Nieuwjaarsconcert met grootste mannenkoor van Nederland in de Adventskerk

Stichting Vrienden van de Adventskerk organiseert op vrijdag 17 januari 2020 een nieuwjaarsconcert in de Adventskerk. Het grootste mannenkoor van Nederland, De Gouwestem, onder leiding van dirigent Martin Mans, komt weer optreden in de kerk.

“Heel speciaal dit keer is dat het Steinmeyer orgel in de kerk voor het laatst met een concert wordt gebruikt. Drie dagen later wordt het orgel uit elkaar gehaald voor een gigantische restauratie en is het voor 9 maanden niet bespeelbaar”, zegt Jan de Kruijf, voorzitter van de stichting. 

The Martin Mans Formation, Mark Brandwijk op orgel en vleugel en Jantine Kalkman op trompet zullen hun medewerking aan het concert verlenen. Naast eenvoudige, bekende en geliefde geestelijke muziek, worden ook licht populaire klassieke stukken tot groot enthousiasme van zowel koor als publiek uitgevoerd.

“De kaartverkoop is gestart. Via de websites van de Vrienden van de Adventskerk en de website van de Gouwestem is het mogelijk kaarten te bestellen. Tevens hebben we een aantal verkooppunten in Alphen aan den Rijn geselecteerd, zoals boekhandel Haasbeek in de Julianastraat, kantoorboekhandel Haasbeek in de Herenhof en Primera Jacobs in de Aarhof. We hopen op een goed gevulde kerk.”

De opbrengst van de kaartverkoop gaat volledig naar het behoud van de kerk. Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft als doel het financieel ondersteunen tot het behouden van de Adventskerk met orgel én interieur. Dit concert is mede mogelijk gemaakt door Van Rijn Service uit Reeuwijk.

Kijk voor meer informatie over de evenementen en de stichting in het algemeen op de website van Stichting Vrienden van de Adventskerk.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur gisteren 17:15

DWDD-favorieten in Castellum

Ze zijn de favorieten van Matthijs van Nieuwkerk. Daarom zette hij ze, voordat hij stopt, nog even in de spotlight van De Wereld Draait Door: Jett Rebel en Her Majesty. In maart en april zijn deze DWDD-favorieten te zien in Castellum.

Overige gisteren 16:06

Ooievaar 119 gespot in Spanje

In samenwerking met stichting STORK ringt Avifauna ieder jaar jonge wilde ooievaars. Van één van deze ooievaars is een terugmelding gekomen.

Gezondheid en welzijn gisteren 14:52

17 maart NAH-café over de Hulpkaart

Elkaar ontmoeten en ervaringen met elkaar delen helpt. Tom in de Buurt organiseert daarom voor mantelzorgers en mensen met niet-aangeboren hersenletsel drie tot vier keer per jaar een NAH-café in Aquarijn. Aanstaande 17 maart is de Hulpkaart het onderwerp van gesprek.

Advertorial Algemeen gisteren 14:03

Walk&Talk 3 maart

Werkzoekend? Wat doet het met jou en wat doet het met je directe omgeving? Van de ene op de andere dag moet je min of meer gedwongen op zoek naar ander werk. Het verliezen van je baan kan veel vragen oproepen.

Blog Opinie gisteren 13:25

Alleen Alphense Boys voetbalt zondag

Er wordt weinig gevoetbald komend weekeinde. Van de Alphense clubs komt alleen Alphense Boys in actie. Dat gaat zondag gebeuren in Leidschendam waar RKAVV de tegenstander is.