Josh Walet

Nieuwe speeltoestellen op komst voor speeltuin Bloemhof

Vanaf maandag 12 december is Speeltuin en Buurtvereniging Bloemhof een week lang gesloten. Dit wegens het plaatsen van nieuwe speeltoestellen. Voorzitter Ben Dompeling vertelt meer over de speeltoestellen waar kids straks gebruik van kunnen maken.

Speeltuin Bloemhof is toe aan nieuwe speeltoestellen. “Eens in de zoveel tijd is het ook gewoon tijd om te vernieuwen. Dat doen we door nieuwe speeltoestellen te plaatsen”, vertelt Ben Dompeling, voorzitter van Speeltuin en Buurtvereniging Bloemhof. Maar dat is niet de enige reden. “Op dit moment zijn er een aantal plekken in de speeltuin waar weinig tot geen gebruik van wordt gemaakt. Dat is natuurlijk zonde. Dus daar gaan we wat aan doen.”

Nieuwe speeltoestellen

Er zullen verschillende nieuwe speeltoestellen komen in de speeltuin. Zo komt er voor kinderen tussen de 8 en 10 jaar oud een klimtoestel met touwen en palen. “We merkten dat we voor de kinderen van die leeftijd nu wat misten in de speeltuin.”

Peuters kunnen zich straks uitleven op de nieuwe glijbaan. “We hadden al een glijbaan, maar die was net te groot voor peuters. Dat maakte het niet altijd even veilig. We hebben nu gekozen voor een lagere glijbaan vanuit het speelhok, waar de peuters niet vanaf kunnen vallen”, aldus de voorzitter. Ook zal er tijdens de vernieuwing een watertoestel bij komen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 17:50

Bijgeboekte voorstellingen met bekende namen bij Parkvilla

Het culturele seizoen loopt hetzelfde als een schooljaar: van september tot en met juli. Maar dat wil niet zeggen dat er in het seizoen geen theatervoorstellingen worden bijgeboekt. Op 16 mei komt Marcel van Roosmalen naar Parkvilla met zijn voorstelling Totaal 3 On Tour en op zondagmiddag 9 juni komen Rob Urgert en Joep van Deudekom met de De Verbinders.

Openbaar vervoer gisteren 16:45

In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva

Reizigers kunnen voortaan eenvoudig reizen en betalen door in- en uit te checken met de betaalpas. Nu nog zonder kortingen of abonnement. Daarnaast blijft het mogelijk om te reizen met de OV-chipkaart of om een kaartje te kopen bij de chauffeur. Reizen met de betaalpas is onderdeel van OVpay, de nieuwe manier van betalen in het ov.

Calamiteiten gisteren 16:25

N207-Oostkanaalweg afgesloten na ongeval

Op de N207-Oostkanaalweg, tussen Oranje Nassausingel en Nieuwkoopseweg, heeft zich een ongeval voorgedaan waarbij twee auto's en een vrachtwagen betrokken waren. Als gevolg hiervan is de weg momenteel afgesloten. Het verkeer staat vast tot en met Ter Aar.

Verkeer en vervoer gisteren 13:08

Europese Flitsmarathon: intensieve controles voor verkeersveiligheid

Van maandag 15 tot en met zondag 21 april houdt de Europese politieorganisatie Roadpol de zogenoemde 'flitsmarathon'. Er wordt die week in verschillende Europese landen, waaronder ook in Nederland, zowel overdag als 's nachts intensiever op snelheid gecontroleerd.