NK Paratriathlon komt naar Alphen

In 2020 komt het NK Paratriathlon naar Alphen aan den Rijn. Op zondag 20 september zullen atleten en triatleten zwemmen, fietsen en hardlopen om de nationale titels in Park Zegersloot.

Dit jaar organiseert Triathlon Alphen de zesde editie van de triathlon. Bijzonder is dat dit jaar het NK Paratriathlon is toegewezen aan Alphen aan den Rijn. “Wij vonden het een compliment dat de bond ons vroeg om het NK te organiseren. We hebben al ervaring met deelname van individuele para triathleten in eerdere edities, en zijn enthousiast om onze sport voor iedereen toegankelijk te maken”, vertelt bestuurslid Belinda van Alphen. “We hoefden hier niet lang over na te denken, maar het was wel even puzzelen met het programma. Maar uiteindelijk is dat gelukt.”

Park Zegersloot

Op zondag 20 september vindt de Nederlandse titelstrijd voor triatleten met een lichamelijke of visuele beperking plaats in Park Zegersloot. Volgens Van Alphen is dit een geschikte locatie voor het NK Paratriathlon. “De eerdere ervaringen met tandems en rolstoelen in onze wedstrijd was goed, we hebben voldoende ruimte in de wisselzone en de parcoursen zijn ruim genoeg en er zitten geen onoverkomelijke hellingen of bochten in. Helemaal nu het bruggetje in het fietspad langs de Nieuwkoopseweg is gerenoveerd en verbeterd, en de paden rondom de Zegerplas zijn verbreed.”

Bondscoach Bas de Bruin is blij met de toewijzing van het NK aan Alphen aan den Rijn. De Bruin: “Het is een mooie locatie en het tijdstip is, drie weken na Tokio, gunstig. Ik verwacht dat alle toppers aan de start zullen staan.” Naar verwachting zullen er 15 tot 20 triatleten deelnemen. Zij strijden op de sprintafstand: 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur gisteren 17:15

DWDD-favorieten in Castellum

Ze zijn de favorieten van Matthijs van Nieuwkerk. Daarom zette hij ze, voordat hij stopt, nog even in de spotlight van De Wereld Draait Door: Jett Rebel en Her Majesty. In maart en april zijn deze DWDD-favorieten te zien in Castellum.

Overige gisteren 16:06

Ooievaar 119 gespot in Spanje

In samenwerking met stichting STORK ringt Avifauna ieder jaar jonge wilde ooievaars. Van één van deze ooievaars is een terugmelding gekomen.

Gezondheid en welzijn gisteren 14:52

17 maart NAH-café over de Hulpkaart

Elkaar ontmoeten en ervaringen met elkaar delen helpt. Tom in de Buurt organiseert daarom voor mantelzorgers en mensen met niet-aangeboren hersenletsel drie tot vier keer per jaar een NAH-café in Aquarijn. Aanstaande 17 maart is de Hulpkaart het onderwerp van gesprek.

Advertorial Algemeen gisteren 14:03

Walk&Talk 3 maart

Werkzoekend? Wat doet het met jou en wat doet het met je directe omgeving? Van de ene op de andere dag moet je min of meer gedwongen op zoek naar ander werk. Het verliezen van je baan kan veel vragen oproepen.

Blog Opinie gisteren 13:25

Alleen Alphense Boys voetbalt zondag

Er wordt weinig gevoetbald komend weekeinde. Van de Alphense clubs komt alleen Alphense Boys in actie. Dat gaat zondag gebeuren in Leidschendam waar RKAVV de tegenstander is.