Nieuwjaarsconcert met grootste mannenkoor van Nederland in de Adventskerk

Stichting Vrienden van de Adventskerk organiseert op vrijdag 17 januari 2020 een nieuwjaarsconcert in de Adventskerk. Het grootste mannenkoor van Nederland, De Gouwestem, onder leiding van dirigent Martin Mans, komt weer optreden in de kerk.

“Heel speciaal dit keer is dat het Steinmeyer orgel in de kerk voor het laatst met een concert wordt gebruikt. Drie dagen later wordt het orgel uit elkaar gehaald voor een gigantische restauratie en is het voor 9 maanden niet bespeelbaar”, zegt Jan de Kruijf, voorzitter van de stichting. 

The Martin Mans Formation, Mark Brandwijk op orgel en vleugel en Jantine Kalkman op trompet zullen hun medewerking aan het concert verlenen. Naast eenvoudige, bekende en geliefde geestelijke muziek, worden ook licht populaire klassieke stukken tot groot enthousiasme van zowel koor als publiek uitgevoerd.

“De kaartverkoop is gestart. Via de websites van de Vrienden van de Adventskerk en de website van de Gouwestem is het mogelijk kaarten te bestellen. Tevens hebben we een aantal verkooppunten in Alphen aan den Rijn geselecteerd, zoals boekhandel Haasbeek in de Julianastraat, kantoorboekhandel Haasbeek in de Herenhof en Primera Jacobs in de Aarhof. We hopen op een goed gevulde kerk.”

De opbrengst van de kaartverkoop gaat volledig naar het behoud van de kerk. Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft als doel het financieel ondersteunen tot het behouden van de Adventskerk met orgel én interieur. Dit concert is mede mogelijk gemaakt door Van Rijn Service uit Reeuwijk.

Kijk voor meer informatie over de evenementen en de stichting in het algemeen op de website van Stichting Vrienden van de Adventskerk.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Milieu en duurzaamheid vandaag 14:43

Tweede bodemonderzoek aardwarmte

Van eind september tot eind oktober 2020 vindt er in het noordoostelijk deel van de gemeente Alphen aan den Rijn een onderzoek plaats naar de mogelijke winning van aardwarmte.

Winactie Overige vandaag 12:45

Win een gesigneerd exemplaar van het kinderboek Ko de Kikker

All4houses en All4finance sponsorden de makers van het kinderboek Ko de Kikker - een vlucht naar Curacao. Het boekje werd onlangs overhandigd aan Jandino Asporaat. Samen met All4houses en All4finance geven wij drie gesigneerde exemplaren weg van Ko de Kikker in een mooi geschenkpakket! 

Van 0 naar 20 vandaag 11:37

Van 0 naar 20: wie is er sneller?

Mitchell Vreeswijk en Stefan Koren bereiden zich keihard voor op de halve marathon van de 20 van Alphen, en dat zonder hardloopervaring. In de podcast Van 0 naar 20 vertellen ze over hun traject. Dit keer: wie is er sneller?