Nog een inwoner uit Alphen overleden aan het coronavirus

In vergelijking met maandag 4 mei is er één persoon uit Alphen aan het coronavirus overleden. Ook meldt het RIVM één nieuwe ziekenhuisopname.

Dit meldt het RIVM op dinsdag 5 mei. Op dinsdagen is het aantal meldingen hoger in verband met naregistratie van het weekend. In Alphen staat het aantal ziekenhuisopnames op 58. In totaal zijn er 23 personen overleden aan het virus. Het aantal besmettingen staat inmiddels op 165.

In onze gemeente is het aandeel ziekenhuisopnames op het aantal inwoners nagenoeg gelijk aan de provincie Zuid-Holland in zijn geheel: in Alphen zijn er per 100.000 inwoners 52 personen opgenomen in het ziekenhuis. Dat is gelijk aan het cijfer voor de hele provincie.

Genezingen en testbeleid

Het is helaas niet bekend hoeveel personen er genezen zijn van het coronavirus. "Er is geen meldingsplicht om door te geven dat mensen zijn genezen van de ziekte", legt het RIVM uit. Daarbij heeft de GGD het te druk met het opsporen van nieuwe brandhaarden en de bestrijding van het coronavirus. Ook hebben zij niet de mankracht om bij elke patiënt na te vragen wie er wel en niet hersteld is. Naar verwachting ligt het daadwerkelijke aantal besmettingen hoger dan nu geconstateerd. Dit komt doordat niet alle personen die het coronavirus hebben worden getest.

Maatregelen

Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen is belangrijk om de richtlijnen van het RIVM te volgen: ga alleen naar buiten als dat nodig is. Bijvoorbeeld om boodschappen te doen, of voor een frisse neus. Doe dat niet met meer dan 3 personen. Werk thuis als het kan. Houd 1,5 meter afstand van anderen (2 armlengtes). Ook op straat, in de supermarkt en in het park. Was je handen meerdere keren per dag met water en zeep. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!