Politiek

Nog geen besluit over openblijven huisartsenpost

Of de Alphense huisartsenpost (HAP) in de nachtelijke uren open blijft, is nog altijd niet duidelijk. Onlangs leek dit wel het geval te zijn, toch verkeerd iedereen vooralsnog in het ongewisse. "Ik had dit niet verwacht", meldt een verbijsterde wethouder Han de Jager.

Tijdens een onlangs gehouden bijeenkomst, waarbij onder meer Alphense raadsleden aanwezig waren, werd gemeld dat de HAP in het Alrijne Ziekenhuis aan de Meteoorlaan in de nacht open zou blijven. Dat werd bevestigd door een persbericht vanuit Stichting Basisziekenhuis Moet.

Ook wethouder Han de Jager verkeerde in de veronderstelling dat de strijd was gestreden. Inmiddels is het verheugende bericht ontkend door Immie Boomgaardt, directeur van de Samenwerkende Huisartsen Rijnland. Een definitief besluit zou voor 1 november worden genomen, kennelijk is dat niet gelukt.

"Ik had niet verwacht dat dit nog een discussiepunt zou zijn", aldus De Jager op vragen vanuit de gemeenteraad op donderdag 1 november. "Tijdens de bijeenkomst is gezegd dat de HAP ’s nachts openblijft. Later ontstond er kennelijk een discussie. Op dit moment weten we het niet. De zorg moet natuurlijk kwalitatief goed blijven, ook 's nachts."


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie gisteren 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.