SCOPE scholengroep

Noodlokalen ISK bij Groene Hart Leerpark geopend

Op donderdag 23 maart zijn de noodlokalen voor de internationale schakelklas (ISK) geopend. Door een grote toestroom van statushouders en Oekraïense vluchtelingen zitten binnen het voortgezet onderwijs de lokalen vol. Om die reden zijn er noodlokalen geplaatst op het plein van het Groene Hart Leerpark.

SCOPE scholengroep en de gemeente Alphen aan den Rijn zijn gezamenlijk tot deze oplossing gekomen. Hierdoor ontstaat er meer ruimte om ook de toekomstige nieuwe leerlingen een onderwijsplek te kunnen bieden. In januari zijn de lokalen geplaatst.

Frits Hoekstra, College van Bestuur SCOPE scholengroep: “We zijn erg blij dat dit zo snel gerealiseerd is. Voor de kerst hebben wij het verzoek ingediend en nu staat het klaar om in gebruik te nemen.” Wethouder Gert-Jan Schotanus: “Soms kunnen dingen snel en dit was ook nodig. Trots en veel lof voor de goede samenwerking en organisatie met alle betrokkenen.” 

Nederlands leren op het Leerpark

Het Groene Hart Leerpark verzorgt al jaren het onderwijs aan leerlingen in ISK-klassen. Deze leerlingen krijgen onder andere les in de Nederlandse taal en het leven in Nederland. Na gemiddeld twee jaar in de ISK kunnen de meeste leerlingen overstappen naar het reguliere voortgezet en beroepsonderwijs. Marieke Hulsbergen, directeur Groene Hart Leerpark: “De eerste groep leerlingen staat te trappelen om in deze drie lokalen te starten.”

SCOPE scholengroep verzorgt het onderwijs aan alle nieuwkomers en statushouders binnen gemeente Alphen aan den Rijn, zowel in het primair als het voortgezet onderwijs. Op dit moment krijgen de leerlingen uit het voortgezet onderwijs les in lokalen op het Groene Hart Leerpark en het Ashram College in Alphen aan den Rijn.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Voorstelling vandaag 09:34

Hans Klok speelt zijn nieuwe show als eerste in Alphen

Hans Klok heeft woensdagavond bij RTL 4 talkshow BEAU bekendgemaakt dat hij met zijn magische voorstelling Face the Future door Nederland gaat toeren. Vanaf 3 augustus reist de snelste illusionist ter wereld langs de grootste theaters en zal hij het publiek verbluffen met nog nooit eerder vertoonde illusies die voor het publiek onbegrijpelijk zijn, geïnspireerd op Artificial Intelligence en Virtual Reality. De allereerste shows zijn zaterdag 3 en zondag 4 augustus 2024 te zien in Castellum. Kaarten zijn vanaf nu te koop!

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.