Facebook Voedselbank Alphen
Algemeen

Nieuwe uitdeelruimte voor Voedselbank Alphen

Deze week heeft de voedselbank Alphen aan nieuwe uitdeelruimte gekregen. Vijf jaar lang hebben zij in het Kasteel mogen opereren. De nieuwe ruimte was nog niet helemaal naar wens dus heeft de stichting besloten om het zelf gezelliger te maken.

'Sommige mensen noemden het zelfs een varkensstal', schrijft de stichting. De vloer moest worden aangepakt en de wanden konden wel een nieuw kleurtje gebruiken. Toen viel het idee om hierbij jongeren te betrekken en hen graffiti kunstwerken te laten maken. Leerlingen van het Scala College hebben twee dagen lang aan de muren gewerkt. Alphense graffiti kunstenaar Joost Zwanenburg heeft de jongeren een korte cursus gegeven zodat zij wisten hoe ze aan de slag moesten. 

Er konden ontwerpen worden ingestuurd waaruit een keuze is gemaakt. Deze ontwerpen zijn nu te zien bij de nieuwe uitdeelruimte van de voedselbank. 'Veel leerlingen hebben hun steentje bijgedragen en ze waren echt reuze enthousiast om dat nu echt in het groot te mogen doen. Eén van hen vond het "te leuk" en ze misten ook nog eens een les Engels. Als voedselbank hebben we de verf betaald, maar de tijd en creativiteit van Joost en de leerlingen kregen we er gratis bij', aldus de Voedselbank. 

De kosten van de aanpassingen zijn gedekt door sponsoring en giften van verschillende bedrijven. De uitdeelruimte ziet er nu feestelijk uit!


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets
Advertorial Winkels gisteren 15:35

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets

Klanten van supermarkt Hoogvliet sparen vanaf 28 augustus 2019 voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport gisteren 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.