Bloemen Architecten

Nieuwe voedselbank volgende maand in gebruik, Buurthuis loopt vertraging op vanwege asbest

In februari werd begonnen met de bouw van een nieuw pand voor de voedselbank en een buurthuis. De voedselbank zal in oktober in gebruik genomen worden. Het buurthuis laat nog even op zich wachten.

Om de sociale infrastructuur in de Alphense Edelstenenbuurt te versterken en om het pedagogische klimaat te stimuleren, worden de gemeentelijke gebouwen Briljantstraat 1 en 5 getransformeerd tot een participatiecentrum voor educatie en talentontwikkeling. Het nieuwe gebouw zal zowel huisvesting bieden aan het wijkcentrum als de Voedselbank.

Voedselbank

De voedselbank werd niet zonder complicaties gebouwd. Zo werd, na een nieuwe berekening, geconstateerd dat er een extra bedrag van ongeveer € 12.000 nodig was vanwege inflatie. Om dit meerwerk te bekostigen heeft Dirk van Kampen, voorzitter van de voedselbank, in negen dagen tijd 800 kilometer gefietst naar Kopenhagen. De bouw van de voedselbank loopt volgens planning en zal volgende maand in gebruik genomen worden.

Buurthuis (MFA)

De werkzaamheden aan het buurthuis verlopen niet meer volgens planning. Dit omdat in het gehele gebouw asbest geconstateerd is. “Deskundigen geven aan dat het asbest op zeer ongebruikelijk plekken is toegepast waardoor het aanwezige asbest tijdens het destructief onderzoek niet is geconstateerd. De asbestsanering heeft een vertraging opgeleverd van ongeveer 20 weken”, aldus de gemeente.

Volgens de nieuwe planning zal het pand van de MFA voor 1 februari 2023 opgeleverd worden. Het pand aan de Briljantstraat 5 zal worden gesloopt, waarna de bestrating van het openbaar gebied aangelegd kan worden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Maatschappelijk gisteren 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer gisteren 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.

Sport gisteren 12:31

Medailles voor AZC tijdens regiokampioenschappen

Vorige week was eindelijk weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de zwemmers van AZC: de limieten wedstrijd in Alkmaar. Dit weekend stond de eerste echte krachtmeting van het seizoen op het programma: de Regionale kampioenschappen estafette in Papendrecht.

Advertorial Horeca gisteren 11:20

Werken bij McDonald's: gastvrij, flexibel en bovenal gezellig

We kennen het allemaal: de grote gele M. Dé plek om naar toe te gaan voor een lekker burgermenu, een McFlurry of gewoon een kopje koffie. Maar een restaurant is niets zonder haar werknemers. Lars (19), Jelle (20), Sem (18) en Jitske (18) vertellen je wat werken bij McDonald’s zo uniek maakt.