NK Wakeboarden bij Wet 'n Wild

Dit weekend vindt het NK Wakeboarden plaats bij Wet ’n Wild Wakepark. De beste Nederlandse wakeboarders zullen zich op zaterdag 24 en zondag 25 augustus verzamelen bij Wet ‘n Wild om te strijden om de titel ‘beste wakeboarder van Nederland’.

Wet ’n Wild organiseert samen met de Nederlandse Waterski & Wakeboard Bond en diverse sponsoren en vrijwilligers dé wakeboardwedstrijd van het jaar. Het NK begint op zaterdagochtend met de kwalificaties. Daarna volgen de kwartfinales en de halve finales. Op zondag zal er worden gestreden om de finale plaats en dus om de felbegeerde titel van ‘beste wakeboarder van Nederland’. Tijdens de tricks die de wakeboarders op het water uitvoeren zal het publiek ook worden voorzien van commentaar van twee enthousiaste commentatoren.

Meer dan alleen wakeboarden
Op het terras of de nieuwe steiger van Wet ’n Wild heb je goed uitzicht op de deelnemers van het NK, ideaal om de spectaculaire tricks te zien op de schans en rails. Maar het weekend bestaat niet alleen uit wakeboarden. Voor jong en oud zijn er namelijk ook andere activiteiten te beleven. Er wordt bijvoorbeeld een mini markt neergezet op het strandje van de Zegerplas waar bezoekers zich kunnen vergapen aan stands met gave merken. Voor de liefhebber is er ook een springkussen en mega trampoline waar naar hartenlust op kan worden gesprongen, een slack-line om je balans te testen, en er worden freerun- en flyboarddemonstraties gegeven. Zaterdagavond zal de band ‘Andere Koek’ de gezellige sfeer voortzetten en de avond feestelijk afsluiten.

Een spetterend weekend
Mik Nieuwenhoff, deelnemer en mede-organisator van het NK Wakeboarden, hoopt op een spetterend weekend. “Waar ik erg naar uitkijk is dat niet alleen de grote namen van het Nederlandse wakeboarden er dit weekend bij zijn, maar dat ook de wakeboarders van de toekomst meedoen. Ik kijk er heel erg naar uit om het tegen iedereen op te nemen. En het mooie weer maakt het alleen maar leuker!”

Wil jij je vergapen aan spectaculaire schanssprongen, technische slides op rails en indrukwekkende airtricks? Kom dan dit weekend naar Wet ’n Wild!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 12:02

ROMEINEN Textiel

Onder een bepantsering draagt elke soldaat een tunica. Oneerbiedig gezegd: een ruimvallende jurk die boven de knie eindigt. Elke burger en elke slaaf draagt ook een tunica. Net als alle vrouwen. De kleurrijke Romeinse tunica’s worden meestal gemaakt van wol en ook wel van linnen.

Politiek vandaag 10:15

Gemeenteraad wil buurtbus in hele gemeente

Vooral de dorpen hebben geen of slecht openbaar vervoer. De reguliere buslijnen van Arriva rijden in de gemeente Alphen aan den Rijn niet overal. Daarom heeft de raad een initiatiefvoorstel voor het instellen van een buurtbus gemaakt.

Politiek gisteren 18:49

Parkeerbeleid voor hele gemeente is vastgesteld

Het beleid rond het parkeren in de hele gemeente Alphen aan den Rijn is donderdag 24 september door de gemeenteraad gewijzigd. Daarmee is het beleid gemoderniseerd. Een belangrijke wijziging is de norm die wijzigt van prijsklasse naar oppervlakte.

Cultuur gisteren 16:35

Het moment is daar: de ‘huiskamer van de stad’ is officieel geopend

Genodigden kwamen op zaterdagochtend bijeen voor de officiële opening van de nieuwe bibliotheek. Met een tot in de puntjes geregisseerde performance en speeches van directeur Hester van Beek en wethouder Kees van Velzen, was het moment vandaag eindelijk daar: de opening van de ‘huiskamer van de stad’.