Alphens

Nieuwe woningen op huidige locatie Scala College Diamantstraat

De Alphense middelbare scholen krijgen een flinke opknapbeurt. Zo ook het Scala College. Aan de Henry Dunantweg wordt volop gewerkt aan een nieuw pand. Dit betekent dat de school aan de Diamantstraat komt te vervallen. De gemeente hoopt hier nieuwe woningen te kunnen bouwen.

“Als gevolg van concentratie van het voortgezet onderwijs in Alphen aan den Rijn en de prioriteit die hieraan wordt gegeven (conform het Masterplan Onderwijshuisvesting VO) komt de locatie Diamantstraat van het Scala College te vervallen”, zo begint het college. Na de herfstvakantie in 2023 zal het Scala College verhuizen naar de Henry Dunantweg. Aan de Diamantstraat zullen dus het schoolpand en de sporthal Arena leeg achterblijven.

Onderzoek

“Het is de bedoeling de vrijkomende locatie van zowel het Scala college als de sporthal Arena te herontwikkelen naar woningen”, stelt het college. Dit is conform de Woonvisie 2021-2025, die stelt dat er een upgrade van de wijk plaats moet vinden in de komende jaren waardoor een prettig woon- en leefklimaat zal ontstaan.

Voordat de werkzaamheden plaats kunnen vinden moeten eerst stedenbouwkundige invullingen en optimalisaties onderzocht worden. Zo zal er bijvoorbeeld een asbestonderzoek plaatsvinden, wordt er een sloopbestek opgesteld en wordt een quick scan met betrekking tot de omgevingsaspecten uitgevoerd.

Realisatie

“Nadat de planning van Woonforte voor de renovatie en van de gemeente voor de herontwikkeling naast elkaar gelegd zijn blijkt dat er niet voor Q2 2024 bouwactiviteiten gaan plaatsvinden”, vertelt het college. Dit betekent dat het schoolgebouw en de sporthal nog tot eind juli 2024 gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld De Tamboerijn, de Baptistengemeenschap, Kinderdagverblijf NSDSK en de basketbalvereniging. Naar verwachting zullen de voorbereiding van de sloopwerkzaamheden in het derde kwartaal van 2024 plaatsvinden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.

Verkeer en vervoer gisteren 10:35

NS zet treinen zaterdag paar minuten stil uit protest tegen geweld

In reactie op toenemend geweld tegen NS-personeel zal de Nederlandse Spoorwegen op zaterdagavond om 22:30 uur alle treindiensten drie minuten lang stilzetten. Dit besluit volgt op een ernstig incident afgelopen weekend, waarbij een conducteur in een dubbeldekkertrein werd mishandeld.