Noodverordening: gemeente kiest voor persoonsgerichte benadering

Door de nieuwe noodverordening hebben politieagenten en boa’s de bevoegdheid om boetes uit te delen. Uit voorzorg zullen er geen locaties in de openbare ruimte worden afgesloten. Burgemeester Liesbeth Spies kiest namelijk voor een persoonsgerichte benadering.

Eerder deze week liet Spies al weten dat afsluitingen van locaties in de openbare ruimte in de handen van de inwoners liggen. Aangezien een groot gedeelte van de inwoners zich houdt aan de maatregelen en 1,5 meter afstand houdt, gaat Spies niet over tot het sluiten van specifieke gedeeltes in de openbare ruimte.

Hoe de nieuwe noodverordening in de praktijk uitpakt, wordt goed gemonitord. Het uitgangspunt hierbij is een persoonsgerichte benadering. “Dit houdt in dat mensen op hun gedrag worden aangesproken. Mocht het nodig zijn wordt er overgegaan tot het uitdelen van boetes. Ons streven is de openbare ruimte zoveel mogelijk open te houden, zodat mensen die zich aan de regels houden wel buiten kunnen verblijven”, aldus Spies.

Eerder zei Spies: “Het is jammer dat dit soort maatregelen nodig zijn. Veel mensen houden zich aan de maatregelen, maar er zijn toch nog steeds mensen bij wie de boodschap niet aankomt en die zich er niet aan houden. Alphenaren moeten weten dat dit serieus is. En als we ons er allemaal aan houden, dan kunnen we gewoon zo leven.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.

Algemeen 23 jul. 2024 13:36

Natuurmomenten doet oproep voor betere waterkwaliteit

In Nederland is de waterkwaliteit een toenemend probleem, en ook in Alphen aan den Rijn hebben wij te maken met de gevolgen van slechte waterkwaliteit. Natuurmonumenten roept inwoners daarom op om de petitie voor schoon water te tekenen.