Jan Snel

Nieuwe woningen aan de Zaagmolenweg en ‘s Molenaarshoek

Woonforte bouwt 91 tijdelijke woningen aan de Zaagmolenweg en Niersman projectontwikkeling heeft plannen voor ruim 200 woningen op de oude locaties van de Asfaltcentrale en Bakkerij Visser. Hiermee willen zij de woningnood te lijf gaan.

Op donderdag 30 september organiseerden gemeente Alphen aan den Rijn, Niersman Projectontwikkeling en Woonforte een informatieavond voor omwonenden over de ontwikkeling van woningbouw aan de Zaagmolenweg en de ‘s Molenaarshoek. 

Zaagmolenweg 

In Alphen-Stad is de druk op de woningmarkt heel hoog. Daar loopt de wachttijd voor een sociale huurwoning op tot zes jaar. Om een klein stukje van deze woningnood op te lossen, bouwt Woonforte aan de Zaagmolenweg 91 tijdelijke woningen voor maximaal 20 jaar. Dit zijn studio’s en twee- en driekamerappartementen. Woonforte verwacht voor de bouwvakantie 2022 de woningen op te leveren aan de nieuwe huurders. 

"We zijn heel blij met deze nieuwe locatie", zegt Monique Brewster, directeur- bestuurder Woonforte. "We werken hard aan meer woningen in Alphen aan den Rijn. Met deze tijdelijke woningen bieden we de wooncrisis in Alphen aan den Rijn het hoofd, vooral voor de groepen die het hard nodig hebben."

Wethouder Gerard van As is het hier van harte mee eens. "Dit is de eerste locatie in onze gemeente waar tijdelijke woningen gerealiseerd gaan worden. We bekijken of er ook tijdelijke woningen in onze kernen gerealiseerd kunnen worden. Groot voordeel van deze woningen is dat ze snel gebouwd kunnen worden. En dat is belangrijk, omdat het voor verschillende groepen nu heel lastig om een betaalbare huurwoning te vinden, denk aan jongeren of mensen na een echtscheiding."

‘s Molenaarshoek

Op de oude locaties van de Asfaltcentrale en Bakkerij Visser heeft Niersman Projectontwikkeling een plan uitgewerkt voor ruim 200 woningen. Het plan, uitgewerkt door van Egmond Architecten, richt zich ook voor een groot deel op de betaalbare markt. In het plan zijn 35% sociale huurappartementen voorzien, naast 40% middenhuur en -koop appartementen.

Verder zullen er ook duurdere koopappartementen en grondgebonden woningen worden gerealiseerd, zodat een gemêleerde nieuwe woonwijk ontstaat. In samenwerking met Flux landscape architecture, is daarbij gekeken naar de overgang tussen water en polder. Hiermee is de eerste stap gezet naar deze nieuwe woonwijk in Alphen aan den Rijn.

Robert Gras, projectontwikkelaar bij Niersman: “We willen graag snel doorpakken op deze locatie om de woningnood in Alphen aan den Rijn wat te verlichten. We zien hier goede kansen om samen met de gemeente een fraaie woonwijk aan Alphen toe te voegen."

impressie-vogelvlucht-smolenaarshoek.png
Een impressie in vogelvlucht van 's Molenaarshoek. Foto: Gemeente Alphen aan den Rijn / Niersman

Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenement vandaag 09:18

Mr. Massada treedt op tijdens Sama Sama Maluku Festival

Op 7 juli 2024 zal het allereerste landelijke Molukse Festival: het Sama Sama Maluku Festival plaatsvinden. Johnny Manuhutu, beter bekend als Mr. Massada, zal daar een prominente rol spelen. Het festival belooft een combinatie te zijn van Molukse muziek en heerlijk eten.

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.