Josh Walet
Blog Opinie

Nog steeds geen thuiszege voor onmachtig ARC

ARC kan in de Hoofdklasse tot nu toe geen thuiswedstrijden winnen. Na een gelijkspel op de openingsdag volgde zaterdag de derde nederlaag op eigen veld. Het werd 0-1 tegen Sportlust’46.  

Dat is weliswaar een krap verlies qua cijfers, maar echt spannend werd het nooit omdat de mannen van Mark Evers aanvallend totaal onmachtig waren. De keeper in Woerdense dienst, Menno de Jong, hoefde geen enkele keer in actie te komen. Slechts één keer schrok hij. Dat was al na een minuut toen Stefan den Horder na een weergaloze actie van Lionel Frederik kans zag om tegen de paal te koppen in plaats van in een van de vrije hoeken. Het bleek min of meer de enige geslaagde actie van Frederik.

De thuisclub kwam nog best aardig uit de startblokken, maar na een minuut of 10 was het wel zo’n beetje over. De bezoekers namen het initiatief over en waren verreweg de betere spelers, zonder overigens ook veel kansen te scheppen. Ook de collega van De Jong, Aäron Balk, met een Sportlust-verleden, had het niet al te druk. Na een klein half uur viel de enige goal. Het was aanvoerder Nick Verhage die aan het eind stond van een wel heel gemakkelijk uitgevoerde aanval. Een tweede doelpunt in de tweede helft werd op advies van een van de assistenten afgekeurd.

De niet altijd navolgbare arbiter John Kraak uit Piershil verzuimde in de openingsfase enkele keren een kaart te tonen aan wel heel stevig opererende mannen in Woerdense dienst, maar begon in het verloop van de tweede helft toch steeds vaker naar zijn borstzak te grijpen. De meeste kaarten gingen naar steeds verder gefrustreerd rakende ARC-spelers. Luuk Samsom kreeg zelfs 3 keer een prent voorgehouden, 2 keer een gele en dus ook een rode. Met nog een kwartier en een beetje extra zat een eventuele gelijkmaker er toen helemaal niet in. Van een spektakelstuk was dus geen sprake zaterdagmiddag, het was eigenlijk gewoon saai.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:29

Verdachte in onderzoek Kelvin Maynard vrijgelaten

Op donderdag 14 november heeft de recherche een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van Kelvin Maynard, ex-voetballer van Alphense Boys. De verdachte is op vrijdag 15 november vrijgelaten.

Verkeer en vervoer vandaag 12:56

Afsluiting N11 tussen Alpherium en Bodegraven

Let op! Van vrijdagavond 15 tot en met zaterdag 16 november zal de N11 tussen het Alpherium en Bodegraven afgesloten zijn in verband met onderhoudswerkzaamheden.

Advertorial Cultuur vandaag 11:12

Sacha de Boer in Parkvilla

In 2013 stopte Sacha de Boer met haar werk als nieuwslezeres van het NOS-Journaal en besloot zij zich helemaal te wijden aan haar oorspronkelijke beroep van fotografe. Over dat werk komt zij op zondag 24 november op uitnodiging van Fotoclub Alphoto vertellen in het theater van Parkvilla in Alphen. Sacha de Boer laat daarbij tientallen foto's zien uit haar rijke oeuvre.