Gemeente Alphen aan den Rijn

Nieuwe website Jongerenpunt Alphen aan den Rijn

Dinsdag 14 mei is de website van het Jongerenpunt Alphen aan den Rijn (JPA) gelanceerd. De website heeft als doelgroep jongeren tussen 16 en 26 jaar die een vraag hebben over werk, studie, geld, wonen of gezondheid. De vragen worden online gesteld en online beantwoord.

De website is een van de mogelijkheden om met jongerenwerk in contact te komen. Op doordeweekse middagen kan ook zonder afspraak worden binnengelopen bij het Jongeren Informatie Punt in het gemeentehuis. Daarnaast kan een afspraak worden gemaakt voor een gesprek voor maandag, woensdag of donderdag in Buurthuis Mozaïek aan de Parelstraat in Alphen-Stad.

JPA is een samenwerking van gemeente Alphen aan den Rijn, Mbo-Rijnland, Doorstroompunt, Participe, Tom in de Buurt, Rijnvicus en de Jeugd- en Gezinsteams. De achterliggende gedachte is dat ‘het soms even niet lukt in het leven’ en dat jongeren vaak met een klein zetje geholpen kunnen worden. Vandaar de toevoeging van de website als laagdrempelige mogelijkheid. "De website is een initiatief van de gemeente in het kader van preventie", meldt wethouder Gert-Jan Schotanus.

De website www.jongerenpuntalphenaandenrijn.nl heeft onder de tab ‘Jongeren’ een aantal specifieke mogelijkheden om informatie en/of hulp te krijgen. Daarnaast zijn onder ‘What’s New?’ veel tips te vinden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken vandaag 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk vandaag 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film vandaag 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement gisteren 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.

Werkzaamheden Raadhuisstraat gisteren 15:12

Werkzaamheden en bereikbaarheid Raadhuisstraat

Deze week zijn de werkzaamheden aan de aanleg van de riolering en het straatwerk in de Raadhuisstraat verdergegaan. Het nieuwe straatwerk is inmiddels volledig vernieuwd van gevel tot gevel tot aan Dirty Harry Tattoos. Lees hieronder een overzicht van de werkzaamheden die volgende week (week 26) zullen plaatsvinden: