Kickstart-Alphen

Nieuwe woonmogelijkheden in Alphen: sociale koopwoningen voor starters

Starters hebben het nog altijd lastig op de woningmarkt. Zelfstandige en complete koopwoningen liggen niet voor het oprapen. Maar in Alphen aan den Rijn komt er wel een nieuwe woonmogelijkheid beschikbaar voor starters: sociale koopwoningen vanaf € 199.000.

Het gaat om 48 woningen die gerealiseerd worden aan de Energieweg 3 in de Rijnhaven. De woningen hebben een oppervlakte van circa 50 m2. Nieuw is dus dat het om sociale koopwoningen gaat. De verkoopprijzen beginnen bij € 199.000, het merendeel van de woningen gaat € 232.500 kosten. De sociale koopwoningen zullen naar verwachting vooral aantrekkelijk zijn voor jongeren, die daarmee de eerste stap in hun wooncarrière maken.

Diverse indelingsvarianten

De 48 woningen worden duurzaam gebouwd en zullen beschikken over een eigen buitenruimte. Daarnaast zijn er diverse indelingsvarianten mogelijk, zoals een loft, of een indeling bestaande uit een reguliere woonkamer, slaapkamer en kleine werkkamer. Daarnaast biedt het gebouw over een gemeenschappelijke ruimte als de kopers kiezen voor deze optie. Parkeren kan op het binnenterrein waar ook deelauto’s beschikbaar zijn voor de bewoners.

Planning

Het project heet Kickstart-Alphen en is een ontwikkeling van Ruimtemaken BV, die eerder de projecten DOK2404 fase 1 en fase 2 in de Rijnhaven realiseerde. De pre-sale van de woningen start eind januari, de daadwerkelijke verkoop start naar verwachting medio mei. Bij een voorspoedige planvorming kan eind dit jaar de bouw van het project starten.

Zelfbewoningsplicht

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft aan woningen van Kickstart-Alphen wel een aantal voorwaarden verbonden. Zo geldt een zelfbewoningsplicht voor de eerste drie jaar na de eerste aankoop. Voor vijf jaar na de eerste aankoop is een anti-speculatiebeding van toepassing, waarbij de prijs van de woningen bij verkoop alleen mag stijgen met het inflatiepercentage.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.