Alphens.nl

Nieuwjaarstoespraak 2024 burgemeester Spies

Op maandag 8 januari hield de gemeente Alphen aan den Rijn de traditionele nieuwjaarsreceptie in het stadskantoor. 

Iedere burger is welkom op de nieuwjaarsreceptie en veel inwoners hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging. Mensen met huisnummer 10 (de fusiegemeente bestaat 10 jaar) of 24 (het jaar 2024) hadden een persoonlijke uitnodiging gehad en werden in het zonnetje gezet. 

Omlijst door optredens van lokale gezelschappen, hield burgemeester Liesbeth Spies haar toespraak. Ze begon met dank uit te spreken aan de politie, die werkt met de jaarwisseling om de rest van Alphen een veilig oud- en nieuw te geven. Geweld tegen politie en hulpverleners werd met klem afgekeurd door Spies. 

De gemeente Alphen aan den Rijn met daarin opgenomen het voormalige Boskoop en Rijnwoude bestaat dit jaar 10 jaar. Er zijn nog veel verschillen tussen de dorpen en de 'grote stad' en eigenzinnigheid kan de verschillende groepen niet ontzegd worden. Te vaak wordt er naar elkaar gewezen, maar helaas kan niet altijd en iedereen zijn zin krijgen. Het rijk kort op de uitkeringen naar de gemeente en soms moeten er keuzes gemaakt worden. Participatie betekent wel naar zo veel mogelijk mensen luisteren, maar niet dat iedere wens vervuld kan worden. Maar al te vaak overheerst dan ruzie en onenigheid. "laten we André van Duin volgen met zijn oproep om wat liever voor elkaar te zijn". "We moeten ons openstellen voor tegengeluid", zo herhaalde ze de oproep van de Koning. 

Er zijn ook positieve ontwikkelingen te melden. Er ontstaat "eenheid in verscheidenheid" zo noemde Spies het. De eenheid zie je in de vele activiteiten die burgers ontwikkelen om andere te helpen. "Het magazine van Alphens.nl geeft een goede indruk daarvan". Ook noemde de burgermeester ontwikkelingen, zoals de nieuwe gebouwen voor de middelbare scholen, de bibliotheek en het oude gemeentehuis van Boskoop.

"We zijn een gemeente geworden, waar we trots op kunnen zijn. Laten we onze zegeningen tellen en onze gemeente zelfbewust uitdragen, als een prima plaats om te wonen en te werken!"

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.