Nog wel iets te halen voor de Boys

Her en der valt in interviews te horen en te lezen dat het seizoen er voor Alphense Boys zondag er op sportief al eigenlijk min of meer op zit. Niets is echter minder waar. Omdat SVA Papendorp na de tiende wedstrijddag uit de competitie werd gehaald heeft de KNVB besloten de regels om de periodetitels in de Hoofdklasse B te wijzigen.

Unitas leidde na die tien duels het klassement en verzekerde zich daarmee van de eerste periodetitel. De wedstrijddagen tien tot en met vijftien tellen voor geen enkele periode mee. De tweede periodetitel beslaat de wedstrijddagen zestien tot en met dertig. Dat betekent dat Alphense Boys als de voetbaljaargang 2018/2019 hervat wordt op 20 januari met een uitwedstrijd tegen Minor gewoon start met nieuwe kansen.

De nog in te halen wedstrijd tegen De Meern telt dus niet mee voor welke periode dan ook. Gemakkelijk zal het niet worden voor Alphense Boys gelet op de resultaten tot nu toe, maar er is dus nog wel degelijk iets om voor te voetballen. De club staat negende met zestien punten. Van 5 tot en met 8 januari verblijft de selectie, aangevuld met twee spelers uit JO19-1 in Sevilla. Hein van Heek en Eli Wattimury vormen ook na dit seizoen het trainersduo. Bij het zaterdagteam tekenden John Cuvelier en Ron Martin eveneens voor een jaar bij.  


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Kunst en Cultuur vandaag 18:06

Het boek IJzerkop wint Thea Beckmanprijs 2021

Het jeugdboek IJzerkop van Jean-Claude van Rijckeghem heeft de Thea Beckmanprijs 2021 voor het beste historische kinderboek gekregen. IJzerkop was ook winnaar van de Jonge Beckman 2021. De volwassen jury en de kinderjury waren unaniem. Rob Ruggenberg kreeg een oeuvreprijs.

Advertorial Kinderen vandaag 16:44

Negatief zelfbeeld bij kinderen – De Praktijk4Kids geeft tips

Door ervaringen en gebeurtenissen in ons leven vormen we een zelfbeeld. Hoe we om zijn gegaan met ervaringen en gebeurtenissen speelt daarbij een belangrijke rol. Sommige kinderen hebben een negatief zelfbeeld. Dit zelfbeeld is ontstaan na een reeks van faalervaringen of andere nare gebeurtenissen. Er is dan sprake van een negatieve beleving van de eigen persoon.

Sport vandaag 14:16

Kom jij naar de open dag van Alphense zwem- en watersportverenigingen?

Deze zondag openen alle Alphense verenigingen op het gebied van sporten in en op het water hun deuren voor bezoekers. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de sporten uit te proberen, aan workshops deel te nemen of naar de echte professionals te kijken.

Advertorial Horeca vandaag 13:40

Najaar bij Bij Hen

De 'R' zit weer in de maand en dat kan maar één ding betekenen: het is mosseltijd! Vorig jaar organiseerde Bij Hen het zeer succesvolle Mossel Festijn. Dit jaar doen ze daar nog een schepje bovenop met een heel najaar lang heerlijke mosselen Bij Hen.