Advertorial Algemeen

Nominatie Alphen aan den Rijn voor Steenbreek trofee

Alphen aan den Rijn is een van de zeven genomineerden voor de Operatie Steenbreektrofee. De trofee wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt aan een gemeente die veel doet om steen te vervangen door planten. De prijsuitreiking is op 20 september tijdens de Nationale Groendag.

De zeven genomineerde voor de Operatie Steenbreektrofee zijn: Alphen aan den Rijn, Eindhoven, Groningen, Laarbeek, Leeuwarden, Leiden en Utrecht. De trofee is een aanmoediging om veel acties binnen een gemeente op touw te zetten om steen te vervangen door groen. Het gaat daarbij om samenwerkingen tussen gemeente en inwoners en bedrijven.

Tijdens de Nationale Groendag op woensdag 20 september wordt de winnaar bekendgemaakt. Dit gebeurt in Krimpen aan den IJssel. Isabelle Diks, Tweede Kamerlid en ambassadeur van Operatie Steenbreek, reikt de prijzen uit.


Meer nieuws

Natuur, recreatie en reizen vandaag 13:14

Druk weekend voor de Alphense Reddingsbrigade

Dit jaar is een pilot van start gegaan voor toezicht houden bij de Zegerplas. De Alphense Reddingsbrigade (ARB) vindt het belangrijk dat iedereen veilig kan genieten van het water en zet zich hier graag voor in. Afgelopen weekend stonden zij weer naast de Speelvijver.

Maatschappelijk vandaag 11:58

Diamantweek 2022: een week vol complimenten en verrassingen

15 augustus arriveren 28 kinderen uit Amsterdam en hun begeleiders van Combiwel in Alphen aan den Rijn voor een week vol verrassingen én complimenten. Het idee is om de kinderen van 11-15 jaar die het op één of meerdere gebieden minder makkelijk hebben een onvergetelijke week te geven in hun eigen land.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 10:31

Verandert mijn leven als ik voor je zorg?

De Bibliotheek Rijn en Venen organiseert op dinsdag 20 september van 14:00 uur tot 17:00 uur de speciale meet-up “Moeder aan de lijn” in Parkvilla. Deze bijeenkomst is voor iedereen die zorgt of daarmee een keer te maken krijgt. Onder leiding van Eric Corton gaan mantelzorgers met elkaar in gesprek over wat het betekent om voor iemand te zorgen aan de hand van fragmenten uit de film Moeder aan de lijn.