Wonen en bouwen

Nog dit jaar starten met Aarkadekwartier op Aarplein

Eind november start de bouw van fases 1 en 2 van de woningen van het Aarkadekwartier in Alphen aan den Rijn. De voorbereidingen beginnen half oktober. Vanaf dat moment zal het achterste deel van het Aarplein niet meer beschikbaar zijn als parkeerterrein.

De bouw van deze woningen op het Aarplein duurt ongeveer een jaar. De derde fase van het nieuwbouwproject volgt nadat de bouw van de nieuwe bibliotheek met archief en parkeergarade gereed is.

Wegomlegging
De loop van de wegen op het Aarplein worden tijdens de werkzaamheden ook aangepast. Daarnaast wordt aan het eind van dit jaar begonnen met het doortrekken van de Thorbeckestraat naar de Oranje Nassausingel.

Onderdeel van de werkzaamheden is de aanleg van een rotonde op de kruising van de Lijsterlaan met de Thorbeckestraat. De verwachting is dat de werkzaamheden voor de zomer van 2019 zijn afgerond. Vanaf dat moment heeft het gebied Stadshart Lage Zijde een nieuwe entree gekregen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Aarhof verkocht
Stadshart gisteren 20:46

Aarhof verkocht

Winkelcentrum de Aarhof is verkocht aan de HAL. Morgen worden de plannen voor het winkelcentrum bekend gemaakt. We gaan u op de hoogte houden.