Artist Impression BEMOG

Nog meer nieuwe woningen in het Alphense Stadshart Lage Zijde

De nieuwbouw tussen de nieuwe rotonde Lijsterlaan-Thorbeckestraat en De Vest worden gebouwd door Bemog. Het gaat om een complex met veel verschillende typen woningen. De bouw begint in oktober volgend jaar.

De ontwikkelingen in het centrumgebied van Alphen-Stad gaan razendsnel. De volgende stap is  de nieuwbouw op de plek van V&D, gevolgd door de bouw van de laatste woningen tussen de rotonde Lijsterlaan en de Vest. Daarna volgt renovatie van de Aarhof.

In het nieuwe complex langs de Thorbeckestraat komen studio’s, appartementen, maisonnettes en stadswoningen. Van sommige woningtypen is het mogelijk om te variëren, dan kan een stadswoning worden opgedeeld in een appartement plus maisonnette. In totaal worden in principe 57 woningen gebouwd met parkeerplaatsen onder het complex. Het gaat om koopwoningen met een aankoopprijs voor appartementen vanaf 2 en woningen vanaf 3 ton. De woningen zijn uitdrukkelijk op de Alphense koper gericht.

Inkijk
Het nieuwe ontwerp is niet door iedereen goed ontvangen. De bewoners van de Ortholaanstraat krijgen door de halfronde kop van het complex directe inkijk in hun woningen. Althans dat vindt een aantal bewoners. De gemeente meldt dat de afstand tussen beide complexen ruim 35 meter is en dat de overlast mee zal vallen.

Overlast
Op de plek van de nieuwbouw is op dit moment een noodparkeerplaats ingericht. Het is de bedoeling dat met de bouw wordt begonnen in oktober volgend jaar. De gemeente verwacht dat niet alle bouwplannen tegelijkertijd worden uitgevoerd, zodat er geen enorme bouwput ontstaat. Wel is er  wellicht een overlap. Om de overlast voor fietsers te beperken, mag er geen bouwverkeer door de straat rijden voor 9.00 uur in verband met schoolgaande kinderen.
Het is de bedoeling dat het V&D pand aan de Van Boetzelaerstraat voor oktober 2020 is vervangen. De Aarhof wordt waarschijnlijk pas gebouwd als de Thorbeckestraat klaar is.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 15:24

Voordelig eten bij Bregje

Hoera! Proeflokaal Bregje heeft 25 vestigingen door heel Nederland. Om dat te vieren kun je in de maand september extra voordelig eten bij Proeflokaal Bregje.

Sport gisteren 14:07

Ex-profs tegen amateurs: ongelijke strijd

Vorig seizoen was het in de eerste klasse A een vreemde competitie. Wekelijks sprake van een nieuwe koploper. In de Hoofdklasse A lijkt het dit jaar een zelfde beeld te krijgen. Na drie wedstrijddagen is nog geen enkele club zonder puntenverlies.

Gemeente gisteren 12:16

De oorlog in beeld

Toen op 7 mei 1945 bekend werd dat een dag later een stoet van de Prinses Irenebrigade en geallieerden via de Rijndijk naar Den Haag te zien zou zijn, regelden de zusters van ’t Zwaantje, Rijndijk Oost, dat de kinderen van de Rijndijk, de Groenendijk en Koudekerk in optocht konden gaan kijken naar hun berijders. Op zich al een unieke samenwerking tussen het katholieke Hazerswoude en het protestantse Koudekerk.   

Evenementen 14 sep. 2019 12:28

Taptoe viert dertigste editie

Op zaterdagavond 14 september viert Taptoe Alphen de dertigste editie van het evenement. Verschillende muziekkorpsen uit de regio komen naar het Stadhuisplein om op te treden.

Advertorial Horeca 14 sep. 2019 10:51

Feestelijke avond bij De Zaak

Op dinsdag 17 september is het feest bij Grandcafé de Zaak. Op de vooravond van de jaarmarkt gaat het dak er 's avonds af!