AAV’36

Noa Pet haalt EK-limiet 400m horden

Op de allerlaatste dag waarop er een EK-limiet behaald kon worden, is het de zeventienjarige AAV’36-atleet Noa Pet gelukt om dit begeerde ticket binnen te halen voor de 400 meter horden. Hierdoor worden zijn vakantieplannen heftig door elkaar geschud, want over een week pakt Noa het vliegtuig met het Nederlands team (onder 18 jaar) naar Banska in Slowakije.

“Ik ben echt zo ontzettend blij! Twee weken geleden werd ik Nederlands kampioen en kwam ik 0.02 seconden tekort voor het limiet. In Barendrecht viel vandaag alles op z’n plek. Het is echt een unieke kans om met het Nederlands team zo’n wedstrijd mee te maken. Ik heb er heel erg veel zin in!”, aldus een opgetogen Noa Pet.

Nationale toppers

Noa traint onder leiding van Alex van Zutphen bij de Alphense atletiekvereniging AAV’36, samen met andere nationale toppers zoals Marijn Kieft, Floortje Tromp en Twan van Rijn. “We hebben een hele leuke groep atleten die er echt voor wil gaan. Het is gezellig en op de juiste momenten gefocust. We helpen elkaar de top te bereiken”, vertelt Noa over zijn trainingsgroep.

De komende week zal in het teken staan van de voorbereidingen voor het EK, waar hij met het Nederlandse team hoopt te schitteren.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 09:10

Opening van de eerste Kwiek Beweegroute in Alphen aan den Rijn

De eerste Kwiek Beweegroute in Alphen aan den Rijn wordt een feit! Phemia de Boer van sport- en beweegbedrijf Phemia Move heeft in samenwerking met Stichting Help Anders, Alphen Vitaal en de gemeente Alphen aan den Rijn de aanleg van deze beweegroute in de Edelstenenbuurt mogelijk gemaakt. De opening van de route valt samen met de Nationale Beweegweek 2024.

Overige gisteren 16:27

Alphenaar Lars voltooit historische Noordzee-oversteek op waterstofboot

Lars Wielinga (25) uit Alphen aan den Rijn heeft samen met het TU Delft Hydro Motion Team geschiedenis geschreven door op 11 juli 2024 als eerste met een volledig waterstof aangedreven boot de Noordzee over te steken van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk.  

Calamiteiten gisteren 13:37

Fietsster gewond bij aanrijding op de Noorderkeerkring

Zaterdagochtend heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een auto op de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn. Het ongeval vond plaats rond 12:00 uur en leidde tot een snelle inzet van de hulpdiensten, inclusief de traumahelikopter.  

Werken gisteren 12:09

Vacatureoverzicht week 28: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.