Sport

NK wakeboarden bij Wet ’n Wild Wakepark

De zomer is in volle gang. Ook al lijkt het er deze week even niet op, de temperaturen zijn goed. In het weekend van 24 & 25 augustus gaat het gebeuren op de Zegerplas, het NK wakeboarden & wakeskate staat voor de deur.  

Tientallen professionele wakeboarders laten zich van hun beste kant zien op het gevarieerde en uitdagende parcours van Wet ’n Wild Wakepark. Wet ’n Wild en de Nederlandse Waterski & Wakeboard Bond organiseren samen met diverse sponsoren en vrijwilligers dé wedstrijd van het jaar.

De wedstrijd begint op zaterdagochtend met de kwalificaties. Daarna wordt het steeds spannender met de opeenvolgende kwartfinales en halve finales. Op zondag vinden de finales plaats: dan wordt alles beslist. Enthousiaste presentatoren nemen het publiek mee het water op, al was het maar figuurlijk. Wie spectaculaire schanssprongen verwacht, technische slides op rails, indrukwekkende airtricks en andere capriolen op het water, komt hier ruimschoots aan zijn trekken.

Het weekend bestaat echter niet alleen uit wakeboarden, er zijn ook heel veel andere activiteiten voor jong en oud. Het strandje van de Zegerplas wordt bijvoorbeeld omgetoverd tot een mini-boulevard met stands van toffe merken. Bovendien komt er een trampoline, een slack-line om over te balanceren, wordt er spannende freerun- en flyboarddemonstraties gegeven en kun je balanceren over een slack-line. De band ‘Andere Koek’ zorgt op zaterdagavond voor een feestelijke en gezellige sfeer. Zet het weekend van 24 & 25 augustus dus alvast in de agenda, want het belooft weer een spetterend weekend te worden bij Wet ‘n Wild!


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wilhelmus op de boom
Gemeente vandaag 13:43

Wilhelmus op de boom

Eind april 1945 was het tij geheel ten gunsten van de geallieerden gekeerd. De bevrijding van het nog bezette deel van Nederland was slechts een kwestie van dagen. Het verschuiven van de avondklok van 8 naar 9 uur was een van de eerste tekenen van de naderende bevrijding. In de nacht van 28 op 29 april trouwden Adolf Hitler en Eva Braun. Op de 30e april pleegden ze zelfmoord.  Hitler werd opgevolgd door Groot-Admiraal Dönitz. Zijn belangrijkste opdracht volgens hemzelf was het leven van de Duitsers redden. Daartoe was overgave aan de geallieerden noodzakelijk.