Evenementen

Nog een paar weken tot het carnavalsweekend!

Nog een paar weken en dan is het weer tijd voor carnaval! Carnavalsvereniging ‘De Cascarvieten’ kijken alweer uit naar het weekend vol feest, vanaf 1 maart is het zover. Net als voorgaande jaren staat ook dit jaar het 55-plus carnavalsfeest, het kindercarnaval en het Boerenbal op het programma.

Vrijdag 1 maart trapt de vereniging af met de carnavalsmiddag voor 55-plussers. Het feest vindt plaats bij vogelpark Avifauna. Een carnavalsfeest is geen carnavalsfeest zonder Marco de Hollander maar dit jaar is er meer! Dit jaar vieren de Cascarvieten hun 55ste carnaval seizoen, een bijzonder jubileum in de Carnavalswereld verteld voorzitter Frank Verschuur. Ter ere van dit bijzondere jubileum zal Willeke Heijstee prachtige liedjes komen zingen van o.a. Willeke Alberti. Naast Willeke Heijstee is ook zanger Frits Schaaf en ‘Het Kuiken’ aanwezig om een optreden te verzorgen, alsmede de drie dansgardes. Uiteraard kunnen de bezoekers ook weer meedoen aan de traditionele bingo!

De 55-plus middag is gratis en vangt aan om 14.11 uur, de zaal opent vanaf 12.30 uur.

Zaterdag 2 maart viert de vereniging het Kindercarnaval, een groot feest speciaal voor kinderen. Tijdens deze middag maakt de organisatie ook de nieuwe Jeugdprins- en page bekend. De zaal opent om 13.00 uur en het feest begint om 13.49 uur. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen, alle leeftijden daarboven kosten € 3,00 per persoon.

Boerenbal

Niet te missen is natuurlijk het Boerenbal. Zaterdagavond vanaf 21.00 uur maken de Cascarvieten er een groot feest van met alle bezoekers. De avond staat in het teken van feest, muziek, uitdossen en lekker los gaan met zijn allen. Het boerenbal is een begrip in Alphen en omstreken en je komt er altijd wel een bekende tegen. Het Boerenbal is één van de weinige Alphense feesten waar je als 16 jarige naar binnen mag. Drie jaar geleden is de organisatie een nieuwe weg ingeslagen voor het bekende Alphense feest en dit bevalt nog steeds erg goed. Het thema van dit jaar is western maar gewoon in kiel ben je ook welkom! Met optredens van de Havenzangers 2.0, DJ Tulipano, OOK TOF, de Blaaskaken, Smile en de gardes maken de Cascarvieten er en feestje van. Deze avond worden ook de nieuwe Prins Cascar, zijn page en de hofmaarschalk onthuld!

 Afgelopen jaar was het Boerenbal helemaal uitverkocht. Voorkom teleurstellingen en bestel je kaarten snel voordat ze op zijn. Kaarten zijn in de voorverkoop te koop via Alphens.nl.

 

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Calimeroland
Blog Opinie 16 aug. 2019 19:57

MINERVA Calimeroland

Het is inmiddels meer dan 5 jaar later. Je zou zeggen dat het oude zeer dan wel een keer voltooid verleden tijd is. Maar nee, in de kleine dorpjes die met de grote boze stad tot één gemeente Alphen aan den Rijn zijn gefuseerd, is het nog altijd kommer en kwel.