Josh Walet

Nog één week: hulpdiensten organiseren veiligheidsdag in Alphen aan den Rijn

Over één week vindt de veiligheidsdag plaats op het evenemententerrein in Alphen aan den Rijn. Op 17 juni zullen daar meerdere demonstraties gehouden worden om Alphenaren wat bij te brengen over de verschillende werkzaamheden.

De dag wordt georganiseerd als samenwerking tussen de politie, brandweer, ambulancedienst en de reddingsbrigade. Andere ‘veiligheidspartners’ zijn BurgerNet, provincie Zuid-Holland, het Rode Kruis, de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA), Veilig Verkeer Nederland, Staatsbosbeheer, 112 Hollands Midden, het Ministerie van Justitie en Veiligheid, gemeente Alphen aan den Rijn en vereniging EHBO Alphen aan den Rijn.

Programma

De veiligheidsdag vindt plaats op het evenemententerrein bij de T-steiger. Naast de verschillende demonstraties staan er diverse informatie stands op het terrein. Voor het evenement is er een gevarieerd programma samengesteld:

10:00 uur

Opening

11:00 uur

Demonstratie Politie

12:00 uur 

Demonstratie Brandweer

13:00 uur 

Demonstratie PI

14:00 uur 

Demonstratie Politie

15:00 uur

Demonstratie Multidisciplinair

16:00 uur

Afsluiting van de dag

De tekst loopt door onder de afbeelding.

plattegrond veiligheidsdag.png

Praktische informatie

Wilt je de veiligheidsdag bezoeken? De organisatie roept je op al met de fiets, het openbaar vervoer of lopend te komen. Er is parkeergelegenheid voor fietsen op de parkeerplaats van Lodge Alphen / Ski & snowboard Xperience.

Sportpark De Bijlen is op deze dag voor autoverkeer afgesloten vanaf het kruispunt met de Sportlaan. Auto’s kunnen parkeren op de parkeerplaats van jeugdcentrum MAX, parking ARC en verder verspreid door het sportpark op de openbare parkeerplekken. Ook de Westkanaalweg is deze dag afgesloten voor verkeer.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 09:21

10 Jaar Subway in de Baronie: Jubileum en donatiekansen!

Het is feest in de Baronie, want Subway viert haar tiende jubileum! Een terugblik op tien jaar heerlijke broodjes en gezelligheid markeert niet alleen een mijlpaal voor Nico en Godelieve, maar ook een gelegenheid om iets terug te geven aan de Alphense gemeenschap.

Advertorial Winkels gisteren 17:08

De oplossing tegen koude nachten

Het wordt weer eerder donker en de nachten worden kouder. Hoe fijn is het om deze wintermaanden in een lekker warm bed te kruipen? Bij Dutch Dream Slaapcomfort geniet je ook tijdens deze periode van een fijne temperatuur tijdens je nachtrust.

Sport gisteren 16:02

Dertiende editie van Alphense Bruggenrun gaat komende donderdag van start

Morgenavond is het zover: de dertiende editie van de Alphense Bruggenrun! Loop jij morgen mee tijdens de hardloop- en wandeltocht? De tocht gaat dwars door het centrum van Alphen aan den Rijn. Deelnemers kunnen twee verschillende afstanden lopen: 10 kilometer met 29 bruggen en 5 kilometer met 21 bruggen.  

Overige gisteren 14:56

Bekend gezicht keert terug in de Julianastraat: De Gaper terug van weggeweest

In de Julianastraat van Alphen aan den Rijn is een opvallende verschijning weer teruggekeerd naar zijn vertrouwde plek boven de winkel van Natuurdrogisterij De Hazelaar. Na veel nieuwsgierige vragen van Alphenaren en zoekende blikken van puzzeltochtparticipanten is het goede nieuws bevestigd: De Alphense Gaper is terug!

Politiek gisteren 13:47

Voedsel van Eigen Land, een onderzoek

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft in kaart gebracht hoeveel en welk voedsel lokaal wordt geproduceerd. Het rapport is nu de basis voor stimuleren van korte lijnen, dus lokaal maken en opeten. Daarnaast zijn er aanbevelingen om de agrarische sector te helpen in lijn met de landelijke transitie van de landbouw.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 12:39

Waterschapsbelasting in de regio gaat omhoog

De waterschapsbelasting in de regio gaat in 2024 omhoog, ook in de gemeente Alphen aan den Rijn. Dit blijkt uit de nieuwe tarieven die hoogheemraadschappen bekend hebben gemaakt.