Jan Snel

Nieuwe woningen aan de Zaagmolenweg en ‘s Molenaarshoek

Woonforte bouwt 91 tijdelijke woningen aan de Zaagmolenweg en Niersman projectontwikkeling heeft plannen voor ruim 200 woningen op de oude locaties van de Asfaltcentrale en Bakkerij Visser. Hiermee willen zij de woningnood te lijf gaan.

Op donderdag 30 september organiseerden gemeente Alphen aan den Rijn, Niersman Projectontwikkeling en Woonforte een informatieavond voor omwonenden over de ontwikkeling van woningbouw aan de Zaagmolenweg en de ‘s Molenaarshoek. 

Zaagmolenweg 

In Alphen-Stad is de druk op de woningmarkt heel hoog. Daar loopt de wachttijd voor een sociale huurwoning op tot zes jaar. Om een klein stukje van deze woningnood op te lossen, bouwt Woonforte aan de Zaagmolenweg 91 tijdelijke woningen voor maximaal 20 jaar. Dit zijn studio’s en twee- en driekamerappartementen. Woonforte verwacht voor de bouwvakantie 2022 de woningen op te leveren aan de nieuwe huurders. 

"We zijn heel blij met deze nieuwe locatie", zegt Monique Brewster, directeur- bestuurder Woonforte. "We werken hard aan meer woningen in Alphen aan den Rijn. Met deze tijdelijke woningen bieden we de wooncrisis in Alphen aan den Rijn het hoofd, vooral voor de groepen die het hard nodig hebben."

Wethouder Gerard van As is het hier van harte mee eens. "Dit is de eerste locatie in onze gemeente waar tijdelijke woningen gerealiseerd gaan worden. We bekijken of er ook tijdelijke woningen in onze kernen gerealiseerd kunnen worden. Groot voordeel van deze woningen is dat ze snel gebouwd kunnen worden. En dat is belangrijk, omdat het voor verschillende groepen nu heel lastig om een betaalbare huurwoning te vinden, denk aan jongeren of mensen na een echtscheiding."

‘s Molenaarshoek

Op de oude locaties van de Asfaltcentrale en Bakkerij Visser heeft Niersman Projectontwikkeling een plan uitgewerkt voor ruim 200 woningen. Het plan, uitgewerkt door van Egmond Architecten, richt zich ook voor een groot deel op de betaalbare markt. In het plan zijn 35% sociale huurappartementen voorzien, naast 40% middenhuur en -koop appartementen.

Verder zullen er ook duurdere koopappartementen en grondgebonden woningen worden gerealiseerd, zodat een gemêleerde nieuwe woonwijk ontstaat. In samenwerking met Flux landscape architecture, is daarbij gekeken naar de overgang tussen water en polder. Hiermee is de eerste stap gezet naar deze nieuwe woonwijk in Alphen aan den Rijn.

Robert Gras, projectontwikkelaar bij Niersman: “We willen graag snel doorpakken op deze locatie om de woningnood in Alphen aan den Rijn wat te verlichten. We zien hier goede kansen om samen met de gemeente een fraaie woonwijk aan Alphen toe te voegen."

impressie-vogelvlucht-smolenaarshoek.png
Een impressie in vogelvlucht van 's Molenaarshoek. Foto: Gemeente Alphen aan den Rijn / Niersman

Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Werken vandaag 16:53

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 12

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Vrijwilliger vandaag 15:24

Word jij vrijwilliger bij de dierenambulance? “Het is leuk, leerzaam én zinvol!”

Van gewonde egels en uit het nest gevallen jonge vogels tot aan verdwaalde huiskatten en ernstig verzwakte zwanen – als vrijwilliger bij Dierenambulance Alphen aan den Rijn kom je van alles tegen. Het werk is zeker niet altijd even makkelijk, maar aan positiviteit is nooit gebrek. En dat komt vooral door de waardering en voldoening die alle vrijwilligers ervaren.

Milieu en duurzaamheid vandaag 14:01

Geen grap: vanaf 1 april statiegeld op blikjes

Lege blikjes van bijvoorbeeld bier of cola is een veel voorkomende vorm van zwerfafval. Daarom zal vanaf 1 april statiegeld worden ingevoerd op blikjes. Eerder werd dit al gedaan met kleine plasticflesjes. Waar je je lege blikjes vanaf 1 april kan inleveren lees je hier.

Advertorial Horeca vandaag 09:27

Tot en met april voordelig smullen van de beste Argentijnse spareribs bij El Caballo

Argentijns vlees dat écht uit Argentinië komt, en dan ook nog eens van de beste kwaliteit. Dat krijg je bij Argentijns restaurant El Caballo. Heb jij al trek in spareribs? Dan heeft het restaurant goed nieuws. Vanaf maandag 27 maart tot en met eind april eet je hun Argentijnse spareribs voor een nóg betere prijs.