Bloemen Architecten

Nieuwe voedselbank volgende maand in gebruik, Buurthuis loopt vertraging op vanwege asbest

In februari werd begonnen met de bouw van een nieuw pand voor de voedselbank en een buurthuis. De voedselbank zal in oktober in gebruik genomen worden. Het buurthuis laat nog even op zich wachten.

Om de sociale infrastructuur in de Alphense Edelstenenbuurt te versterken en om het pedagogische klimaat te stimuleren, worden de gemeentelijke gebouwen Briljantstraat 1 en 5 getransformeerd tot een participatiecentrum voor educatie en talentontwikkeling. Het nieuwe gebouw zal zowel huisvesting bieden aan het wijkcentrum als de Voedselbank.

Voedselbank

De voedselbank werd niet zonder complicaties gebouwd. Zo werd, na een nieuwe berekening, geconstateerd dat er een extra bedrag van ongeveer € 12.000 nodig was vanwege inflatie. Om dit meerwerk te bekostigen heeft Dirk van Kampen, voorzitter van de voedselbank, in negen dagen tijd 800 kilometer gefietst naar Kopenhagen. De bouw van de voedselbank loopt volgens planning en zal volgende maand in gebruik genomen worden.

Buurthuis (MFA)

De werkzaamheden aan het buurthuis verlopen niet meer volgens planning. Dit omdat in het gehele gebouw asbest geconstateerd is. “Deskundigen geven aan dat het asbest op zeer ongebruikelijk plekken is toegepast waardoor het aanwezige asbest tijdens het destructief onderzoek niet is geconstateerd. De asbestsanering heeft een vertraging opgeleverd van ongeveer 20 weken”, aldus de gemeente.

Volgens de nieuwe planning zal het pand van de MFA voor 1 februari 2023 opgeleverd worden. Het pand aan de Briljantstraat 5 zal worden gesloopt, waarna de bestrating van het openbaar gebied aangelegd kan worden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 09:16

Vleugel PI ontruimd vanwege brand in cel

In de penitentiaire inrichting aan de Eikenlaan in Alphen aan den Rijn is maandagochtend brand uitgebroken in een cel. Uit voorzorg werd de vleugel ontruimd.

Weekoverzicht gisteren 17:02

Het nieuws van week 22 lees je in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van een geslaagde editie van het Zomerspektakel aan het Meer en een zwaargewonde agent na valse melding tot aan een verhitte bijeenkomst over de opvang van vluchtelingen. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 15:34

CinePlus in Castellum

Elke woensdag én iedere eerste donderdag en derde dinsdag van de maand nemen enthousiaste filmliefhebbers van 50+ plaats in de bioscoopstoelen van Castellum. Tijdens de CinePlus worden speciaal geselecteerde kwaliteitsfilms vertoond, waar bezoekers van kunnen genieten na een gastvrij ontvangst met een kopje koffie/ thee en wat lekkers.