Alphens

Nieuwe woningen op huidige locatie Scala College Diamantstraat

De Alphense middelbare scholen krijgen een flinke opknapbeurt. Zo ook het Scala College. Aan de Henry Dunantweg wordt volop gewerkt aan een nieuw pand. Dit betekent dat de school aan de Diamantstraat komt te vervallen. De gemeente hoopt hier nieuwe woningen te kunnen bouwen.

“Als gevolg van concentratie van het voortgezet onderwijs in Alphen aan den Rijn en de prioriteit die hieraan wordt gegeven (conform het Masterplan Onderwijshuisvesting VO) komt de locatie Diamantstraat van het Scala College te vervallen”, zo begint het college. Na de herfstvakantie in 2023 zal het Scala College verhuizen naar de Henry Dunantweg. Aan de Diamantstraat zullen dus het schoolpand en de sporthal Arena leeg achterblijven.

Onderzoek

“Het is de bedoeling de vrijkomende locatie van zowel het Scala college als de sporthal Arena te herontwikkelen naar woningen”, stelt het college. Dit is conform de Woonvisie 2021-2025, die stelt dat er een upgrade van de wijk plaats moet vinden in de komende jaren waardoor een prettig woon- en leefklimaat zal ontstaan.

Voordat de werkzaamheden plaats kunnen vinden moeten eerst stedenbouwkundige invullingen en optimalisaties onderzocht worden. Zo zal er bijvoorbeeld een asbestonderzoek plaatsvinden, wordt er een sloopbestek opgesteld en wordt een quick scan met betrekking tot de omgevingsaspecten uitgevoerd.

Realisatie

“Nadat de planning van Woonforte voor de renovatie en van de gemeente voor de herontwikkeling naast elkaar gelegd zijn blijkt dat er niet voor Q2 2024 bouwactiviteiten gaan plaatsvinden”, vertelt het college. Dit betekent dat het schoolgebouw en de sporthal nog tot eind juli 2024 gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld De Tamboerijn, de Baptistengemeenschap, Kinderdagverblijf NSDSK en de basketbalvereniging. Naar verwachting zullen de voorbereiding van de sloopwerkzaamheden in het derde kwartaal van 2024 plaatsvinden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.