Josh Walet
Blog Opinie

Nog steeds geen thuiszege voor onmachtig ARC

ARC kan in de Hoofdklasse tot nu toe geen thuiswedstrijden winnen. Na een gelijkspel op de openingsdag volgde zaterdag de derde nederlaag op eigen veld. Het werd 0-1 tegen Sportlust’46.  

Dat is weliswaar een krap verlies qua cijfers, maar echt spannend werd het nooit omdat de mannen van Mark Evers aanvallend totaal onmachtig waren. De keeper in Woerdense dienst, Menno de Jong, hoefde geen enkele keer in actie te komen. Slechts één keer schrok hij. Dat was al na een minuut toen Stefan den Horder na een weergaloze actie van Lionel Frederik kans zag om tegen de paal te koppen in plaats van in een van de vrije hoeken. Het bleek min of meer de enige geslaagde actie van Frederik.

De thuisclub kwam nog best aardig uit de startblokken, maar na een minuut of 10 was het wel zo’n beetje over. De bezoekers namen het initiatief over en waren verreweg de betere spelers, zonder overigens ook veel kansen te scheppen. Ook de collega van De Jong, Aäron Balk, met een Sportlust-verleden, had het niet al te druk. Na een klein half uur viel de enige goal. Het was aanvoerder Nick Verhage die aan het eind stond van een wel heel gemakkelijk uitgevoerde aanval. Een tweede doelpunt in de tweede helft werd op advies van een van de assistenten afgekeurd.

De niet altijd navolgbare arbiter John Kraak uit Piershil verzuimde in de openingsfase enkele keren een kaart te tonen aan wel heel stevig opererende mannen in Woerdense dienst, maar begon in het verloop van de tweede helft toch steeds vaker naar zijn borstzak te grijpen. De meeste kaarten gingen naar steeds verder gefrustreerd rakende ARC-spelers. Luuk Samsom kreeg zelfs 3 keer een prent voorgehouden, 2 keer een gele en dus ook een rode. Met nog een kwartier en een beetje extra zat een eventuele gelijkmaker er toen helemaal niet in. Van een spektakelstuk was dus geen sprake zaterdagmiddag, het was eigenlijk gewoon saai.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs vandaag 16:18

Een bijzondere diploma-uitreiking voor examenleerlingen van het Scala College

Een diploma-uitreiking zoals andere jaren zat er door de coronacrisis niet in, maar het Scala College wist er toch een feestje van te maken. Met bloemen, champagne, slingers en een muziekinstallatie ging een groep docenten op dinsdag 7 juli op pad om examenleerlingen hun diploma te overhandigen.

Economie vandaag 15:33

Vraag het de Helpdesk Geldzaken

Behalve dat de coronacrisis zorgen over de gezondheid geeft, kunnen de gevolgen ook voelbaar zijn in jouw portemonnee. Misschien komt er op dit moment minder geld binnen, maar blijven jouw uitgaven gelijk? Krijg je minder opdrachten of werk je minder uren? Het is belangrijk dat je niet in geldproblemen komt.

Gemeente vandaag 14:47

Kinderen worden wel gecontroleerd op het hebben van een vispas in onze gemeente

Zowel de gemeente Nieuwkoop als de gemeente Kaag en Braassem hebben laten weten niet te zullen handhaven op kinderen onder de 14 jaar die hun hengel uitgooien zonder in bezit te zijn van een vispas. Maar de gemeente Alphen aan den Rijn volgt dit besluit niet: “Wij volgen de landelijke regels.”

Heel Alphen Beweegt vandaag 13:58

Vereniging in het zonnetje met #HeelAlphenBeweegt: TeHaDo

Verenigingen hebben in deze tijden te maken met veel uitdagingen en zoeken naar manieren om toekomstbestendig te blijven. Om de verenigingen extra te steunen zet Alphen Beweegt regelmatig een willekeurige vereniging in het zonnetje. Deze keer: TeHaDo.

Politiek vandaag 13:09

Woningen bij Bospark pilot voor woonzorgcomplex

De gemeente Alphen aan den Rijn wil voor senioren een woonomgeving scheppen waardoor zij veilig langdurig zelfstandig kunnen wonen. In zo’n woonzorgcomplex zijn voorzieningen voor zorg, welzijn, ontmoeting en ondersteuning aanwezig. Hiervoor wordt locatie Bospark als pilot ingericht.

Calamiteiten vandaag 12:24

Nieuwe balkonplaat uit hijskraan bij Lauwers gevallen

Momenteel zijn de werkzaamheden voor het renoveren van 56 woningen aan de Lauwers druk aan de gang. Maar tijdens deze werkzaamheden ging het aanbrengen van een nieuw balkon niet helemaal goed. Vlak voor plaatsing is namelijk een nieuwe balkonplaat uit de hijskraan gevallen. “Er is niemand gewond en de materiële schade is beperkt”, aldus Woonforte.