Noodkreet van winkelier Ridderhof

Bloemist Johan Nievaart luidt in Alphen.cc de noodklok voor zijn bloemenzaak in winkelcentrum Ridderhof. De ondernemer leed 10.000 euro schade door het drama van zaterdag 9 april en zijn verzekering keert geen cent uit. Naast Nievaart zijn ook veel andere winkeliers forse omzet misgelopen. De gemeente Alphen doet er alles aan om de gedupeerde ondernemers tegemoet te komen. Zo is burgemeester Bas Eenhoorn aan het lobyen voor een noodfonds waarop uitbaters een beroep kunnen doen en zij kunnen een renteloze lening aanvragen. Nievaart: 'Dat is fijn en het is goed dat ze meedenken. Maar je moet het wel terugbetalen.' Over de landelijke politiek is Nievaart minder gestemd. 'Premier Rutte heeft op de herdenking gesproken: 'We kijken niet weg.' Maar we zijn een maand verder en ik heb tot nu toe nog niets van de Rijksoverheid gehoord. Dat is best frustrerend.' Het Rijk maakte vorige maand bekend dat er alleen geld wordt uitgekeerd voor schade die een direct gevolg is van letsel; omzetschade wordt niet vergoed. Kogel uit lichaam Nievaart verwijderd Johan Nievaart werd vorige maand door twee kogels geraakt. De tweede en laatste kogel, in zijn schouder, is vorige week pas verwijderd. Dat mocht niet eerder omdat het projectiel op een gevaarlijke plek zat. Johans wond heelt nu. De andere kogel van Tristan van der Vlis, die zeven mensen -waaronder zichzelf- doodschoot, kwam in zijn been.
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg vandaag 16:26

Je kunt het Mantelzorgcompliment weer aanvragen!

Mantelzorg is zorgen voor een naaste, vaak uit liefde voor een partner, kind, familielid, vriend of buur. Deze zorg lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Zonder deze onbetaalde hulp zou het leven voor veel mensen er heel anders uitzien. Daarom willen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem alle mantelzorgers die langdurig en intensief voor hun dierbare zorgen, met het Mantelzorgcompliment bedanken voor hun enorme inzet.

Sport vandaag 14:50

Tempo C1 uit Alphen aan den Rijn wint NK Korfbal

De C1 van Korfbalvereniging Tempo uit Alphen aan den Rijn heeft de afgelopen weken op het veld een ongeëvenaarde reeks neergezet door alle wedstrijden te winnen. Afgelopen zaterdag stonden ze op het Nederlands Kampioenschap en wisten ze de felbegeerde titel mee naar huis te nemen.

Dieren vandaag 13:53

Dierenambulance redt hanen uit benarde situatie in Aarkanaal

Vorige week dinsdag deden zich bijzonder trieste omstandigheden voor langs het Aarkanaal achter ARC, waar twee jonge hanen in een schrijnende situatie werden aangetroffen. De dierenambulance deelde op Facebook het volgende: "Vaak denken we dat we alles wel gezien hebben, totdat het tegendeel weer bewezen wordt."

Evenement vandaag 11:28

Bereid je voor op de Alphense Bruggenrun

Op donderdag 20 juni vindt de 14e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen aan den Rijn, met twee afstanden om uit te kiezen en talloze bruggen om te trotseren: de 10 km (33 bruggen) en de 5 km (21 bruggen). De 5 km route is ook uitstekend geschikt om op eigen tempo te wandelen. Het thema van dit jaar is "Oranje Boven", dus deelnemers worden aangemoedigd om in het oranje te verschijnen!

Sport vandaag 10:32

De eerste halve week van de Sportontmoeting zit erop

Woensdag 12 juni begon de Sportontmoeting van dit jaar met dertien deelnemende Alphense sportverenigingen, twee meer dan in 2023. De commissie Sportontmoeting hoopt dat er volgend jaar nog meer verenigingen zullen deelnemen.