Nog een paar weken tot het carnavalsweekend!

Nog een paar weken en dan is het weer tijd voor carnaval! Carnavalsvereniging ‘De Cascarvieten’ kijken alweer uit naar het weekend vol feest, vanaf 1 maart is het zover. Net als voorgaande jaren staat ook dit jaar het 55-plus carnavalsfeest, het kindercarnaval en het Boerenbal op het programma.

Vrijdag 1 maart trapt de vereniging af met de carnavalsmiddag voor 55-plussers. Het feest vindt plaats bij vogelpark Avifauna. Een carnavalsfeest is geen carnavalsfeest zonder Marco de Hollander maar dit jaar is er meer! Dit jaar vieren de Cascarvieten hun 55ste carnaval seizoen, een bijzonder jubileum in de Carnavalswereld verteld voorzitter Frank Verschuur. Ter ere van dit bijzondere jubileum zal Willeke Heijstee prachtige liedjes komen zingen van o.a. Willeke Alberti. Naast Willeke Heijstee is ook zanger Frits Schaaf en ‘Het Kuiken’ aanwezig om een optreden te verzorgen, alsmede de drie dansgardes. Uiteraard kunnen de bezoekers ook weer meedoen aan de traditionele bingo!

De 55-plus middag is gratis en vangt aan om 14.11 uur, de zaal opent vanaf 12.30 uur.

Zaterdag 2 maart viert de vereniging het Kindercarnaval, een groot feest speciaal voor kinderen. Tijdens deze middag maakt de organisatie ook de nieuwe Jeugdprins- en page bekend. De zaal opent om 13.00 uur en het feest begint om 13.49 uur. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen, alle leeftijden daarboven kosten € 3,00 per persoon.

Boerenbal

Niet te missen is natuurlijk het Boerenbal. Zaterdagavond vanaf 21.00 uur maken de Cascarvieten er een groot feest van met alle bezoekers. De avond staat in het teken van feest, muziek, uitdossen en lekker los gaan met zijn allen. Het boerenbal is een begrip in Alphen en omstreken en je komt er altijd wel een bekende tegen. Het Boerenbal is één van de weinige Alphense feesten waar je als 16 jarige naar binnen mag. Drie jaar geleden is de organisatie een nieuwe weg ingeslagen voor het bekende Alphense feest en dit bevalt nog steeds erg goed. Het thema van dit jaar is western maar gewoon in kiel ben je ook welkom! Met optredens van de Havenzangers 2.0, DJ Tulipano, OOK TOF, de Blaaskaken, Smile en de gardes maken de Cascarvieten er en feestje van. Deze avond worden ook de nieuwe Prins Cascar, zijn page en de hofmaarschalk onthuld!

 Afgelopen jaar was het Boerenbal helemaal uitverkocht. Voorkom teleurstellingen en bestel je kaarten snel voordat ze op zijn. Kaarten zijn in de voorverkoop te koop via Alphens.nl.

 

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:43

Auto drie keer over de kop bij Hazerswoude

Een bestuurder van een auto is vanmiddag drie keer over de kop geslagen op de N11 ter hoogte van Hazerswoude. De bestuurder kon zelf uit de auto komen.

Overige vandaag 15:30

Designstoel voor Alphenaar Ad de Bruijn

Winnaar Ad de Bruijn en zijn vrouw Yvonne ontvingen afgelopen week de designfauteuil Caruzzo van Leolux uit handen van Gert de Jeu, eigenaar van Berden by Houweling. Ad: “Eigenlijk bizar dat we dit winnen, want we hebben nog nooit iets gewonnen. Wij zijn hier echt enorm blij mee. Zo’n stoel past heel goed bij ons.”  

Horeca vandaag 14:40

Officiële opening Knøss

Zaterdag 21 september is de officiële opening van horecagelegenheid Knøss. Speciaal voor de opening zijn er gratis kaneelbroodjes voor alle gasten!  

Politiek vandaag 13:40

Fietsknelpunten Top 10 wordt vervangen door Programma Fiets

Gemeente Alphen aan den Rijn wil veel meer voorrang geven aan fietsers. Daarom is een visie gemaakt met een Fietsprogramma. Het gemeentelijke fietsbeleid vervangt de nu toe gebruikt Top 10 Fietsknelpunten van de Fietsersbond.