Artist Impression BEMOG

Nog meer nieuwe woningen in het Alphense Stadshart Lage Zijde

De nieuwbouw tussen de nieuwe rotonde Lijsterlaan-Thorbeckestraat en De Vest worden gebouwd door Bemog. Het gaat om een complex met veel verschillende typen woningen. De bouw begint in oktober volgend jaar.

De ontwikkelingen in het centrumgebied van Alphen-Stad gaan razendsnel. De volgende stap is  de nieuwbouw op de plek van V&D, gevolgd door de bouw van de laatste woningen tussen de rotonde Lijsterlaan en de Vest. Daarna volgt renovatie van de Aarhof.

In het nieuwe complex langs de Thorbeckestraat komen studio’s, appartementen, maisonnettes en stadswoningen. Van sommige woningtypen is het mogelijk om te variëren, dan kan een stadswoning worden opgedeeld in een appartement plus maisonnette. In totaal worden in principe 57 woningen gebouwd met parkeerplaatsen onder het complex. Het gaat om koopwoningen met een aankoopprijs voor appartementen vanaf 2 en woningen vanaf 3 ton. De woningen zijn uitdrukkelijk op de Alphense koper gericht.

Inkijk
Het nieuwe ontwerp is niet door iedereen goed ontvangen. De bewoners van de Ortholaanstraat krijgen door de halfronde kop van het complex directe inkijk in hun woningen. Althans dat vindt een aantal bewoners. De gemeente meldt dat de afstand tussen beide complexen ruim 35 meter is en dat de overlast mee zal vallen.

Overlast
Op de plek van de nieuwbouw is op dit moment een noodparkeerplaats ingericht. Het is de bedoeling dat met de bouw wordt begonnen in oktober volgend jaar. De gemeente verwacht dat niet alle bouwplannen tegelijkertijd worden uitgevoerd, zodat er geen enorme bouwput ontstaat. Wel is er  wellicht een overlap. Om de overlast voor fietsers te beperken, mag er geen bouwverkeer door de straat rijden voor 9.00 uur in verband met schoolgaande kinderen.
Het is de bedoeling dat het V&D pand aan de Van Boetzelaerstraat voor oktober 2020 is vervangen. De Aarhof wordt waarschijnlijk pas gebouwd als de Thorbeckestraat klaar is.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Werken vandaag 17:16

Staking bij de Technische Unie in Alphen

Op donderdagmiddag 23 januari heeft een groep werknemers van verschillende technische groothandels gestaakt bij de Technische Unie (TU) in Alphen. De werknemers kwamen bij elkaar om te staken voor hogere salarissen.

Advertorial Algemeen vandaag 17:11

Opknapdag op broedplaats De Werf

Dat ouderwetse keukentrapje van Brabantia. Het theekastje van overgrootmoeder. Of die staande lamp uit de jaren ’70. Vintage is trend maar dan moet het meubel er natuurlijk wel goed en netjes uitzien. Op De Werf krijgt tweedehands een nieuwe kans.

Evenementen vandaag 16:46

ScalaMUN 2020: de grootste editie ooit

Op 6 en 7 maart 2020 wordt ScalaMUN (Model United Nations) voor de zevende keer op rij georganiseerd door leerlingen en docenten van het Scala College aan de Sacharov-locatie. Deze editie van ScalaMUN heeft als thema ‘’Time to reconsider; Let’s take back our future’’. Dit jaar wordt de grootste ScalaMUN tot nu toe georganiseerd.

Calamiteiten vandaag 15:14

Voertuigdiefstallen kwamen vaker voor in 2019

In veel gemeenten in de regio hebben dieven in 2019 vaker een voertuig gestolen dan in 2018. In Alphen is het aantal voertuigdiefstallen met maar liefst 70% gestegen.

Gemeente vandaag 14:29

Droge voeten, schoon water en een prettige en veilige leefomgeving

Klimaatverandering, de overstap van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen, de woningbouwopgave in de Randstad. Allemaal geen eenvoudige opgaven. Om alles in goede banen te leiden, stellen overheden strategische samenwerkingsagenda’s op. Hoogheemraad Sjaak Langeslag van Rijnland en wethouder Leo Maat van Alphen aan den Rijn ondertekenden op donderdag 23 januari zo’n strategische samenwerkingsagenda.

Advertorial Musical vandaag 13:54

Theatervoorstelling ‘Haar naam was Sarah’ opnieuw te zien

Productiehuis Alphen aan den Rijn (PA) bracht het toneelstuk 'Haar naam was Sarah', gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Tatiana de Rosnay, vorig jaar voor het eerst op de planken. Na een reeks succesvolle voorstellingen volgt er dit jaar een reprise. Op zondag 16 februari is de voorstelling te zien in Parkvilla.