Gemeente Alphen aan den Rijn

Nieuwe website Jongerenpunt Alphen aan den Rijn

Dinsdag 14 mei is de website van het Jongerenpunt Alphen aan den Rijn (JPA) gelanceerd. De website heeft als doelgroep jongeren tussen 16 en 26 jaar die een vraag hebben over werk, studie, geld, wonen of gezondheid. De vragen worden online gesteld en online beantwoord.

De website is een van de mogelijkheden om met jongerenwerk in contact te komen. Op doordeweekse middagen kan ook zonder afspraak worden binnengelopen bij het Jongeren Informatie Punt in het gemeentehuis. Daarnaast kan een afspraak worden gemaakt voor een gesprek voor maandag, woensdag of donderdag in Buurthuis Mozaïek aan de Parelstraat in Alphen-Stad.

JPA is een samenwerking van gemeente Alphen aan den Rijn, Mbo-Rijnland, Doorstroompunt, Participe, Tom in de Buurt, Rijnvicus en de Jeugd- en Gezinsteams. De achterliggende gedachte is dat ‘het soms even niet lukt in het leven’ en dat jongeren vaak met een klein zetje geholpen kunnen worden. Vandaar de toevoeging van de website als laagdrempelige mogelijkheid. "De website is een initiatief van de gemeente in het kader van preventie", meldt wethouder Gert-Jan Schotanus.

De website www.jongerenpuntalphenaandenrijn.nl heeft onder de tab ‘Jongeren’ een aantal specifieke mogelijkheden om informatie en/of hulp te krijgen. Daarnaast zijn onder ‘What’s New?’ veel tips te vinden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Overige gisteren 16:17

Nieuwe koelcel en vriescel voor Voedselbank Kaag en Braassem En Nieuwkoop

Goed nieuws voor Voedselbank Kaag en Braassem En Nieuwkoop. Dankzij steun vanuit de beide gemeenten konden ze een nieuwe energiezuinige koelcel en vriescel aanschaffen. Dat gaan ze merken aan de energiekosten én de temperatuur in de loods. Rabo Impactfonds steunde de aanschaf met een donatie van € 10.000.

Gezondheid en welzijn gisteren 14:44

Stichting Help Anders voorziet meiden en vrouwen van menstruatieproducten

Op zaterdag 20 juli 2024 start Stichting Help Anders met het uitdelen van gratis menstruatieproducten als onderdeel van het project Help Elkaar Helpen. In Nederland heeft één op de tien jonge meiden en vrouwen niet altijd geld voor maandverband of tampons. Stichting Help Anders ontvangt producten van het Armoedefonds om deze meiden en vrouwen in Alphen aan den Rijn te ondersteunen.

Overige gisteren 12:40

Wereldwijd probleem met Windows 10-update: Alphen aan den Rijn nog niet getroffen

Vrijdagochtend hebben miljoenen gebruikers van Windows 10-computers wereldwijd te maken gekregen met een ernstig probleem. Bij het opstarten van hun laptops zien ze enkel een blauw scherm en ontvangen ze foutmeldingen die aangeven dat hun computer een probleem heeft en moet worden herstart. Dit leidt tot vastlopende systemen en stagnerende werkprocessen.

Sport gisteren 10:27

Noa Pet op weg naar EK U18 in Slowakije: Spannende tijden voor jonge atleet

Noa Pet, een talentvolle atleet van AAV’36 Alphen aan den Rijn, zet grote stappen in zijn atletiekcarrière. Noa is afgereisd naar Banská Bystrica, Slowakije, om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap U18. Hij zal Nederland vertegenwoordigen op het onderdeel 400 meter horden, een discipline waarin hij al vele malen heeft uitgeblonken.

Advertorial Overige gisteren 09:24

Omgaan met adrenaline: de ultieme gids

Het is een drukke sportzomer met het EK voetbal en de Olympische Spelen. Zit jij nagelbijtend voor de televisie? Voel jij jezelf onoverwinnelijk als je favoriete team gewonnen heeft? Adrenaline speelt een belangrijke rol als we naar sportwedstrijden kijken of als we zelf actief aan sport doen. Ook op andere momenten speelt adrenaline een rol, zoals bij live wedden betFIRST en zelfs tijdens een sollicitatiegesprek of een presentatie op je werk. Wat is adrenaline en hoe werkt het?

Calamiteiten 18 jul. 2024 23:41

Agenten leveren eten af na ongeval met bezorger

Vanavond vond er een verkeersongeval plaats op de Prins Bernhardlaan ter hoogte van de Van Nesstraat. Twee auto's botsten op elkaar, wat leidde tot aanzienlijke schade aan beide voertuigen.