:00 uur zijn alle binnenbanen gesloten. Binnen tennis is vanaf dan niet meer mogelijk.
  • De squashbanen blijven wel open.

Wellicht heeft Nieuwe Sloot vrijwilligers nodig om te helpen bij de catering. Heb je interesse, stuur dan even een mailtje naar info@nieuwesloot.nl.

Ook zijn er nog wat spullen nodig, waaronder kinderspeelgoed en kleding. "Kom dit alsjeblieft niet zomaar brengen maar mail eerst wat je hebt aan speelgoed en/of kledingsoort en maten. Dan kunnen we het reguleren en voorkomen we dat we overspoeld worden."

Lees ook: Plek voor maximaal 100 vluchtelingen bij Nieuwe Sloot 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:50

Laatste 500 tickets voor de Zomerspektakel Vrijdag nu in de verkoop

Sta jij straks op het Zomerspektakel aan het Meer om zoals vanouds lekker te zingen en te dansen op muziek van Anouk, Snelle en Kensington? Scoor dan nog snel je tickets, want met tweeënhalve week op de teller zijn er nog maar 500 kaarten beschikbaar.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek vandaag 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen vandaag 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”