NK Wakeboarden bij Wet 'n Wild

Dit weekend vindt het NK Wakeboarden plaats bij Wet ’n Wild Wakepark. De beste Nederlandse wakeboarders zullen zich op zaterdag 24 en zondag 25 augustus verzamelen bij Wet ‘n Wild om te strijden om de titel ‘beste wakeboarder van Nederland’.

Wet ’n Wild organiseert samen met de Nederlandse Waterski & Wakeboard Bond en diverse sponsoren en vrijwilligers dé wakeboardwedstrijd van het jaar. Het NK begint op zaterdagochtend met de kwalificaties. Daarna volgen de kwartfinales en de halve finales. Op zondag zal er worden gestreden om de finale plaats en dus om de felbegeerde titel van ‘beste wakeboarder van Nederland’. Tijdens de tricks die de wakeboarders op het water uitvoeren zal het publiek ook worden voorzien van commentaar van twee enthousiaste commentatoren.

Meer dan alleen wakeboarden
Op het terras of de nieuwe steiger van Wet ’n Wild heb je goed uitzicht op de deelnemers van het NK, ideaal om de spectaculaire tricks te zien op de schans en rails. Maar het weekend bestaat niet alleen uit wakeboarden. Voor jong en oud zijn er namelijk ook andere activiteiten te beleven. Er wordt bijvoorbeeld een mini markt neergezet op het strandje van de Zegerplas waar bezoekers zich kunnen vergapen aan stands met gave merken. Voor de liefhebber is er ook een springkussen en mega trampoline waar naar hartenlust op kan worden gesprongen, een slack-line om je balans te testen, en er worden freerun- en flyboarddemonstraties gegeven. Zaterdagavond zal de band ‘Andere Koek’ de gezellige sfeer voortzetten en de avond feestelijk afsluiten.

Een spetterend weekend
Mik Nieuwenhoff, deelnemer en mede-organisator van het NK Wakeboarden, hoopt op een spetterend weekend. “Waar ik erg naar uitkijk is dat niet alleen de grote namen van het Nederlandse wakeboarden er dit weekend bij zijn, maar dat ook de wakeboarders van de toekomst meedoen. Ik kijk er heel erg naar uit om het tegen iedereen op te nemen. En het mooie weer maakt het alleen maar leuker!”

Wil jij je vergapen aan spectaculaire schanssprongen, technische slides op rails en indrukwekkende airtricks? Kom dan dit weekend naar Wet ’n Wild!


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:28

Meer haast met onderzoek naar behoefte aan nieuwe sporthal

Een aantal Alphense sporthallen is aan het einde van haar levensduur. In de komende jaren moet er dan ook worden gewerkt aan vervanging. Op initiatief van D66 komt wethouder sport, Gert-Jan Schotanus, begin volgend jaar met een oplossing.

Advertorial Horeca vandaag 16:47

Noël Kitchen Bar: heb jij al geproefd?

Heb jij het nieuwe menu van Noël Kitchen Bar al geproefd? Niet alleen het menu is vernieuwd, ook de cocktailkaart is aangepakt. Geen zorgen, voor dezelfde lage prijzen! En heb je nog geen plannen voor kerstavond? Noël is geopend!

Evenementen vandaag 16:28

55-jarig bestaan Cascarvieten

De Cascarvieten vieren dit jaar hun 55-jarig bestaan. Om dit te vieren geven de Cascarvieten op zaterdag 23 november een feest voor alle inwoners van Alphen aan den Rijn en omstreken in hun feestburcht Avifauna. 

Evenementen vandaag 15:56

Teus de Kruyf haalt profs binnen bij 9e Boksgala

Organisator Teus de Kruyf slaagt er elk jaar in om ‘zijn’ Alphense Boksgala uit de breiden. Nieuw bij het 9e gala op 30 november in de Rijnstreekhal is de deelname van profboksers.