SCOPE scholengroep

Noodlokalen ISK bij Groene Hart Leerpark geopend

Op donderdag 23 maart zijn de noodlokalen voor de internationale schakelklas (ISK) geopend. Door een grote toestroom van statushouders en Oekraïense vluchtelingen zitten binnen het voortgezet onderwijs de lokalen vol. Om die reden zijn er noodlokalen geplaatst op het plein van het Groene Hart Leerpark.

SCOPE scholengroep en de gemeente Alphen aan den Rijn zijn gezamenlijk tot deze oplossing gekomen. Hierdoor ontstaat er meer ruimte om ook de toekomstige nieuwe leerlingen een onderwijsplek te kunnen bieden. In januari zijn de lokalen geplaatst.

Frits Hoekstra, College van Bestuur SCOPE scholengroep: “We zijn erg blij dat dit zo snel gerealiseerd is. Voor de kerst hebben wij het verzoek ingediend en nu staat het klaar om in gebruik te nemen.” Wethouder Gert-Jan Schotanus: “Soms kunnen dingen snel en dit was ook nodig. Trots en veel lof voor de goede samenwerking en organisatie met alle betrokkenen.” 

Nederlands leren op het Leerpark

Het Groene Hart Leerpark verzorgt al jaren het onderwijs aan leerlingen in ISK-klassen. Deze leerlingen krijgen onder andere les in de Nederlandse taal en het leven in Nederland. Na gemiddeld twee jaar in de ISK kunnen de meeste leerlingen overstappen naar het reguliere voortgezet en beroepsonderwijs. Marieke Hulsbergen, directeur Groene Hart Leerpark: “De eerste groep leerlingen staat te trappelen om in deze drie lokalen te starten.”

SCOPE scholengroep verzorgt het onderwijs aan alle nieuwkomers en statushouders binnen gemeente Alphen aan den Rijn, zowel in het primair als het voortgezet onderwijs. Op dit moment krijgen de leerlingen uit het voortgezet onderwijs les in lokalen op het Groene Hart Leerpark en het Ashram College in Alphen aan den Rijn.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 11:33

Partijen hoogheemraadschap van Rijnland bereiken akkoord

De nieuwe dagelijks bestuurders (hoogheemraden) van Rijnland zijn op 31 mei 2023 tijdens een extra vergadering van het algemeen bestuur (VV) geïnstalleerd. BBB, VVD, CDA, Agrarisch, Natuur en JA21 hebben een akkoord bereikt en zullen gaan samenwerken.

Politie en handhaving vandaag 10:27

Politie zoekt mannen die motoren uit parkeergarage stalen

In de nacht van 7 op 8 oktober zijn twee motoren uit de parkeergarage van een appartementencomplex in Alphen aan den Rijn gestolen. De politie toonde beelden van de verdachten in het opsporingsprogramma Team West.

Advertorial Theater vandaag 09:21

Speel mee in een professionele theaterproductie

Bos Theaterproducties, producent van de succesvolle Herman Groen-voorstellingen, is op zoek naar amateurs (m/v/x) die mee willen spelen in de gloednieuwe komedie Rust en Vreugd. Een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Politiek gisteren 19:22

Alleen opvang voor Oekraïense vluchtelingen aan Steekterweg

Naar aanleiding van onrust tijdens een bewonersavond over opvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Steekterweg zijn er behoorlijk wat indianenverhalen in omloop. Wethouders Schotanus en Van As en burgemeester Spies nemen de moeite om rustig uit te leggen hoe het écht zit.

Advertorial Evenementen gisteren 18:07

Zaterdag 22 juli Sama Sama Summer Party

Op veler verzoek wordt alsnog een Sama Sama Party georganiseerd! Zoals aangekondigd wordt dit jaar geen groot Sama Sama Festival georganiseerd. Naar aanleiding van vele verzoeken heeft het bestuur echter besloten toch een Sama Sama Summer Party te lanceren.

Maatschappelijk gisteren 17:00

Voorzitter Alphense Voedselbank fietst 825 kilometer voor sponsorgeld

Het nieuwe pand van de Voedselbank is al even in gebruik genomen en werd afgelopen weekend geopend. De afgelopen maanden heeft het team vrijwilligers gemerkt dat het toch erg warm wordt in de uitdeelruimte. Voorzitter Dirk van Kampen zal daarom ruim 800 kilometer fietsen om sponsorgeld op te halen.