Gemeente Alphen aan den Rijn

Nieuwe website Jongerenpunt Alphen aan den Rijn

Dinsdag 14 mei is de website van het Jongerenpunt Alphen aan den Rijn (JPA) gelanceerd. De website heeft als doelgroep jongeren tussen 16 en 26 jaar die een vraag hebben over werk, studie, geld, wonen of gezondheid. De vragen worden online gesteld en online beantwoord.

De website is een van de mogelijkheden om met jongerenwerk in contact te komen. Op doordeweekse middagen kan ook zonder afspraak worden binnengelopen bij het Jongeren Informatie Punt in het gemeentehuis. Daarnaast kan een afspraak worden gemaakt voor een gesprek voor maandag, woensdag of donderdag in Buurthuis Mozaïek aan de Parelstraat in Alphen-Stad.

JPA is een samenwerking van gemeente Alphen aan den Rijn, Mbo-Rijnland, Doorstroompunt, Participe, Tom in de Buurt, Rijnvicus en de Jeugd- en Gezinsteams. De achterliggende gedachte is dat ‘het soms even niet lukt in het leven’ en dat jongeren vaak met een klein zetje geholpen kunnen worden. Vandaar de toevoeging van de website als laagdrempelige mogelijkheid. "De website is een initiatief van de gemeente in het kader van preventie", meldt wethouder Gert-Jan Schotanus.

De website www.jongerenpuntalphenaandenrijn.nl heeft onder de tab ‘Jongeren’ een aantal specifieke mogelijkheden om informatie en/of hulp te krijgen. Daarnaast zijn onder ‘What’s New?’ veel tips te vinden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs gisteren 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek gisteren 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige gisteren 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport gisteren 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek gisteren 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.