NK Paratriathlon komt naar Alphen

In 2020 komt het NK Paratriathlon naar Alphen aan den Rijn. Op zondag 20 september zullen atleten en triatleten zwemmen, fietsen en hardlopen om de nationale titels in Park Zegersloot.

Dit jaar organiseert Triathlon Alphen de zesde editie van de triathlon. Bijzonder is dat dit jaar het NK Paratriathlon is toegewezen aan Alphen aan den Rijn. “Wij vonden het een compliment dat de bond ons vroeg om het NK te organiseren. We hebben al ervaring met deelname van individuele para triathleten in eerdere edities, en zijn enthousiast om onze sport voor iedereen toegankelijk te maken”, vertelt bestuurslid Belinda van Alphen. “We hoefden hier niet lang over na te denken, maar het was wel even puzzelen met het programma. Maar uiteindelijk is dat gelukt.”

Park Zegersloot

Op zondag 20 september vindt de Nederlandse titelstrijd voor triatleten met een lichamelijke of visuele beperking plaats in Park Zegersloot. Volgens Van Alphen is dit een geschikte locatie voor het NK Paratriathlon. “De eerdere ervaringen met tandems en rolstoelen in onze wedstrijd was goed, we hebben voldoende ruimte in de wisselzone en de parcoursen zijn ruim genoeg en er zitten geen onoverkomelijke hellingen of bochten in. Helemaal nu het bruggetje in het fietspad langs de Nieuwkoopseweg is gerenoveerd en verbeterd, en de paden rondom de Zegerplas zijn verbreed.”

Bondscoach Bas de Bruin is blij met de toewijzing van het NK aan Alphen aan den Rijn. De Bruin: “Het is een mooie locatie en het tijdstip is, drie weken na Tokio, gunstig. Ik verwacht dat alle toppers aan de start zullen staan.” Naar verwachting zullen er 15 tot 20 triatleten deelnemen. Zij strijden op de sprintafstand: 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 17:29

Een feestelijk mosselfestijn mét live muziek Bij Hen

Yes, er kan weer wat meer! En dat moet gevierd worden. Daarom organiseert Bij Hen een gezellig mosselfestijn mét live muziek. Geniet van de lekkerste mosselen met een heerlijk glas wijn of een biertje. Dat is pas écht zomers genieten.

Politiek vandaag 16:54

Drukke zomer verwacht voor jongerenwerk

Het jongerenwerk zal meer aanwezig zijn in de zomervakantie in verschillende wijken in de hele gemeente Alphen aan den Rijn. Daarom ontvangt BOOST een extra subsidie van een kleine 9.000 euro.

Calamiteiten vandaag 15:51

14-jarige jongen vermist

Op dit moment wordt er een 14-jarige jongen uit Hazerswoude-Rijndijk vermist. Hij is mogelijk richting Alphen vertrokken.

Politiek vandaag 15:33

Groot bedrag uit Steunfonds naar Theater Castellum

Het aantal toegewezen aanvragen voor financiële steun vanuit culturele, maatschappelijke en sport organisaties stijgt. Inmiddels zijn er ook aanvragen afgewezen, of is een aanzienlijk kleinere bijdrage verstrekt. Een groot bedrag van 3 ton gaat naar Theater Castellum.

Winkels vandaag 14:58

WereldFood opent binnenkort in De Atlas

In de eerste helft van augustus opent een nieuwe winkel de deuren in winkelcentrum De Atlas: WereldFood. Met de komst van de winkel WereldFood zijn alle winkels in het winkelcentrum weer bezet en is er geen leegstand meer.