Kickstart-Alphen

Nieuwe woonmogelijkheden in Alphen: sociale koopwoningen voor starters

Starters hebben het nog altijd lastig op de woningmarkt. Zelfstandige en complete koopwoningen liggen niet voor het oprapen. Maar in Alphen aan den Rijn komt er wel een nieuwe woonmogelijkheid beschikbaar voor starters: sociale koopwoningen vanaf € 199.000.

Het gaat om 48 woningen die gerealiseerd worden aan de Energieweg 3 in de Rijnhaven. De woningen hebben een oppervlakte van circa 50 m2. Nieuw is dus dat het om sociale koopwoningen gaat. De verkoopprijzen beginnen bij € 199.000, het merendeel van de woningen gaat € 232.500 kosten. De sociale koopwoningen zullen naar verwachting vooral aantrekkelijk zijn voor jongeren, die daarmee de eerste stap in hun wooncarrière maken.

Diverse indelingsvarianten

De 48 woningen worden duurzaam gebouwd en zullen beschikken over een eigen buitenruimte. Daarnaast zijn er diverse indelingsvarianten mogelijk, zoals een loft, of een indeling bestaande uit een reguliere woonkamer, slaapkamer en kleine werkkamer. Daarnaast biedt het gebouw over een gemeenschappelijke ruimte als de kopers kiezen voor deze optie. Parkeren kan op het binnenterrein waar ook deelauto’s beschikbaar zijn voor de bewoners.

Planning

Het project heet Kickstart-Alphen en is een ontwikkeling van Ruimtemaken BV, die eerder de projecten DOK2404 fase 1 en fase 2 in de Rijnhaven realiseerde. De pre-sale van de woningen start eind januari, de daadwerkelijke verkoop start naar verwachting medio mei. Bij een voorspoedige planvorming kan eind dit jaar de bouw van het project starten.

Zelfbewoningsplicht

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft aan woningen van Kickstart-Alphen wel een aantal voorwaarden verbonden. Zo geldt een zelfbewoningsplicht voor de eerste drie jaar na de eerste aankoop. Voor vijf jaar na de eerste aankoop is een anti-speculatiebeding van toepassing, waarbij de prijs van de woningen bij verkoop alleen mag stijgen met het inflatiepercentage.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:47

Koningskermis: dit zijn de openingstijden

Koningsdag is in optocht en dat betekent dat de kermis weer wordt opgebouwd! Van dinsdag 23 tot en met zondag 28 april 2024 is er weer een Koningskermis in het Europapark en aan de Evenaar.

Blog Opinie 20 apr. 2024 18:54

MINERVA Doorgeslagen samenleving

Van de week was er een grote AI-bijeenkomst, want Alphen aan den Rijn moet de eerste AI-gemeente worden van heel Nederland. Het doel is om artificial intelligence (AI) een prominente plek te geven in de gemeente. Op zichzelf is het altijd een loffelijk streven om de eerste te worden, maar of dat met AI moet?

Advertorial Voorstelling 20 apr. 2024 16:40

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Evenementen 20 apr. 2024 14:07

Dit is er in Alphen aan den Rijn te doen op Koningsdag

Op 27 april viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat er te doen is? Lees snel verder!