Josh Walet

Nog precies één maand tot de Oldtimerdag

De jaarlijkse Oldtimerdag staat weer voor de deur en dit jaar valt het festijn op zaterdag 16 september. Het is een dag waar vele Alphenaren ieder jaar weer naar uitkijken. De dag die door de jaren heen ook wel benoemd is tot de start van de Alphense Feestweek.

Al voor de 41e keer komen oude auto's, tractoren, motorfietsen, en vliegtuigmotoren naar het Alphense centrum. De duizenden bezoekers die het evenement trekt kunnen zich vergapen aan al het moois dat er staat uitgestald en zich door de betreffende eigenaren laten informeren over de geschiedenis van de voertuigen.

Concours d’Elegance

Zoals de traditie voorschrijft, begint de dag om 9:00 uur met het inmiddels welbekende Concours d'Elegance. Een rondrit waarbij alle voertuigen in een langgerekte stoet door de regio heen rijden en daarbij ook de dorpen in de omgeving aandoen. Zo loopt de route dit jaar door Koudekerk aan den Rijn, Hazerswoude-Dorp, Boskoop, Zwammerdam, Aarlanderveen en Ter Aar.

Rond 10:30 uur zal de stoet weer in Alphen arriveren. Alle voertuigen nemen hier hun plek langs de Hooftstraat en de Oudshoornseweg, waar ze vervolgens de hele dag te bewonderen zijn. Om 17:00 uur zullen dan de voertuigen weer huiswaarts keren.

Vertier en vermaak

Verspreid over de route zal het nodige vertier te vinden zijn voor jong en oud. Op het plein bij Bezemer Fitness zal een podium neergezet worden waar van 12:00 uur tot 20:00 uur DJ's en een live-zanger het wandelend publiek zullen vermaken. Daarna hoeven de mensen nog niet naar huis, want dan start op het binnenpodium van Under the Bridge de band Jerking Birds.

Bekijk hier het volledige programma en de route van de Oldtimerdag


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Jeugd en familie gisteren 18:07

Pakjesavond staat voor de deur!

Vorige weken zijn er al heel wat schoenen gevuld met cadeautjes en lekkernijen. Vanavond is het weer zover, pakjesavond staat voor de deur! Ben jij braaf geweest dit jaar?

Advertorial Werken gisteren 16:24

Apics Flexjobs voor jouw baan in de logistiek

Ben je momenteel op zoek naar een uitdagende baan in de dynamische logistieke branche? Neem dan gerust contact op met Apics Flexjobs, waar ze beschikken over een uitgebreid netwerk van werkgevers en hun enthousiast inzetten om je met de juiste kansen te verbinden. 

Maatschappelijk gisteren 14:38

Lionsclubs Alphen weer op jacht naar koffiepunten en vreemd geld

Lionsclub Alphen en Lionsclub Rhijnhart reiken rond de feestdagen de Voedselbank in Alphen aan den Rijn de helpende hand toe. Ook dit jaar sluiten ze weer aan bij de landelijke actie voor het inzamelen van Douwe Egberts koffiepunten. Deze punten worden door Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank.